Ås II v Østsiden II 03.09.2019

 

Tirsdag 03.09.2019: Ås 2 v Østsiden 2

Med avreise til England tidlig morgenen etter, burde jeg kanskje valgt å ta det med ro og bevilge meg en stille og rolig kveld hjemme, men det var tid til en kamp til før avreise, og det ned en noe spesiell kamparena. Kroerbanen som naturlig nok ligger i Kroer i Ås kommune var nok en av banene nærmest meg der jeg fortsatt ikke hadde sett kamp, og siden Kroer ikke har A-lag er det noe kronglete å få sett kamp der så lenge man ikke nøyer seg med barne- og aldersbestemt fotball (og hvem gjør vel det?). Sammen med min groundhopper-kompis Stig-André Lippert sjekket jeg opp litt rundt kommende kamper der tidligere på sommeren, og jeg fant ut at Ås 2 faktisk skulle spille en 6. divisjons-kamp mot Østsiden 2 der.

Nå er det jo mange som har aversjoner mot å se reservelag i aksjon, og jeg er så absolutt en av de. Spesielt når det dreier seg om hjemmelaget, da jeg alltid prøver å se førstelaget til det jeg anser er banens ‘eier’ (eller som man gjerne må nøye seg med her til lands, den mest faste bruker). Unntaket må være tilfeller der reservelaget bruker egen bane som ikke benyttes av førstelaget. Her var det til alt overmål snakk om to reservelag, men siden det som nevnt ikke er noe førstelag som bruker Kroerbanen var det rett og slett ikke mulig å være for ‘kresen’. Det var i det hele tatt merkelig at Ås 2 spilte kamp her, men det hadde visstnok med å gjøre at Ås Stadion var opptatt denne kvelden.

Den nevnte groundhopper-kumpanen min kom som avtalt for å plukke meg opp i Drøbak, og sammen kjørte vi gjennom Ås og orienterte oss frem til Kroerbanen som ligger alvorlig grisgrendt til ute i Kroer. Jeg har jo snart blitt fast innslag i Stig-André sin KIA, og han fikk oss etter hvert nok en gang trygt frem til korrekt adresse, der vi vel ankom fem-ti minutter før avspark. Kroerbanen er meget spartanske greier uten noe som helst av tilskuerfasiliteter, men den kunne i hvert fall by på en skikkelig gressmatte. Og ved den ene langsiden sørget en privatbolig for et nokså interessant bakteppe der kona i huset hadde både tørkestativ og grønnsakshage kun et par meter fra banen, med et stort nett som åpenbart er hengt opp for å hindre løpske baller i å ramme klesvask og grønnsaker. Hun var nok garvet i dette, for få minutter før avspark kom hun ad også inn for å hente inn dagens klesvask fra tørkestativet.

Vi var ikke de eneste banehopperne som hadde merket oss dagens kamp på Kroerbanen, for ved ankomst så vi allerede at både Marius Helgå og mannen bak Twitter-nicket Norlink86 hadde tatt turen. Ås 2 lå trygt plassert midt på tabellen mens Østsiden 2 lå på tredje siste og kun hadde tre poeng ned til Skjeberg under streken, men med en kamp til gode. Det var vertene som raste ifra med tre mål på de første 18-19 minuttene, og vi begynte å mistenke en vanvittig målfest for hjemmelaget. Kun noen strakser etterpå, idet vi hadde passert tjue spilte minutter, reduserte østfoldingene fra straffemerket. Og ytterligere tre minutter senere ble Lauritz Halstensen tomålsscorer da han sørget for 3-2 med et kjempeskudd. Det nærmet seg pause da de grønne igjen tråkket på gasspedalen og gjenopprettet sin tomålsledelse ved Stian Forstrøm Christiansen, og 4.-2 sto seg til pause.

Andre omgang startet noe roligere, og vi hadde passert en times spill da Even Dugstad Nordeide økte til 5-2 med en praktscoring. Det så ut som han rett og slett chippet ballen i mål idet han ble taklet, og idet ballen seilet elegant over keeper og inn i det bortre hjørnet, undret jeg litt over hvorvidt det hadde vært ment som et innlegg. Det var jeg tydeligvis ikke alene om, for også en av hans lagkamerater utbrøt «var det med vilje?» og fikk selvsagt bekreftende svar fra en smilende målscorer. Ås økte et øyeblikk senere til 6-2 og hadde deretter en rekke enorme sjanser til å sette ytterligere spikre i Øssiæ-kista. Det var først med et par minutter igjen at de kunne plusse på ytterligere, da Walid Hamad fastsatte sluttresultatet til 7-2 foran det jeg kanskje noe raust talte meg til å være 14 tilskuere.

Det hadde vært en grei bruk av kvelden og benytte den til å huke av for besøk på Kroerbanen, selv om vi flere ganger var i ferd med å snakke oss helt bort mens målene suste inn. Stig-André skulle direkte til et møte han hadde fått utsatt noe for å rekke kampen, og kjørte umiddelbart. Jeg måtte denne gang derfor nøye meg med å bli satt av på en bussholdeplass i Ås, men det var naturligvis intet stort problem. Nå var det bare å komme seg hjem med bussen, gjøre seg klar til avreise og få litt søvn før jeg skulle opp tidlig og nok en gang sette kursen mot Storbritannia for en ukes tid med kos og groundhopping.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 107:
Ås 2 v Østsiden 2 7-2 (4-2)
6. divisjon Østfold avd. 1
Kroerbanen, 3 September 2019
1-0 Fredrik Heistad (11)
2-0 Even Dugstad Nordeide (13)
3-0 Andreas Janson Amundstad (19)
3-1 Lauritz Halstensen (pen, 21)
3-2 Lauritz Halstensen (24)
4-2 Stian Forstrøm Christiansen (39)
5-2 Even Dugstad Nordeide (62)
6-2 Andreas Janson Amundstad (64)
7-2 Walid Hamad (87)
Att: 14 (h/c)
Admission: Free

Next game: 04.09.2019: Swinton Athletic v Wakefield AFC
Next norwegian game: 15.09.2019: Arendal v Fredrikstad
Previous game: 31.08.2019: Egersund v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg