Fredrikstad v Hamarkameratene 28.09.2003

Søndag 28.09.2003: Fredrikstad v Hamarkameratene

Etter ti lange år på nivå tre hadde FFK endelig sikret seg opprykk tilbake til nest øverste nivå med en vanvittig 2002-sesong. Nå hadde ikke trener Knut Thorbjørn Eggen ingen ambisjoner om å kjempe om nytt opprykk allerede denne sesongen, da hans plan visstnok var at de først sesongen etter skulle kjempe om opprykk. Etter kun én seier på de fire første seriekampene, hadde rødbuksene imidlertid tapt kun to ganger på de neste 20 kampene (14-4-2), og de var så absolutt involvert i toppkampen, sammen med Hønefoss, HamKam, Sandefjord og Raufoss. Denne dagen var det duket for storkamp når HamKam var gjester fra Fredrikstad Stadion.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kampen var i realiteten avgjort før pause, da FFK imponerte i en første omgang der den enarmede Håkan Söderstjerna scoret kampens første mål før Rikhardur Dadson noterte seg for to scoringer – ett av de fra straffemerket. Med 3-0 til pause virket det komfortabelt, og da gjestene fra Hamar reduserte i det 63. minutt, var ikke rødbuksene mer rystet enn at Jørgen Pettersen ti minutter senere fastsatt sluttresultatet til 4-1 foran nesten 7 000 tilskuere. Dette viste seg å være de to lagene som til slutt tok de to opprykksplassene, så jeg og min bror var storfornøyde med resultatet da vi vendte snuta hjemover.

Fredrikstad v Hamarkameratene 4-1 (3-0)