Göta BK v Alingsås IF FF (@ Strömsvallen, Ström) 06.04.2023

 

Torsdag 06.04.2023: Göta BK v Alingsås IF FF

Vi var nå inne i det Trond Sæterøy på vår Facebook-gruppe «Breddeball Østfold» betegnende nok hadde kalt «den stille uka». Svært godt beskrevet fordi man her hjemme nå hadde gjort seg ferdig med treningskamper og gjorde de siste forberedelsene før seriestart. Svenskene hadde imidlertid allerede startet opp, så det var over grensen vi tittet for å finne en kamp denne torsdagen. Jon Erik hadde nemlig også vist seg sugen på en ny bane i Sverige, og jeg var selvsagt heller ikke vond å be. Vi valgte å dra nokså tidlig av gårde for å gjøre en fin tur av det, og snart kom han som avtalt for å plukke meg opp og sette kursen mot Svinesund.

Jon Erik hadde opprinnelig siktet seg inn på Dalsland hjemmekampen til Eds FF i Division 4 Bohuslän Dalsland, men da vi tittet nærmere på ytterligere alternativer bestemte vi oss for å heller dra til Lilla Edet for å se Göta BK i aksjon i Division 3 Nordvästra Götaland. Der skulle de spille sin første kamp noensinne i Division 3, og det skulle skje på Strömsvallen i Ström, som også hadde en tribune og oppriktig talt virket noe mer spennende enn den nye kunstgressbanen i Ed. Etter å ha tatt av ved Lyckorna, kjørte vi forbi Strömsvallen, krysset Göt älv og tok en liten sveip inne i Lilla Edet før vi krysset elven igjen og ankom kamparenaen med et lite kvarter til avspark. Da kom vi på at vi hadde glemt å ta ut mer kontanter.

Før vi fortsetter, får jeg ta litt om området her, og fortelle at vi her befant oss drøyt to mil sør for Trollhättan og drøyt fem mil nord for Göteborg. Lilla Edet ligger altså langs Göta älv, og navnet kommer fra substantivet ‘ed’ (på norsk ‘eid’) som var et gammelt ord for en trang passasje der båter måtte bæres eller slepes. Det var tidligere tilfelle her ved den daværende fossen i Lilla Edet, som nå har blitt til sluser. Videre var det et eid ved fossene i Trollhättan, og da ble navnet her Lilla Edet mens Trollhättan da gikk under navnet Stora Edet. Lilla Edet ligger på østsiden av elven, og har i dag snaut 4 000 innbyggere, men det inkluderer tydeligvis ikke det mindre stedet Ström på vestsiden av elven, selv om det fremstår som en del av samme tettsted.

Til tross for at det kostet 80 svenske kroner for voksne, slapp vi unna med henholdsvis 40 og 60 kroner siden det var det vi hadde på oss. Dermed slapp den lokale gubben bak oss i køen å bla opp for oss, slik han tilbød seg å gjøre. Vi spurte for ordens skyld også hvor nærmeste minibank var, men vi ble vinket inn og ønsket velkommen, og med oss fikk vi også hvert vårt ‘program’ som var et A4-ark brettet i to og som inneholdt de to lagenes tropper. Det har i ettertid ikke vært helt enkelt å spore opp noe tilskuertall for denne kampen, men jeg antar at det var rundt 150 tilskuere eller kanskje drøyt det som hadde møtt opp for å se Göta BK i sin første kamp noensinne i ‘trean’, og det var en tøff start på tilværelsen i Division 3 Nordvästra Götaland, for noen lokale kunne fortelle at bortelaget Alingsås IF FF av mange var tippet som favoritter til avdelingstittelen.

Göta er et tettsted rett sør for Lilla Edet; altså på østsiden av elven. Der har Göta BK også sin egen hjemmebane; Ryrsjövallen. Den var åpenbart ikke klar til bruk, så da ble dagens kamp satt opp på kunstgresset på Strömsvallen. Det er tilsynelatende Edet FK som til daglig holder til der, men heller ikke de spiller majoriteten av sine A-lagskamper der, for de bruker stort sett Ekaråsen, mens Strömsvallen gjerne benyttes til diverse aldersbestemt. Den har på den ene langsiden en fin tribune som byr på sitteplasser i form av benkerader i tre, og her og der så det ut til å også være noen plastseter.

Det ble nokså tidlig klart at Alingsås fremsto som et bedre lag; i hvert fall før pause. I det 14. minutt hadde gjestene fått straffespark etter at Alexander Lindahl gikk i bakken i en duell med Niklas Andersson. Filip Larsson sendte Göta-keeper Nino Sahinovic feil vei, og det sto 0-1. Sju minutter senere doblet Mathias Martinsson ledelsen, og da vi passerte halvtimes spilt sto det 0-3 etter at også Gustav Blomgren hadde tegnet seg på scoringslisten for opprykksfavoritten. Göta hadde fått et tøft møte med ‘trean’, og det var heller ikke ufortjent at det sto 0-3 til pause. Idet lagene gikk i garderoben kom vi (eller rettere sagt Jon Erik) i snakk med en kar som viste seg å være journalist fra avisen TTELA, og da han nevnte hvor mange stadioner jeg hadde på samvittigheten, ble journalisten Ulf Thuresson så interessert i dette at det etter hvert resulterte i en artikkel.

Göta hang bedre med etter hvilen, og ble heiet frem av en en liten men entusiastisk gruppe med unge mennesker som sto med trommer og flagg på sidelinjen. Jeg skal ikke påstå at Alingsås tok foten av gasspedalen, men de hadde uansett gjort jobben sin. Da Göta omsider fikk sin redusering til 1-3 ved Sevdan Alija med fem minutter igjen, var det nok litt for sent. Det endte da også 1-3, selv om gjestene hadde en kjempesjanse på overtid. De utnyttet surr i forsvaret og stjal ballen fra Göta-keeperen som forsøkte å holde igjen motspilleren. Avslutningen gikk i nettveggen for nærmest åpent mål, og keeperen var heldig som slapp med gult kort. For vår del hadde vi en lang vei hjem, så vi ventet ikke altfor lenge før vi forlot Strömsvallen og satt oss i bilen for å sette kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 33:
Göta BK v Alingsås IF FF 1-3 (0-3)
Division 3 Nordvästra Götaland
Strömsvallen, 6 April 2023
0-1 Filip Larsson (pen, 14)
0-2 Mathias Martinsson (21)
0-3 Gustav Blomberg (30)
1-3 Sevdan Alija (86)
Att: ??
Admission: 80 SEK

Next game: 10.04.2023: Kristiansund BK v Fredrikstad
Next swedish game: 12.04.2023: Fjällbacka / Grebbestad 2 v IFK Strömstad 2 (@ Tanums IF)
Previous game: 03.04.2023: Skärhamns IK v Svenshögens SK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg