Fredrikstad 2 v Kvik Halden 20.02.2022

 

Søndag 20.02.2022: Fredrikstad 2 v Kvik Halden

For min del var det ingen voldsomme ettervirkninger å melde om etter lørdagen i Sarpsborg, men så hadde jeg da heller ikke endt opp med natterangling på byen i Fredrikstad etter returen, slik tilfellet var med visse andre som nå hadde en dagen derpå. Jeg hadde planlagt å ta turen på Fredrikstad Stadion for å se FFK 2 måle krefter mot Kvik Halden, men det var åpenbart mannefall blant de som hadde vist litt interesse, så jeg endte til slutt opp med å ta meg inn til byen på egen hånd. Det var selvsagt ingen hindring for en kar som var ivrig etter å se fotball også denne dagen, og jeg ankom Fredrikstad Stadion med rundt tjue minutter til avspark.

Her skulle Fredrikstad 2 altså spille treningskamp mot Kvik Halden, og hjemmelaget hadde jo hatt visse utfordringer med smitte den siste tiden, slik at jeg var usikker på hva de ville stille med. FFK 2 spiller nå i 3. divisjon, og har gjort det siden de i 2019 vant 4. divisjon Østfold og den påfølgende kvaliken mot Vestfold-vinneren Sandefjord Fotball 2. I 2020 fikk de jo sin sesong kansellert, men i fjor endte de på en femteplass. Kvik Halden har jo på sin side tilhold ett nivå over – i 2. divisjon, der de også har vært på finne på øvre halvdel etter opprykket i 2018. Således måtte de nok også tåle et aldri så lite favorittstempel foran dagens treningskamp.

Inngangen skjedde denne dagen kun via hovedtribunen, men etter en kort ordveksling med Kviks engelske keepertrener Scott, gikk jeg mot dens nordlige ende og fikk på veien bekreftet av en vakt at det bare var å ta seg over på Ståplass Nord og benytte den. Faktisk skulle det vise seg at jeg fikk hele tribunen der for meg selv denne dagen, for resten av tilskuerne – som jeg regnet frem til å være 107 i tallet – holdt seg på hovedtribunen. Med unntak av en person som gjemte seg bort der, var det heldigvis i hvert fall ingen negative elementer fra en viss gruppering som kanskje var opptatt med å drive sjikanøs telefonterror som tydeligvis er deres nye hobby. Det neste blir kanskje å «ringe på å stikke av», men det tør de vel ikke?

Uansett hadde jeg fått hengt opp flagg og installert meg på min for anledningen personlige tribune da det var klart for avspark, og jeg registrerte at det var et ungt FFK 2 som skulle i aksjon, selv om de også hadde fått et par forsterkninger i form av et par av ungguttene som har blitt tatt opp i A-troppen. Selvsagt var det jo for en FFK-er også verdt å merke seg at Kvik stilte med et par tidligere FFK-ere; inkludert Alexander Zoulakis som har byttet beite i løpet av vinteren og nå skulle opp mot rekruttlaget til sin gamle klubb. Gjestene fra grensebyen tok umiddelbart initiativet allerede fra start, og i første omgang var det i det hele tatt en ganske merkbar nivåforskjell på de to lagene.

Allerede etter sju-åtte minutter hadde Kvik ballen i nettet, men hjemmelaget ble ved den anledningen reddet av at linjemannen hadde vært oppe med flagget for å markere for offside. Det var én av to annullerte mål for Kvik denne ettermiddagen, men etter tjue minutter spill tok de uansett ledelsen da Øystein Lundblad Næsheim sendte i vei et skudd som snek seg inn via bortre stolpe. Deni Hasanagic doblet ledelsen i det 29. minutt, og Kvik dominerte stort der de fosset i angrep gang på gang. FFK 2 trodde kanskje de hadde klart å holde 0-2 til pause, men på overtid av omgangen økte Erikas Adukonis ytterligere med omgangens siste ballberøring, slik at det sto 0-3 halvveis.

Det ble gjort flere bytter i pausen, og pasningsspillet til Kvik satt heller ikke like godt i andre omgang. Likevel økte Erikas Adukonis i det 58. minutt til 0-4 med sitt andre mål for dagen. Omgangen ble etter hvert også preget av ytterligere bytter, og begynte dessuten å angre på at jeg hadde droppet både lange underbukser, lue og hansker, der jeg nå sto og hutret i den stadig surere februar-ettermiddagen. FFK 2 fikk helt på tampen i hvert fall et trøstemål, og det så for meg ut som om det var Sadir Abud som satt inn 1-4 før han forsvant for meg i klyngen av spillere. Det ble også sluttresultatet, og da dommeren blåste av var det bare og pakke sammen og komme seg over elva og til bussholdeplassen for å sette kursen hjemover.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad 2 v Kvik Halden 1-4 (0-3)
Friendly
Fredrikstad Stadion, 20 February 2022
0-1 Øystein Lundblad Næsheim (21)
0-2 Deni Hasanagic (29)
0-3 Erikas Adukonis (45+1)
0-4 Erikas Adukonis (58)
1-4 Sadir Abud (89)
Att: 107 (h/c)
Admission: Free

Next game: 21.02.2022: Skjeberg Sport v Ås
Previous game: 19.02.2022: Sarpsborg 08 v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg