Sarpsborg FK v Østsiden 15.05.2024

 

Onsdag 15.05.2024: Sarpsborg FK v Østsiden

Det var nå naturlig nok mye fokus på 16. mai-kampen mellom FFK og Strømsgodset på Fredrikstad Stadion, men før den tid benyttet jeg anledningen til å få med meg en breddekamp i herlig og befriende VAR-fri sone denne onsdagen. Både Begby og Hafslund var blant destinasjonene som ble vurdert, men jeg valgte meg til slutt å dra opp til ‘den andre byen’ og se 4. divisjons-oppgjøret mellom Sarpsborg FK og Østsiden på Kurland – blant annet fordi jeg fortsatt hadde til gode å se kamp der i 2024. Jeg lot bussen frakte meg opp til byen ved fossen, og spaserte fra torget og opp til Kurland, via en tur innom butikken for å kjøpe noe kaldt å leske strupen med. Avspark var kun noen få minutter unna da jeg ankom.

I serien hadde Sarpsborg FK begynt med å vinne sine tre hjemmekamper og tape sine tre bortekamper, og sto således med ni poeng etter sine seks første kamper. Om den trenden skulle fortsette, lå det jo til rette for en hjemmeseier denne ettermiddagen, men jeg forventet ikke at SFK skulle få noen enkel jobb mot et Øssia-lag som har overrasket meg litt positivt hittil men som jeg (nærmest som vanlig) sliter litt med å bli klok på. Øssia sto med 3-2-1 og elleve poeng på sine første seks kamper, og lå dermed foran SFK. De var selvsagt også innstilte på å bryte SFKs rekke med hjemmekamper uten poengtap.

Det var nokså sjansefattig den første halvtimen, og da vi halvveis ut av omgangen fikk en drikkepause, hadde beholdningen foreløpig vært et par halvsjanser begge veier. Etter en halvtime slo imidlertid SFK til, og Eirik Vestby dunket inn 1-0. Øssia ropte på offside, men dommerteamet vendte det døve øret til, og scoringen så da også grei ut fra min posisjon. 1-0 var fortsatt stillingen da dommeren blåste for pause, og innen den tid hadde billettselgeren rukket å komme seg bort til der jeg sto, slik at jeg fikk betalt mine 50 kroner og kunne se resten av kampen med god samvittighet.

SFK skulle koble grepet ytterligere etter hvilen, og hadde allerede hatt en god mulighet med heading like over da Mats Olavesen doblet ledelsen tjue minutter ut i andre omgang. Det var litt tilfeldigheter inne i bildet, men det sto uansett 2-0.SFK hadde deretter en mulighet der de trillet ballen forbi en utrusende Øssia-keeper, men også like utenfor. I det siste ordinære minutt satt den imidlertid da Petter Øyrås rundet keeper og satt inn 3-0. På overtid kunne SFK hadde SFK to gode muligheter til å øke ytterligere, men sa seg nok uansett fornøyd med å vinne 3-0. Selv var jeg også fornøyd med å komme meg vekk fra Kurland, der en gjeng unge ungdommer uforstyrret hadde fått herje noe voldsomt utenfor klubbhuset i løpet av den andre omgangen. Men er man ikke uansett alltid fornøyd med å kunne forlate Særp da..? Fra spøk til alvor, hadde det vært en fortjent seier over en skuffende Øssia denne dagen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Sarpsborg FK v Østsiden 3-0 (1-0)
4. divisjon Østfold
Kurland, 15 May 2024
1-0 Eirik Vestby (31)
2-0 Mats Olavesen (66)
3-0 Petter Øyrås (90)
Att: 83 (h/c)
Admission: 50 NOK

Next game: 16.05.2024: Fredrikstad v Strømsgodset
Previous game: 14.05.2024: Torp v Berg

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg