Fjällbacka / Grebbestad 2 v IFK Strömstad 2 (@ Tanums IF) 12.04.2023

Onsdag 12.04.2023: Fjällbacka / Grebbestad 2 v IFK Strömstad 2 (@ Tanums IF)

Ifølge Jon Erik er jeg umettelig på fotball. Vel, jeg sa i det minste ikke nei da han foreslo en ny tur ned til Bohuslän for å se kamp. Den skulle spilles på kunstgresset i Tanumshede, og vi dro tidlig nedover for å hygge oss litt på veien. Turen gikk innom Grebbestad, der vi kom over Tap Station; et herlig sted som byr på god mat og 40 tappekraner med håndverksøl. Betjeningen var også meget trivelig, og jeg merket fort at dette er et sted jeg gjerne returnerer til en annen gang når vi kanskje også har enda bedre tid. Begge bestilte også Baby Back Ribs, som gikk ned på høykant, og da jeg hadde tømt mitt andre glass med surøl, var det på tide å takke for oss og sette kursen mot kveldens kamparena.

Tanumshede bør være kjent for mange nordmenn, men er et tettsted med drøyt 2 000 innbyggere, og som er administrasjonssenter for Tanums kommune. Tanumshede ligger 55 kilometer nordvest for Uddevalla, og samtidig nesten midt mellom Oslo og Göteborg. I dette området er det et så stort antall helleristninger at man nærmest snubler over de, og helleristningsområdet i Tanum står på UNESCOs verdensarvliste. Jon Erik og jeg har tatt mange avstikkere for å se på helleristninger og andre fornminner på våre turer, men nå var det tross alt fotballen som var hovedgrunnen var at vi hadde kommet hit.

Fjällbacka IK har tilsynelatende ikke klart å stille lag på egen hånd siden 2021, og stiller nå tydeligvis sammen med Grebbestads IFs andrelag. Fjällbacka / Grebbestad 2 spiller i Division 6 Bohuslän Utvecklingsserien. I kveldens treningskamp skulle de nå måle krefter mot IFK Strömstad 2, som til daglig spiller i Division 7 Bohuslän, og kampen skulle altså spille på en bane som noen vil kjenne under et sponsornavn, men som jeg kaller Hedevallen. Dette er banen(e) til Tanums IF, og det er både naturgress og kunstgress her, men i disse dager ser det dessverre (men typisk nok) ut som om naturgresset ikke brukes lenger.

Vi hadde ikke før parkert og gått ut av bilen før vi hørte en gruppe ungdommer som ankom samtidig synge nidviser om AIK. Jon Erik måtte selvsagt sporenstreks bort og irettesette de, og samtidig informere de om at han holder med AIK, slik han åpenbart har et behov for hver gang han kommer i snakk med noen personer som er svenske. Jeg er usikker på hvor mye gehør han fikk i dette tilfellet, men vi fikk uansett tatt oppstilling på den åpne tribunen som på den ene langsiden byr på noen benkerader. Spillerne inntok snart banen, og da kampen ble sparket i gang, hadde jeg lagt ut på en aldri så liten fotorunde.

Allerede etter rundt 45 sekunder tok Fjällbacka ledelsen 1-0 ved Qusai Alswaid, og samme mann doblet ledelsen i det 12. minutt. I det 16. minutt reduserte Strömstad-rekruttene til 2-1 etter at Diego Serrano Velasco ble spilt gjennom, rundet keeper og scoret, men allerede et minutt senere gjenopprettet Ayub Abdulle tomålsledelsen for laget som denne kvelden sto oppført som hjemmelag. Ytterligere tre minutter senere økte Hamza Alswaid til 4-1. Bortelagets sisteskanse så egentlig ut som utespiller som var satt i mål, og da det ble blåst av for pause hadde både Ayub Abdulle og Hamza Alswaid også blitt tomålsscorere, og det sto 6-1 halvveis.

Det ble ikke så mye bedre for Strömstad-rekruttene etter pause, for igjen ble det baklengs i omgangens første minutt. Hamza Alswaid var det som denne gang var frempå og økte til 7-1 samtidig som han noterte seg for hattrick. I omgangens tiende minutt økte Mikael Albrektsson til 8-1 fra straffemerket, men etter en times spill ble Fjällbacka / Grebbestad 2 redusert til ti mann. Amel Licina fikk det røde kortet, og det så nokså uforståelig ut, så det var nok ganske sikkert for munnbruk. Abdullah Valizadeh Abdullah økte likevel til 9-1 fem minutter senere, og med et kvarters tid igjen sørget Molham Hafez for tosifret. Qusai Alswaid fikk også notert hattrick da han i det 80. minutt fastsatt sluttresultatet til 11-1.

En meget overbevisende seier, selvfølgelig, men det var ikke så stor forskjell på lagene som resultatet skulle tilsi. Strömstad slapp inn noen altfor enkle mål, og Fjällbacka var effektive der Strömstad ikke var det. Ikke dermed sagt at det beste laget ikke vant, for det gjorde det helt åpenbart, men noen 11-1 kamp var det egentlig ikke. Det hadde for øvrig også vært innsats fra begge lag selv helt på slutten da kampen for lengst var avgjort. Nå var det bare for oss å vende snuta tilbake mot Norge, med en innlagt rast på en Max på veien som punktum for nok en koselig utflukt over grensen med Jon Erik.