Lisleby v Sarpsborg FK 03.06.2022

Fredag 03.06.2022: Lisleby v Sarpsborg FK

Også denne dagen valgte jeg å få med meg en kamp i nærområdet, etter å ha pakket litt for den kommende lille Balkan-turen, og det var flere kamper å velge mellom, men mye av grunnen til at jeg til slutt valgte meg 4. divisjons-oppgjøret mellom Lisleby og Sarpsborg FK var at det var lenge siden sist jeg så kamp på hovedbanen ved Sentralidrettsanlegget. Nå hadde jeg riktignok fått med meg to kamper på Lisleby kunstgress tidligere i år, men vi må faktisk hele 15 år tilbake i tid, til våren 2007 og en cupkamp mellom Lisleby og FFK, for å finne sist gang jeg så kamp på herlig naturgress på Lislebys hjemmebane.

Etter å ha spasert bort til Selbak ferjeleie og tatt ferja over til Lisleby, var det bare å traske opp bakken og deretter bort til Sentralidrettsanlegget, der jeg ankom i god tid før avspark. På innsiden ved kiosken hadde det blitt satt opp en plakat som oppfordret om å vippse inngangspenger, og jeg fulgte selvsagt denne oppfordringen. Det begynner å bli lenge siden Lisleby spilte i den norske toppdivisjonen, og enda lenger siden klubben tre ganger spilte seg frem til semifinale i den norske cupen, men klubben er nå i hvert fall tilbake i 4. divisjon etter opprykket i 2019, og etter at 2020-sesongen som kjent ble kansellert, noterte de seg i fjor for en sterk tredjeplass bak Sprint-Jeløy og Råde.

Undertegnede vil hevde at Sentralidrettsanlegget er et av Østfolds beste steder å se fotball. Ikke bare er det naturgress her (sannsynligvis takket være friidretten som også holder på her), men også en stor tribune på den ene langsiden. Det er en stor, åpen tribune i betong, der det er godt med plass for tilskuere, og det kan jo for så vidt komme godt med for å holde avstand når det komme sarpinger på besøk, slik tilfellet var denne kvelden. Rundt det meste av banen ellers har man en gressvoll som flere også gjerne velger å se kampen fra, og det var der også jeg slo meg ned under et tre i påvente av avspark.

I 4. divisjon Østfold var det ikke overraskende forhåndsfavoritt Råde som toppet tabellen med 21 poeng på sine åtte kamper hittil. Tre poeng bak fulgte duoen Østsiden (med én kamp mer spilt) og Drøbak/Frogn, med Kråkerøy et poeng bak der igjen. Deretter fulgte duoen Kvik Halden 2 og Sarpsborg FK på 16 poeng, med luke ned til Sparta, Borgen, og Lisleby. Sistnevnte hadde 10 poeng på sine åtte kamper, og trengte poeng om de skulle gjøre seg forhåpninger om å kopiere fjorårssesongen. Kveldens bortelag var Sarpsborg FK, som selvsagt hadde til hensikt å stikke kjepper i hjulene.

Det skulle bli tett og jevnt, og med overraskende mange offside-avblåsninger. Det var også tilfellet da den første store sjansen endte med at vertenes Martin Kjønigsen satt ballen i mål etter at SFK-keeperen måtte gi retur på et skudd, for offside-flagget var oppe. Senere hadde SFK et skudd i stolpen, men det gikk mot en målløs første omgang da Endre Bergsaker headet inn 0-1 i omgangens siste minutt. På overtid ropte Lisleby på straffespark, men spillet ble vinket videre, og dermed var det med ledelse for bortelaget at spillerne kunne gå i garderoben mens jeg gikk til innkjøp av vaffel og brus.

Fire minutter ut i andre omgang utlignet Steven Wilondja med et skudd i bortre hjørne, og i det 64. minutt tok Lisleby ledelsen da Jamal Mohammed driblet seg gjennom SFK-forsvaret og satt inn 2-1. Lisleby presset på for å øke ledelsen, men i det 84. minutt utlignet SFK til 2-2 med en kjempescoring av Mats Olavsen med veggspill og skudd i krysset. Hjemmelaget hadde deretter en god mulighet til å ta tilbake ledelsen, men på overtid kontret SFK inn 2-3 med Clirim Sulimani som målscorer, og samme mann ble like etter spilt gjennom og fjernet all tvil ved å sette inn 2-4. Glade sarpinger på fotballkamp er sjelden noe godt tegn, men det var i hvert fall de som kunne dra tilfredse hjem til den andre byen mens jeg tuslet tilbake mot ferja.

Lisleby Sarpsborg FK 2-4 (0-1)