Fredrikstad v KFUM Oslo 06.12.2021

 

Mandag 06.12.2021: Fredrikstad v KFUM Oslo

Nå gjaldt det! Det var tid for det som forhåpentligvis kun ville bli FFKS første kamp i kvalifiseringsspillet der en plass i neste års Eliteserie lå i premiepotten. I kraft av sin fjerdeplass hadde FFK fått hjemmebanefordel i sin kamp mot vinneren av kampen mellom nummer 5 og nummer 6. Det viste seg å bli KFUM Oslo og Sogndal, og Oslo-laget trakk der det lengste strået slik at det var de som nå fikk gjeste plankebyen. Igjen var det Lille Dragen (tidligere West End) som ble åstedet for vår oppladning til kamp, og noen av oss var tidlig på plass og okkuperte vår faste ‘avdeling’, der vi snart fikk selskap av stadig flere som kom til. Det syntes å være en optimistisk gjeng, og flere snakket om bortekampen mot Jerv som ville møte dagens vinner, og til og med finalen på Vålerengens hjemmebane som deretter ventet vinneren der igjen. Men det kan være greit å ta én kamp av gangen.

Det er ikke første gang FFK har stiftet bekjentskap med KFUM i kvalifiseringskamper, og noen snakket om et lite Kåffa-kompleks, selv om det kanskje syntes å være først og fremst relatert til bortekamper. Jeg hadde da også selv en følelse av at FFK skulle ha en god sjanse til å ta seg av Kåffa denne kvelden, så i likhet med de andre var det med optimisme og en nokså god magefølelse at jeg etter hvert brøt opp og spaserte over elven for å ta plass på Ståplass Nord. Der hadde spesielt Jon Erik gjort en kjempejobb med å mobilisere junior- og guttespillere fra klubbene i området for å få de med på feltet, og Geir Nilsen i Aristokraten hadde også vært en viktig aktør i så måte. Det lover kanskje godt for fremtiden.

Negative elementer glimret i all hovedsak med sitt fravær, og dermed var det også en fin stemning på et ståfelt som ikke har huset så mange på veldig lenge. Det må imidlertid slås fast at oppmøtet ellers på stadion var usedvanlig skuffende. Klubben hadde da heller ikke vært spesielt begeistret over at NFF hadde gjort dette til en mandagskamp, men man skulle jo likevel tro at publikum hadde kjent sin besøkelsestid nå når FFK skulle ut i kvalifisering. Det hadde de de åpenbart ikke, og for å foregripe begivenhetenes gang noe, var 2 153 nærmest pinlig dårlig synes jeg, selv om det denne gang nok var et reelt tilskuertall og ikke et kunstig høyt tall takket være sesongkort, sponsorbilletter etc.

I kulda på Fredrikstad Stadion var det et nervøst og jevnspilt første kvarter før FFK fikk de første sjansene. To ganger fikk Riki Alba muligheten, men begge ganger ble sjansen skuslet bort. I stedet var det Kåffa som snart tok over, og etter halvspilt omgang var det bare så vidt FFK slapp med skrekken da Alagie Sanyang fikk avslutte fra kloss hold. Det gjorde de ikke noen minutter senere Sanyang igjen fikk sjansen, for denne gangen fant han nettmaskene slik at det sto 0-1. Om det var en kalddusj, var det mer i vente, for ti minutter før pause ble FFK regelrett utspilt etter alle kunstens regler da Kåffa leverte et mønsterangrep og doblet ledelsen. Sanyang var regissøren og Bilal Njie scoret målet, slik at det sto 0-2 halvveis. Nå hadde FFK virkelig en tøff jobb foran seg etter en slett første omgang.

FFK-trener ‘Bummen’ byttet like godt ut hele midtbaneleddet i pausen, og la i tillegg om til en slags 4-2-3-1. Utover i omgangen begynte FFK å skape mer offensivt, men klokken tikket så altfor fort i KFUM sin favør. Vi nærmet oss halvspilt omgang da kaptein Kjelsrud ble spilt gjennom og reduserte, og det tok av på Ståplass Nord. Nå var det håp, og FFK hadde åpenbart fått ny energi der de nå la press på Kåffa. Kjelsrud hadde kort etter en avslutning like over, men gjestene sto ellers godt imot og benyttet nå også enhver anledning til å drøye tid (noe de for øvrig begynte med allerede før pause). Det så ikke altfor lystig ut da vi beveget oss over i det 88. minutt, men da fant innbytter Adnan Hadzic kaptein Kjelsrud som ble tomålsscorer da han elegant chippet inn utligningen. Det eksploderte fullstendig på ståfeltet, og stemningen var fortsatt elektrisk da Nicolay Solberg var nære på et vinnermål for FFK på overtid. Hans skudd smalt imidlertid i tverrliggeren, og dermed var det klart for ekstraomganger.

Første ekstraomgang var sjansefattig, og det virket som om Kåffa nå var fornøyd med å tingenes tilstand. Etter sidebyttet presset FFK igjen på, og i andre ekstraomgangs femte minutt fikk innbytter Maikel Nieves sjansen med et skudd som smalt i stolpen. Nå var ikke marginene med FFK, men et par minutter senere var det Nieves som igjen fikk muligheten, og denne gang fant han nettmaskene, sendte FFK i føringen 3-2 og utløste ekstase og elleville scener på Ståplass Nord. Nå så det ut til å gå FFK sin vei, og fem minutter senere fikk også Kåffa en mann utvist med gult kort nummer to. Når man er på overtid av ekstraomgangene og leder over et lag som er redusert til ti mann, skulle man tro at man det burde være mulig å ri seieren i land, men igjen ble FFK hjemsøkt av overtids-spøkelset! I det tredje overtidsminuttet fikk Bilal Njie utligne til 3-3! Etter at dommeren også rakk å utvise FFK-er Ayoub Aleesami, skulle det altså avgjøres på straffer.

Olav Øby tok FFKs første, men den smalt dessverre i tverrliggeren, og da hjalp det ikke at FFK scoret på sine resterende, for foran supporterne på Ståplass Nord scoret også KFUM på alle sine og tok seg videre. Det var Profetene som kunne juble, mens vi måtte gå skuffet hjem, men ikke før vi hadde hyllet spillerne (noen måtte også trøstes litt). FFKs sesong var over, og det hadde jeg en sterk mistenke om at også min var. Ikke lenge etter ble jo det bekreftet av nye restriksjoner, så da takker jeg for i år. Det ble til slutt et bedre år enn i fjor, med 105 kamper – hvorav 102 i perioden fra 27. juni til 6. desember. Det skal man vel ikke klage over, tross alt, men nå er det bare å se frem mot det som forhåpentligvis blir et enda bedre 2022, både for egen del og for FFK…om det er lov å håpe på det.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v KFUM Oslo 3-3 AET (0-2, 2-2) – 4-5 on pens
Eliteserien kvalifisering
Fredrikstad Stadion, 6 December 2021
0-1 Alagie Sanyang (27)
0-2 Bilal Njie (36)
1-2 Henrik Kjelsrud Johansen (64)
2-2 Henrik Kjelsrud Johansen (88)
3-2 Maikel Nieves (112)
3-3 Bilal Njie (120+3)
Att: 2 153
Admission: 50 NOK

Next game: 21.01.2022: Norrby IF v BK Häcken (@ Rydahallen)
Next norwegian game: 26.01.2022: Hvaler v Gresvik
Previous game: 05.12.2021: Lervik v Berg (@ Østfoldhallen)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg