KFUM-kameratene Oslo v Tromsdalen 11.10.2015


Søndag 11.10.2015: KFUM-Kameratene Oslo v Tromsdalen

 

Etter å ha sett Lørenskog slå sine gjester fra Moss, gikk turen med buss tilbake mot Oslo, der jeg ble med helt tilbake til Bussterminalen. Jeg hadde nemlig tid til en pint på Café Fiasco og en baconpølse før jeg lot trikken frakte meg opp til Ekeberg. Der var det duket for søndagens store kamp når KFUM Oslo skulle ta imot Tromsdalen til det mange karakteriserte som en seriefinale i kampen om tittelen og opprykk til 1. divisjon.

 

Det har jo en stund vært snakk om at KFUM skulle bygge nytt stadion på Ekeberg, muligens ved å gjennomføre en betydelig utbygging av sitt nåværende anlegg. De opprinnelige planene ble imidlertid nedstemt av Oslos bystyre, men man har visst gått tilbake til planleggingsbordet og kommet opp med et nytt og ned-skalert forslag. Det kan uansett trenges, for det er ikke akkurat 1. divisjons-standard over det man finner ved dagens anlegg.

 

Da jeg ankom med en times tid til kampstart hadde man fortsatt ikke sperret av inngangene, der man ta seg over en annen del av anlegget for å entre selve «kamparenaen» via porter i gjerdet. Tribunefasilitetene består av en ståtribune som på bortre langside strekker seg omtrent hele banens lengde, og en kompis som besøkte anlegget for noen år siden hevdet at dette har blitt bygget ut etter hans visitt. Bortsett fra dette er det ingen verdens ting av tribunefasiliteter, og bak laglederbenkene på motsatt langside kan man nærmest stå ute på hovedveien å se kampen – om det ikke hadde vært for en rekke reklame-bannere som reduserer noe av sikten herfra.

 

Jeg hadde i det hele tatt store problemer med å ta innover meg at dette enkle anlegget kunne være et 1. divisjons-stadion neste år. Det fungerer sikkert fint i 2. og 3. divisjon, men i landets nest øverste divisjon?? Neppe spesielt godt egnet! I så måte vil de eventuelle oppgraderingene kunne komme godt med. Uansett betalte jeg meg snart inn, og også her ble jeg avkrevd 100 kroner, men med på kjøpet fikk jeg i det minste et lite 4 siders hefte som gjorde nytten som kampprogram. Det hadde dog det meste av vesentlig informasjon.

 

KFUM-Kameratene Oslo er klubbens fulle navn, og den er som navnet tilsier tilknyttet Oslo KFUM, og bedriver også flere andre idretter som blant annet friidrett, futsal og volleyball. Klubbens omtales gjerne som «Kåffa», og holdt til i Oslo sentrum inntil de tidlig i 1970-årene flyttet til Ekeberg. De har nå spilt i 2. divisjon siden 2008, og har ved flere anledninger siden den gang hevdet seg i toppen i sine avdelinger. Etter en kanonstart på årets sesong, virket det lenge som om det denne gang skulle bli en parademarsj mot tittel og opprykk. Men den siste tiden hadde det gått tyngre, og de hadde fått både Grorud og Tromsdalen opp i ryggen.

 

Før dagens kamper sto Kåffa med 53 poeng – to poeng foran Tromsdalen og tre poeng foran Grorud. Sistnevnte hadde imidlertid allerede unnagjort sin kamp denne dagen, og etter å ha knust Holmen med 6-0, hadde de midlertidig overtatt tabelltoppen på målforskjell foran KFUM. Det hadde blitt stilt spørsmålstegn ved hvorvidt KFUM faktisk ønsket seg opprykk, og noen hadde hevdet at de nok var fornøyde med tilværelsen i den trygge «trikkeserien», men dette ble i programmet på det sterkest avvist av klubben.

 

Jeg er usikker på hvor mye religiøs virksomhet man bedriver i klubben i disse dager, men kanskje var det i håp om et slikt budskap at tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik var blant de mange fremmøtte som fikk se en jevn og tett første omgang der vertene etter en drøy halvtime brant en stor sjanse. De fikk imidlertid uttelling kort etter, da Dennis Obeng scoret kampens første mål. Tromsdalen hadde dog kommet til hovedstaden med skumle hensikter, og hjemmekeeper Orhan Somsek måtte flere ganger levere gode redninger før lagene kunne ta pause på stillingen 1-0.

 

1016 tilskuere betød ny publikumsrekord, og etter å ha benyttet meg av klubbens tilbud med salg av pizza, kunne jeg igjen se at kampen sto og vippet. En ny Kåffa-scoring ville kunne avgjøre, men TUIL var også skummelt frempå ved flere anledninger. Etter hvert som klokka tikket mot full tid satset gjestene stadig mer offensivt, men jeg sto med en følelse av at de var sårbare om Kåffa tok kontringsmulighetene helhjertet. Det var det som skjedde i det 84. minutt, da Sindre Ek sørget for stor jubel blant hjemmefolket ved å sette inn 2-0. Det virket nå avgjort, men på overtid reduserte Erik Bertheussen. Etter et lite skremmeskudd klarte Kåffa å ri i land seieren, og tok et nytt skritt mot tittel og opprykk, mens TUIL nå tilsynelatende hadde blitt hektet av med to runder igjen.

 

Etter kamp returnerte jeg raskt til trikkeholdeplassen utenfor, og etter en lang dag kunne jeg returnere til Drøbak med bussen. Jeg hadde vært vitne til et interessant toppoppgjør, men først og fremst gledet jeg meg nå til avreise til England, og det var snart bare å begynne å pakke.

Norwegian ground # 49:
KFUM-kameratene v Tromsdalen 2-1 (1-0)
2. divisjon avd. 1
KFUM Arena, 11 Oktober 2015
1-0 Dennis Obeng (35)
2-0 Sindre Ek (84)
2-1 Erik Bertheussen (90+1)
Inngang: 100 kroner
Tilskuere: 1 016

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg