Lommedalen v Eik-Tønsberg 26.06.2015


Fredag 26.06.2015: Lommedalen v Eik-Tønsberg

Min engelske groundhopper-kjenning Paul hadde denne dagen fløet over til Norge for å tilbringe en langhelg her, og i den forbindelse hadde jeg hjulpet ham litt med å orientere seg i kamputvalget. Jeg fant også noen kamper for fredagskvelden, der valget sto mellom besøk hos Lommedalen, Rælingen, og Vestfossen. Valget falt til slutt på Lommedalen, og jeg valgte å bli med, slik at jeg satt meg på bussen mot Oslo for å møte Paul. Etter først å ha blitt fintet ut av nye rutetider, slik at jeg mistet en av ekspressbussene med noen få minutter, kom jeg meg omsider innover, og innfant meg på Cafe Fiasco, som var avtalt møtested.

Etter to glass med godsaker fra tappekranene tok vi plass på T-banens linje 2 som vi ble med helt til endestasjonen Kolsås, og derfra måtte vi ha buss 753 videre opp til Lommedalen. Det viste seg faktisk å være mer landlig enn jeg hadde forventet, og Paul uttrykte lettelse over at jeg hadde bestemt meg for å være med, da han tvilte på at han ville klart å finne frem. Dessuten hevdet han at han aldri ville trodd at det gikk busser tilbake fra et sted som dette etter en kveldskamp, men det var altså tilfelle, og var selvsagt grundig sjekket opp på forhånd.

På veien hit hadde jeg også fått et grundigere innblikk i hvordan Paul ikke bare var groundhopper, men også både trainspotter og flittig noterte de individuelle nummer på samtlige busser og T-bane-tog vi tok denne dagen. Jeg tror jeg personlig holder meg til groundhopping! Da vi spaserte opp forbi Lommedalen skole og ankom Lommedalen kunstgress – eller Lommedalen Idrettspark om man vil – fikk vi imidlertid en liten overraskelse. Det viste seg nemlig at de den siste tiden har anlagt en ny kunstgressbane ovenfor den gamle som var nærmest veien der vi kom gående. Og en viss aktivitet på den øvre, nye banen signaliserte da også at det nok var her kveldens kamp ville bli spilt.

På den nedre banen (som ses på de første bildene) var det riktignok en noe større tribune, men bak det ene målet på den øvre banen hadde de bygget et tydeligvis flunkende nytt klubbhus med veranda ut mot banen, og da man her også hadde satt opp cornerflagg, ble det klart for oss at det var her kampen ville bli spilt. Bortsett fra det nevnte klubbhuset, der vi stakk hodet innom for å kjøpe henholdsvis en pølse og en vaffel, består tilskuerfasilitetene av et par moderne sittetribuner i metall som er satt opp ved siden av hverandre på den ene langsiden. Her har man (sannsynligvis som føle av utgravningene ved anleggelse av banen) en stor jordvoll, og i likhet med noen andre fremmøtte fant vi ut at dette ville være et godt utkikkspunkt.

Kveldens kamp dreide seg om ligapoeng i 3. divisjon avdeling 4, der FK Tønsberg ser ut til å gå mot en suveren tittel og opprykk. Etter 11 serierunder hadde de vunnet samtlige kamper og ledet allerede med noe sånn som 13 poeng på Lommedalen, som befant seg på andreplass før kveldens kamp. Lommedalens gjester var et annet lag fra Norges eldste by – nemlig Eik-Tønsberg, som på sin side trengte poeng på nedre del av tabellen, der det imidlertid var jevnt rundt og foran Tønsberg-laget på tabellen.

Men la oss dvele litt lenger ved Eik-Tønsberg, for det var for meg litt surrealistisk å se Eik-Tønsberg som et bunnlag i 3. divisjon, da jeg tidligere har sett Eik i det beste selskap. Faktisk mener jeg at Eik var motstander i Norges øverste divisjon da jeg så min første kamp på Fredrikstad Stadion på første halvdel av 1980-årene. Jeg husker godt at Eik på den tiden oppholdt seg på øverste nivå, og at spillere som Erik Thorstvedt og Erik Solér var innom klubben. Enda lenger tilbake i tid var rundt 1960 et av Norges beste lag, og det er noe snodig å se at de nå tydeligvis spiller på en meget spartansk kunstgressbane. Hvor har de gamle Eik-supporterne blitt av??

Kanskje har de «mdlet overgang» til nevnte FK Tønsberg, for denne klubben ble i 2002 stiftet som en slags «paraply-klubb» for Tønsberg-området, og Eik-Tønsberg var en av visstnok 20(!) klubber som tok del i satsingen. Og her ligger også forklaringen på at Eik har rast nedover i systemet, for da Eik-Tønsberg var den beste av de nevnte samarbeidsklubbene, tok FK Tønsberg deres plass i 2. divisjon, men jeg går ut fra at Eik-Tønsberg muligens overtok plassen til sitt reservelag lenger ned i divisjonene. Noe merkelig er det jo da at de nå spiller i samme divisjon og avdeling, men slik er nå den norske modellen, og det virker uansett som et tidsspørsmål før FK Tønsberg starter rykker opp igjen.

Men nå var det altså Lommedalen v Eik-Tønsberg det dreide seg om, og det var en nokså underholdende kamp vi ble vitne til. Utfra tabellen var det oppskriftsmessig da Leiv Sigvald Stensen sendte vertene i føringen, men etter en halvtime utlignet Eik ved Espen Hasselgreen. Det var heller ikke spesielt ufortjent, for det var en nokså jevn kamp som svingte frem og tilbake, og der Eik så absolutt var med på notene. Imidlertid gikk det kun sju minutter før vertene igjen tok ledelsen ved Kenneth Di Vita Hansen, og det sto fortsatt 2-1 på den lille resultattavla (som henger på en av flomlysmastene) da pipeblåseren signaliserte for pause.

I andre omgangs sjuende minutt utlignet igjen Eik, og Anders Gustavsen var målscorer. Blant de 55 tilskuerne vi talte (60 var det offisielle tilskuertallet, men på dette nivået synser man seg gjerne frem til en noenlunde overslag) var det faktisk minst 5-10 Eik-supportere som nå kunne slippe jubelen løs. Etter dette ble det langt slappere, og en lang periode var vi mer opptatt av å diskutere kunstgress-politikk, og selv om Paul var uenig med meg og mente man måtte åpne for kunstgress på alle nivåer også England, var han vel i likhet med meg heller ingen stor fan, men stilte først og fremst spørsmålstegn med hvorfor man ser så mange kunstgressbaner sør i Norge som tross alt spiller sommersesong.

En kort periode livnet det litt til igjen med sjanser til begge lag, men det ebbet ut med 2-2 og poengdeling, og dermed kunne vi ile ned til bussholdeplassen for å komme oss tilbake til sivilisasjonen. Etter bytte til T-bane på Kolsås kom vi oss omsider tilbake til Oslo sentrum, der vi unnet oss et par pints med Strongbow på Andy’s Pub, før Paul tok kvelden og returnerte til hotellet. Han skulle dagen etter få med seg en dobbel i form av besøk til Frigg og Stabæk, mens Ullern og Vålerenga sto på søndagsmenyen. For min del var et kort stopp for å innta en baconpølse medvirkende til at jeg mistet 00.30-bussen med få minutter, og med en time til neste buss slo jeg i hjel en drøy halvtime med ytterligere en pint på Cafe Fiasco før jeg til slutt kom meg hjemover.

Norwegian ground # 39:
Lommedalen v Eik-Tønsberg 2-2 (2-1)
3. divisjon avd. 4
Lommedalen Idrettspark, 26 Juni 2015
1-0 Leiv Sigvald Stensen (13)
1-1 Espen Hasselgreen (31)
2-1 Kenneth Di Vita Jensen (38)
2-2 Anders Gustavsen (52)
Inngang: Gratis
Tilskuere: 60

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg