Norrby IF v BK Häcken 21.01.2022

 

Fredag 21.01.2022: Norrby IF v BK Häcken

Kalenderen viste 21. januar, og på dette tidspunktet har jeg jo gjerne vært godt i gang med årets fotball-aktiviteter, takket være mine turer til Storbritannia, som nå nærmest begynner å bli et fjernt minne. Her hjemme er det selvsagt en annen historie, og det er jo strengt tatt ikke mange januar-kamper jeg har sett innenfor Norges (eller for den saks skyld Skandinavias) grenser. Så lenge utenlandsreise er såpass vanskelig som det har vært den siste tiden, har det jo også vært smalhans, men denne dagen hadde i det minste innreisereglene til Sverige blitt noe greiere å ha med å gjøre, og i den forbindelse hadde min banehopper-kompis Stig-André Lippert sett på en treningskamp i Borås.

Jeg hadde allerede fredag formiddag vært over grensen på en aldri så liten handletur da jeg takket ja, og kun halvannen times tid etter at jeg kom hjem fra Sverige, ble jeg plukket opp for å sette kursen over grensen igjen. Kjøreturen til Borås gikk uten særlig dramatikk, bortsett fra en steinsprut og en matstopp på en Max-restaurant på veien. Etter først å ha kjørt feil inne i Borås, fant vi snart riktig vei, og parkerte ved Rydahallen med en snau halvtime til kampstart. Samtidig som oss ankom bortelaget BK Häcken sin buss, med trener Per-Mathias Høgmo i spissen, og vi stusset begge litt over at de først ankom nå såpass kort tid før avspark.

Kampen vi skulle se dreide seg om en treningskamp mellom Borås-klubben Norrby IF fra Superettan og Göteborg-klubben BK Häcken fra toppdivisjonen Allsvenskan. Norrby er for ordens skyld en bydel i Borås, og kanskje var det greit at det ikke var der vi skulle se kamp, for det er et av to Borås-områder som av svensk politi kategoriseres som «særskilt utsatte områder». Med en stor overvekt av utenlandske og utenlandskfødte innbyggere, bærer dette området også preg et islamsk paralellsamfunn som skaper en god del utfordringer. Norrby IF er på sin side stiftet i 1927, og har én sesong bak seg i den svenske toppdivisjonen. Det skjedde i 1955/56-sesongen, da de rykket ned igjen på sesongens siste dag. Da har de tilbragt langt større deler av sin eksistens på nivå to og tre, med noen få lynvisitter på nivå fire. Nå har de befunnet seg i Superettan siden opprykket i 2016, og noterte seg i fjor for en fjerdeplass – kun målforskjellen fra en kvalifisering om mulig opprykk til toppdivisjonen.

Nå har jeg jo ikke akkurat for vane å reise land og strand rund for å huke av ‘gymsaler’, men dagens kamp skulle altså spilles inne i Rydahallen. Den ble innviet høsten 2019, og benyttes nok hovedsakelig til treninger og treningskamper. Tilsynelatende uten egen hjemmebane, banedeler jo Norrby IF med storebror IF Elfsborg på deres Borås Arena (og tidligere på Ryavallen), og det samme er tilfelle i denne hallen, som begge klubber benytter. Angående Elfsborg, så hadde jeg også registrert at de også står oppført med noen cupkamper i Rydahallen de neste ukene, men nå er det jo ikke noe nytt at den svenske cupen på denne tiden av året kan by på noen litt snodige kamparenaer.

Norrby IF hadde gått ut med info om at inngangspenger pålydende 50 kroner måtte betales via Swish, men vi regnet med at vi skulle kunne klare å få betale oss inn med de svenske kontantene vi hadde tatt med oss, og det viste seg da også å gå uten problemer. Det ble til og med litt til overs til å handle inn litt drikke fra den provisoriske kiosken slik at vi fikk lesket strupen. Rydahallen er en standard innendørs fotballhall, ikke helt ulik eksempelvis Østfoldhallen. Den har tribuneseksjoner på den ene langsiden, og ellers ingen tribunefasiliteter. Ute på kunstgresset drev nå de to lagene oppvarming, og var følelse av at gjestene fra Hisingen hadde kommet lovlig sent ble vel bekreftet av at de fortsatt drev oppvarming på et tidspunkt da kampen skulle ha startet. Snaut ti minutter forsinket kom vi omsider i gang.

Jeg syntes gjestene startet best de første minuttene, men det var Norrby som snart tok et grep om førsteomgangen. Moestafa El Kabir hadde allerede vært frempå få minutter tidligere da han i det 18. minutt headet dagens hjemmelag i føringen med 1-0. Det var etter hvert heller ikke ufortjent at det sto seg til pause, men etter at jeg hadde talt meg frem til 146 tilskuere, så vi at Häcken var det bedre laget etter hvilen. I omgangens sjuende minutt utlignet Bénie Traoré til 1-1, og samme mann var igjen målscorer da han i det 79. minutt snudde kampen og satt inn 2-1. Det ble også sluttresultatet, og det var det vel ikke altfor mye å si på, etter en kamp der klubbene hadde hver sin omgang. Nå var det bare å komme seg hjemover, og etter nok en stopp på en Max, var det ikke fritt frem over gamle brua uten en uniform å se. 2022-fotballen var nå i gang også for min del.

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 24:
Norrby IF v BK Häcken 1-2 (1-0)
Friendly
Rydahallen, 21 January 2022
1-0 Moestafa El Kabir (18)
1-1 Bénie Traoré (52)
1-2 Bénie Traoré (79)
Att: 146 (h/c)
Admission: 50 SEK

Next game: 26.01.2022: Hvaler v Gresvik
Next swedish game: 27.01.2022: BK Häcken v Fredrikstad
Previous game: 06.12.2021: Fredrikstad v KFUM Oslo
Previous swedish game: 29.11.2021: IF Elfsborg v AIK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg