Rommen v Grüner 06.09.2016

Tirsdag 06.09.2016: Rommen v Grüner

 

Det var kun noen få dager siden jeg hadde kommet hjem fra min store august-tur over til Storbritannia, men allerede hadde jeg tilløp til abstinenser. Til tross for at jeg etter hvert vet av erfaring at disse ikke helt lar seg fjerne med fotball her hjemme, er det vel i hvert fall bedre enn ingenting, og da jeg så muligheten for å se to kamper etter hverandre, valgte jeg denne tirsdagskvelden å tross alt sette kursen mot Oslo og Groruddalen, der de to kampene skulle spilles etter hverandre på samme bane – nemlig Rommensletta kunstgress, der Rommen skulle ta imot Grüner klokka 18.30, før banedelende Oslo City skulle møte Oppsal 2.

 

Turen inn til Oslo gikk som vanlig med buss fra Drøbak; i dette tilfellet ekspress-bussen 500E til Oslo Bussterminal. Derfra gjensto bare en tur med T-banen, som imidlertid skulle frakte meg nesten helt til enden av Grorudbanen mot Vestli. Først på linjens tredje siste stopp steg jeg av på Rommen stasjon og spaserte de drøyt fem minuttene ned til kveldens kamparena. Dette er jo et anlegg som i ekte Oslo-ånd blir brukt av et helt vanvittig antall klubber. I hovedstaden er det jo langt flere klubber enn anlegg, og dermed har man en situasjon der flere av disse klubbene benytter seg av en rekke forskjellige slike anlegg, og kan spille en hjemmekamp på Rommensletta, den neste på Ekeberg, og deretter på Jordal, Bjølsen, Marienlyst e.l. Så mye for tilhørighet..

 

Uansett så er vel Rommensletta å anse som først og fremst hjemmebane for Rommen, og også når det skal beskrives så er det naturlig å kalle det et typisk anlegg for de lavere divisjoner i hovedstaden. Som så mange andre av områdets baner er det nemlig er enkelt og meget uinteressant anlegg blottet for tilskuerfasiliteter og med en kunstgressbane som er gjerdet inn. Skjønt man kan kanskje velge å kalle et par benker på den ene langsiden for tilskuerfasiliteter, men av de svært få fremmøtte var det vel minst like mange som valgte undertegnedes variant ved å slå seg ned på gressvollen på bortre langside. Vel og merke etter at jeg hadde vært innom klubbhusets kiosk, som faktisk holdt åpent og kunne slå inn en Fanta på kassa.

 

Fotballklubben Rommen er en del av Rommen Sportsklubb, og ble stiftet i 1997 som en sammenslåing av Smedstua IL og Stovnerkameratene BK. Likevel bruker de Smetstua ILs stiftelsesår 1970 på sin logo. Rommen var jo også en av klubbene som for noen år siden var med på storsatsingen Groruddalen BK. Den hadde jo ambisjoner om opprykk til 1. divisjon, men det nærmeste de kom i sin korte levetid var tredjeplassen i 2. divisjon i 2007, og det var etter den sesongen at det hele raknet. Trenerteamet forsvant til Bryne og man mistet store deler av spillergruppa. En håpløs 2008-sesong endte deretter med jumboplass og nedrykk til et nivå der man vel ville møte minst en av sine samarbeidsklubber, og man innså at klubben ikke lenger hadde livets rett og la ned driften.

 

Nå spiller altså Rommen i 4. divisjon; nærmere bestemt 4. divisjon Oslo avdeling 2, der de før denne kvelden lå på 5. plass, men med ni poeng opp til ledende Heming med fire kamper igjen. Kveldens gjester var et Grüner-lag som jeg tilfeldigvis har lært å kjenne litt dette året da jeg allerede hadde sett de tre ganger i løpet av sesongen. De lilla lå på tredje siste plass – plassen over nedrykksstreken – men siden de hadde seks poeng ned til Korsvoll II under streken, var det vel rimelig å tenke seg at en seier denne kvelden ville være et langt steg mot å vinne kampen mot nedrykk.

 

Det var en kamp som bølget frem og tilbake med sjanser begge veier, og selv om Rommen i perioder styrte litt av banespillet, sto jeg tidlig med følelsen om at Grüner utgjorde en noe større offensiv trussel. Det var dermed ikke direkte ufortjent da Besar Avdi satt itt 0-1 fem miutters tid før pause. Etter hvilen hadde laget fra Dælenenga ytterligere to avslutninger i tverrliggeren, og var dermed nærmere 0-2 enn hjemmelaget var utligning, selv om vertene presset på mot slutten. Det endte med 0-1 og borteseier, og jeg kunne gå for å kjøpe meg en ny Fanta mens de to lagene gikk av banen og ble erstattet av to nye lag.

Norwegian ground # 61:
Rommen v Grüner 0-1 (0-1)
4. divisjon Oslo avd. 2
Rommensletta, 6 September 2016
0-1 Besar Avdi (41)
Att: 18 (h/c)
Admission: Free

 

Next game: 06.09.2016: Oslo City v Oppsal II
Previous game: 31.08.2016: Annfield Plain v Richmond Town
Previous Norwegian game: 28.06.2016: Vestli v Grüner

More pics

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg