Bygdø Monolitten v Sagene 10.09.2015


Torsdag 10.09.2015: Bygdø Monolitten v Sagene

Jeg hadde vært hjemme en knapp uke, og allerede hadde jeg tilløp til abstinenser. Jeg har jo denne sesongen lovet meg selv å forsøke å se litt mer fotball også her hjemme i Norge, så det var derfor jeg denne torsdagskvelden tok en tur inn til Oslo for å se kamp i en av hovedstadens 5. divisjons-avdelinger. Kampen jeg hadde valgt meg ut var et toppoppgjør i 5. divisjon Oslo avd. 1, der Bygdø Monolitten skulle ta imot Sagene, og fra Oslo gikk ferden videre med tog til Skøyen. En liten spasertur herfra ligger Ferd Stadion, kun et par meter fra det som vel er Norges mest trafikkerte veistrekning. Derfra er det en konstant larm fra de forskjellige doningene som dundrer forbi på E18, og anlegget var forresten overraskende spartansk og kjedelig.

Jeg vet ikke helt hvorfor jeg hadde en oppfatning om at Ferd Stadion skulle skille seg ut noe fra de mange anleggene man ser av denne typen i hovedstadsområdet – gjerne kommunalt eide sportsanlegg med en eller flere kunstgressbaner som i mange tilfeller er hjemmebane for en hel bråte fotballklubber. Ferd Stadion er en meget enkel affære der det ikke finnes noe som helst av tribune- eller tilskuerfasiliteter rundt kunstgressbanen. Unntaket var en liten benk som ble benyttet av et par ringrever som tydeligvis hadde vært der før, og som hadde kjøpt med seg proviant i form av potetgull og boksøl. Bak det ene målet har man et klubbhus, som står mellom banen og E18, og ved siden av hovedbanen er det en annen kunstgressbane.

Da jeg ankom foregikk det en kamp som åpenbart dreide seg om en aldersbestemt jenteklasse, men så snart de var ferdig begynte det å dra seg mot avspark. Tabellen i denne divisjonen ble toppet av Majorstuen, som så ut til å gå mot et soleklart opprykk. Det var tilsynelatende mest spenning i kamp om andreplassen, og der virket det å være kveldens motstandere det sto mellom, da Bygdø Monolitten og Sagene lå á poeng med en luke opp til serielederen. Det var derfor selvsagt en viktig kamp for begge lag, og vertene fikk en god start da spissen Anders Emil Land sendte de i føringen etter kun drøyt fem minutters spill. En liten halvtime senere doblet de ledelsen ved Martin Johannes Ottedal, og de virket på god vei mot tre poeng da den asiatiske frøkna blåste for halv tid.

Hun gjorde for øvrig en god figur til tross for alt annet enn enkle arbeidsforhold, for jeg bet meg merke i at man faktisk spilte uten linjemenn. Jeg har ikke sett så mye fotball på slike nivåer her hjemme, men fra England har jeg jo etter hvert god erfaring med kamper på nivåer hvor man gjerne velger å droppe linjemenn. Men da blir jo gjerne linjemann-gjerningen utført av representanter for de to klubbene. Også det var imidlertid fraværende her, og da sier det seg selv at dommeren hadde en og annen utfordring – ikke minst i forbindelse med eventuelle offside-situasjoner. Og jeg som trodde at linjemenn var et krav i alle organiserte kamper i regi av fotballforbundet og dets regionale forbund. Det er tydeligvis ikke tilfelle her hjemme, og det er jo ikke til å komme bort fra at det da fort kan føles litt hobby-aktig.

Til tross for at Ferd Stadion er såpass ny, og åpenbart ble åpnet i 2007, så virket ikke flomlysene å være spesielt imponerende, og det var vel kun omtrent halvparten av de som fungerte denne kvelden, slik at det andre omgangen utspilte seg i tusmørke. Fotoforholdene som allerede ved avspark hadde vært dårlig, hadde ikke akkurat blitt bedre, og da jeg i tillegg presterte å stå på motsatt banehalvdel ved samtlige av andre omgangs tre scoringer, var jeg ikke i stand til å identifisere målscorerne. Det ble imidlertid litt mer spenning der Sagene kom inn i kampen igjen, men etter et spennende avslutning holdt Bygdø Monolitten ut og sikret seg tre poeng ved å vinne 3-2. De hadde dermed skaffet seg et godt utgangspunkt i kampen om den andre opprykksplassen (som de skuslet bort slik at Sagene tok seg forbi og ble med Majorstuen opp i 4. divisjon). Og med det kunne jeg returnere til Drøbak med tog og buss.

Norwegian ground # 42:
Bygdø Monolitten v Sagene 3-2 (2-0)
5. divisjon Oslo avd. 1
Bygdø Stadion, 10 September 2015
1-0 Anders Emil Land (6)
2-0 Martin Johannes Ottedal (35)
2-1 ???
3-1 ???
3-2 ???
Inngang: Gratis
Tilskuere: ??? (kanskje 20-30?)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg