Skärhamns IK v Svenshögens SK 03.04.2023

 

Mandag 03.04.2023: Skärhamns IK v Svenshögens SK

Kun noen få timer etter at jeg hadde kommet hjem fra helgeturen med fotball i Sveits, Italia og San Marino, ringte Jon Erik og lurte på om jeg kunne være klar på fem-ti minutter og ville være med til Skärhamn, der Skärhamns IK skulle spille treningskamp mot Svenshögens SK. Jeg hadde jo nettopp blitt kjørt hjem fra Landvetter flyplass utenfor Göteborg, og så strengt tatt for meg en stille og rolig dag hjemme, fremfor en retur til Bohuslän, men kunne jo selvsagt ikke si nei til en ny tur ut for å huke av en ny bane i Sverige. Det var bare å hive seg rundt, og snart kom Jon Erik som avtalt for å plukke meg opp og sette kursen mot Bohuslän.

Rundt to timer senere kunne vi parkere utenfor Röavallen, i den sørlige utkanten av Skärhamn. Vi befant oss nå på Tjörn, som er Sveriges sjuende største øy, og også en egen kommune. Den ligger på Bohuslän-kysten i Västra Götalands län, og Skärhamn er kommunens administrasjonssenter. Den vokste tidlig på 1900-tallet frem som en av Sveriges største havner for lettere tonnasje, men allerede på 1700-tallet hadde det vært fiske og fiskeindustri her, med både trankokerier og anlegg for salting av sild. I 2020 bodde det 3 678 personer i Skärhamn, og det er en drøy fjerdedel av kommunens befolkning.

Skärhamns IK ble stiftet i 1932, og og har kanskje ikke gjort seg mest bemerket i toppen av svensk fotball, men rundt årtusenskiftet spilte de på nivå tre. Da den nye regionaliserte ‘Ettan’ kom på plass på nivå tre i 2006, holdt de seg faktisk også i Division 1 Södra frem til nedrykket i 2008. To år senere ble det nytt nedrykk, og det ble fulgt opp av ytterligere et nedrykk til Division 4 Bohuslän Dalsland. Skärhamn var i hvert fall også nede i Division 5 Bohuslän så sent som i 2020, da de sikret seg opprykk tilbake til Division 4 Bohuslän Dalsland, der de også skal spille denne sesongen. Dagens motstander Svenshögens SK hører på sin side hjemme i ‘Bohuslän-femman’.

Det hadde denne gang blitt dårlig tid til noe research før vi fartet av gårde, så jeg var egentlig ikke klar over hva som ventet oss, men Röavallen var en positiv overraskelse i så måte, men en herlig tribune på den ene langsiden. Den første kampen ble spilt her i 1962, men det var først to år senere at banen ble innviet med kamp mot Göteborg-laget Örgryte IS. Mellom 2012- og 2013-sesongene ble det dessverre lagt kunstgress her, og samtidig kjøpte en lokal bank sponsornavnet som de fortsatt benytter på det jeg likevel omtaler som Röavallen. Det må absolutt sies å være et trivelig sted å se fotball.

Det var gratis inngang i forbindelse med kveldens treningskamp, som var den siste generalprøven før seriestart for begge lag. Vi gikk bort for å beskue den fine tribunen som byr på sitteplasser i form av benkerader i tre, og registrerte samtidig at kiosken ved siden av ikke virket å holde åpent denne kvelden. Det var litt dårlig nytt for oss som hadde kjørt rett hit uten å spise, men etter en prat med noen lokale som kunne fortelle oss at det var et gatekjøkken rett nede i veien, bestemte vi oss for at vi skulle ta en svipptur dit bort i pausen. Men først var det klart for første omgang, og spillerne entret banen foran det jeg etter hvert talte meg frem til å være 52 tilskuere.

Mens jeg tok en aldri så liten fotorunde rundt banen, var det hjemmelaget som tok ledelsen i det 19. minutt, og den scoringen kom etter et hjørnespark. Det var nok ikke noen voldsomt god fotballkamp av noen av lagene, og underholdningen var så som så etter dette, frem til Skärhamn doblet sin ledelse i første omgangs siste ordinære minutt. De kunne således gå til pause med ledelse 2-0, mens vi kunne farte bort til gatekjøkkenet for å hente oss noe å spise på. Vi var tilbake før spillerne hadde sparket i gang andre omgang, og kort fortalt fremsto den i stor grad noe bortimot en transportetappe mot full tid. Det endte altså 2-0, og på veien hjemover hadde tydeligvis Jon Erik fått blod på tann, for nå snakket han at det hadde vært moro å huke av samtlige baner i Bohuslän og Dalsland. Det vil jo tiden vise om det kan la seg gjøre..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 32:
Skärhamns IK v Svenshögens SK 2-0 (2-0)
Friendly
Röavallen, 3 April 2023
1-0 (19)
2-0 (45)
Att: 52 (h/c)
Admission: Free

Next game: 06.04.2023: Göta BK v Alingsås IF FF (@ Strömsvallen, Ström)
Previous game: 02.04.2023: Tre Fiori v Fiorentino
Previous swedish game: 29.03.2023: Munkedals IF v Skredsviks SK / Hogstorps IF 2 (@ Sjövallen KG, Hällevadsholm)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg