Torp v Tistedalen 05.09.2024

Torsdag 05.09.2024: Torp v Tistedalen

Det viktigste gjøremålet denne dagen var egentlig å få sikret seg billetter til FFKs bortekamp mot Sarpsborg 08 i slutten av måneden. Billettene ville bli sluppet klokken 10.00, og selv ‘vi’ hadde fått hele den ene kortsiden, var det ventet at de ville gå raskt unna. Likevel hadde vel ikke de fleste trodd at alle bortebillettene skulle bli revet bort på 5-10 minutter, og da hadde i tillegg mange gått inn feil og kjøpt billetter på hjemmeseksjonene. Noen som logget seg på klokken 10.01 hadde langt over 1500 foran seg i køen, og det gikk ikke lang tid før også hele stadion ble utsolgt. Men vi fikk i hvert fall sikret oss de billettene vi skulle ha, og med det kunne jeg etter hvert rette oppmerksomheten mot andre ting som skulle skje denne dagen.

Oppe på Sportsplassen på Torp skulle nemlig Torp ta imot Tistedalen denne kvelden, og det var dit jeg etter hvert dro sammen med to FFK-kompiser. Da vi ankom med et lite kvarter til avspark, så jeg raskt at vi ikke var de eneste som hadde tatt turen. Trond var allerede på plass, og flere kom til, slik at vi etter hvert ble en solid gruppe som så kampen sammen. De nyopprykkede torpingene trengte poeng om de skulle ha forhåpninger om å beholde plassen i 5. divisjon, for etter den overraskende og knallsterke borteseieren mot Rakkestad, hadde det igjen gått tyngre, og den kampen hadde for øvrig kostet dyrt da keeper Chrisse Hansen igjen pådro seg en skade og vil være ute en god stund.

I toppen av tabellen var det for ordens skyld Idd og Ekholt som førte an, og ble jaget av først og fremst Rakkestad. Torp lå på sin side helt sist, tre poeng bak Trøgstad/Båstad og sju poeng bak duoen Askim Fotball 2 og Berg. I så måte passet det jo torpingene svært dårlig at de en drøy uke tidligere hadde tapt for nettopp Askim-laget, men Askim ser jo nå uansett til å bruke mest krefter på å holde sitt andrelag i divisjonen (samt muligens å rykke opp med sitt tredjelag). Torp kom nå fra bortekamp mot Drøbak/Frogn 2, kun to dager tidligere, og det hadde endt med stygge 1-12 i sekken for torpingene, så det så unektelig ikke spesielt lyst ut. For Tistedalen sin del så befant de seg derimot tilsynelatende trygt plassert midt på tabellen.

Torp kunne tatt ledelsen etter et frispark inn i feltet, der de fikk avsluttet fra kort hold, men bortelagets keeper gjorde en feberredning. Sistnevnte vartet også litt senere opp med en solid redning der han nektet torpingene scoring, mens Tistedalen var nære på da et hjørnespark nærmest ble reddet, blokkert og klarert nærmest på streken. Kampen sto og vippet mens samtalen gikk mellom oss, og det var fortsatt ingen mål da det ble blåst for pause og lagene gikk i garderoben. Representanter for hjemmelaget benyttet pausen til å fire flagget, mens noen av oss tok en tur i kiosken.

Det sto fortsatt og vippet da Tistedalen tok ledelsen med tjue minutter igjen av ordinær tid. Det skjedde ved at en av deres spillere dro seg langs 16-meteren og sendte i vei et godt vinklet skudd som fant veien til nettmaskene. 0-1. Torp forsøkte å svare, men åtte minutter senere var det i stedet spikeren i kista da Ezat Jakob doblet gjestenes ledelse til 0-2 ved å sende et godt plassert skudd i mål fra like utenfor 16-meteren. 0-2 ble også sluttresultatet, og det begynner unektelig å se ut som om Torp igjen vil bli å finne i 6. divisjon til året, men det er jo en del kamper igjen. Nå var det uansett bare å komme seg hjem.

Torp v Tistedalen 0-2 (0-0)