Tårnby FF v Ringsted IF 13.08.2021

 

Fredag 13.08.2021: Tårnby FF v Ringsted IF

Det begynte for alvor å nærme seg halvannet år siden jeg reiste hjem fra min forrige Danmarks-tur i mars 2020; den helgen man for alvor begynte å stengte ned pga pandemien. Nå var det virkelig på tide med en tur igjen, og etter en helg i Sverige besluttet jeg å kjøre på med en lengre tur til Danmark også. Dette var en fin timing for en fotball-tur til Danmark, der man nå hadde startet opp for fullt i alle divisjoner og terminlistene gjorde det mulig å se kamper hver dag. Jeg hadde allerede kikket på muligheten for en august-tur en stund, og et mulig kampprogram hadde blitt satt sammen, men det var først etter hjemkomst fra den lille Sverige-turen helgen før at jeg bestemte meg for å gå for det.

Jeg endte opp med å bestille meg plass på nattbussen til København med avgang sent torsdag kveld, siden det var en mulig interessant dobbel i det danske hovedstadsområdet fredag kveld. Det var bare å ta seg opp til Grålum og Lekevollkrysset på E6 og vente på at bussen skulle plukke meg opp der ved midnatt. Da den kom, var det bare å prøve å få seg litt søvn på veien nedover mot Danmark, og det som skulle bli 15 kamper på 13 dager (planen var opprinnelig 14, men det kom til en bonuskamp underveis på turen). Jeg klarte egentlig ikke å sovne før vi hadde vært innom Göteborg for å bytte sjåfør, men fikk da omsider litt søvn frem til jeg våknet i Malmö. Etter en sju timers bussreise steg jeg av i den danske hovedstaden, og jeg tenkte umiddelbart at det var deilig å igjen være tilbake i Danmark.

Jeg hadde betalt 460 danske kroner for overnatting ved Wakeup Copenhagen i Bernstorffsgade, en liten spasertur fra hovedbanegården, men der var det naturligvis ikke klart å få sjekket inn ennå. Jeg fikk i hvert fall slengt fra meg bagasjen midlertidig, mot at jeg måtte putte på 20 danske kroner i oppbevarings-skapene i underetasjen. Med det fartet jeg av gårde, og bestemte meg for å leke litt turist ved å ta en halvveis vilkårlig liten tur i København. Siden jeg uansett skulle farte litt rundt i København i løpet av det neste døgnet, kjøpte jeg et 24-timers City Pass, og tok deretter en kort togtur til Østerport. Derfra slentret jeg nedover mot vannet i det fine været, og passerte det som må være en av de mest oppskrytte turistattraksjoner; nemlig Den Lille Havfrue.

Turen tok meg innom Kastellet før jeg fortsatte videre ned Langelinie, gjennom Nyhavn og til det jeg nå endelig hadde sett meg ut som min destinasjon; nemlig det danske krigsmuseum. Etter en interessant kikk der, var det på tide med turens første øl, og den ble inntatt på Taphouse. Av de 61 tappekranene valgte jeg meg en sour ved navn Blowing UP: Mango & Passion fra det russiske(!) Stamm Brewing, og den var faktisk så godt at det ble et påfyll i stedet for å teste noe annet slik planen var. En deilig lunsj i form av flæskestegs-smørrebrød ble inntatt på Restaurant Klara før jeg (via en tur innom Byens Bodega) returnerte til hotellet for å sjekke inn.

Deretter kunne jeg omsider rette oppmerksomheten mot dagens første kamp og gå tilbake til hovedbanegården for å komme meg med toget til Tårnby. Det som tidligere var et landlig område på øya Amager, er nå et yrende forstadsområde til København. Tårnby er for øvrig også navnet på kommunen, som blant annet inkluderer bydelene Tårnby, Kastrup, og Vestamager. Kastrup lufthavn er naturligvis den store arbeidsgiveren her, og en god del av de drøyt 42 000 innbyggerne vil nok ganske sikkert ha en jobb der. Rett ved Tårnby stasjon ligger Oksen Bodega, og der var det på sin plass med en Tuborg før jeg busset mot Tårnby FF sin hjemmebane, der det skulle være kampstart klokken 18.00.

Jeg ankom banen som faktisk kalles Uganda Ground i god tid før avspark, og etter å ha betalt meg inn med 50 kroner, var jeg klar for turens første kamp. Det var intet kampprogram, men karen som tok imot mine penger la til at den relevante informasjon kunne finnes på klubbens hjemmesider, der de i forbindelse med hver hjemmekamp har en egen side tilegnet denne. De var allerede godt i gang med å tilberede (og servere) deilige pølser fra grillen ved utsalget i det ene hjørnet, og jeg ble nesten fristet dit bort, men bestemte meg for å vente litt og heller ta en aldri så liten runde rundt anlegget først.

Tårnby FF ble i 2004 stiftet av en gruppe utbrytere fra Tårnby BK, og for å forstå bakgrunnen der, skal det nok nevnes at Tårnby BK på den tiden hadde gått sammen med Kastrup BK i satsingsprosjektet Amager United som det ble satset veldig på (men som et par år senere kollapset totalt). Også ungdomslagene ble det satset hardt på, og flere i Tårnby BKs andre seniorlag følte seg oversett, slik at de altså brøt ut og stiftet Tårnby FF. De spilte sine første år på noen enkle baner i området, men etter den nye fusjonen mellom Tårnby BK og AB70 i 2009, ble sistnevntes hjemmebane ledig, og Tårnby FF flyttet inn på deres Uganda Ground. Siden den gang har de spilt seg opp i Danmarksserien, og skulle denne kvelden ta imot Ringsted IF til kamp om poeng i dens pulje 2.

Angående dette med Uganda Ground, som banen har blitt kalt på folkemunne, kommer navnet av at banen ligger langs Ugandavej. Det er i det hele tatt flere av gatene i området som har navn etter både afrikanske og andre land. Anlegget går nå offisielt nå også under navnet Vestamager Idrætsanlæg, og noen mener åpenbart at Uganda Ground ikke lenger er politisk korrekt. Nå har det nemlig gått så langt at noen også blir krenket (gjerne på andres vegne) av baner og veier som er oppkalt etter visse nasjoner. Det er uansett en nokså enkel bane å beskrive, for tribunefasilitetene består av en liten tribune man har satt opp på den ene langsiden, mens laglederbenkene er å finne på motsatt langside. Og det er selvsagt deilig naturgress både rundt og ikke minst på banen.

Mens jeg omsider gikk for å hente meg øl og en deilig pølse, tok jeg også en kikk på tingenes tilstand i Danmarksserien pulje 2. Der var det lokalrivalene AB Tårnby som ledet an med 4-1-0 og 13 poeng etter fem runder, men Tårnby FF lå hakk i hæl på andreplassen med 3-1-1 og 10 poeng. Dagens bortelag, Ringsted IF, lå nede i bunnen med kun to poeng etter sine første fem kamper. Det hadde forresten vært litt artig å få med seg et oppgjør mellom de to Tårnby-klubbene, og de hadde faktisk møtte så sent som helgen før. Da var det cupkamp som visstnok også ble direktesendt på dansk TV, og Tårnby FF hadde da trukket det lengste strået etter 2-2 i ordinær tid og 9-8 på straffespark.

Det var de blåkledde gjestene fra Ringsted som startet best, men uten å skape de største farligheter, og da vi nærmet oss halvspilt førsteomgang fikk de en advarsel da en av hjemmelagets spillere i gull og sort skjøt i stolpen. Ikke lenge fikk vertene også hull på byllen da David Lyngsø Bengtsen fikk en stikker av David da Silva og sendte ballen forbi Ringsted-keeper Mark Folkmann. Det gikk kun tre minutter før gjestene svarte, og Ashraf Saber utlignet til 1-1 via stolpen. «Hvor er det pinligt!», utbrøt en Tårnby-forsvarer som var alt annet enn imponert over lagkameratenes forsvarsspill. Like etter oppsto en litt dramatisk situasjon da hjemmelagets Niclas Møller Nielsen var i duell med målscorer Saber. Det så for meg ut som om Nielsen kolliderte med stolpen, og etter at det kom folk løpende til for å se til ham og få ham av banen, ble det etter hvert ringt etter en ambulanse grunnet mistenkt hjernerystelse.

Da vi kom i gang igjen var Tårnby nære på å ta ledelsen like før pause, men avslutningen snek seg like utenfor stolpen. Dermed sto det 1-1 etter det som foreløpig hadde vært en jevnspilt affære. Mens jeg fikk påfyll av øl og pølse kom også ambulansen for å ta med seg den uheldige Nielsen for en sjekk. Andre omgang skulle vise seg å bli en nokså tam forestilling der Ringsted virket stadig mer fornøyd med ett poeng mens Tårnby ikke maktet å bryte de ned. Ringsted tok dog noen kontringer som de var skumle på, men det ble aldri flere mål på Uganda Ground denne tidlige August-kvelden, og dermed endte det med 1-1 og poengdeling.

For min del skulle jeg raskt videre siden jeg hadde enda en kamp på programmet denne kvelden, og nå var det bare å ta seg fra Amager til Brøndby, der de regjerende seriemestrene skulle ha hjemmekamp klokken 21.00. Flere hadde ment at jeg kunne få dårlig tid og at det ikke var sikkert det lot seg gjøre, men med en beregnet ankomst til Brøndby Stadion et kvarters tid før avspark tok jeg sjansen på at det skulle gå greit, og jeg angrer slett ikke på den avgjørelsen, før kampen hos Tårnby FF var en fin oppladning og en fin start på turen. Og med det raste jeg av sted for å komme meg til bussholdeplassen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 24:
Tårnby FF v Ringsted IF 1-1 (1-1)
Danmarksserien, Pulje 2
Uganda Ground, 13 August 2021
1-0 David Lyngsø Bengtsen (24)
1-1 Ashraf Saber (27)
Att: 127 (h/c)
Admission: 50 DKK
Programme: None

Next game: 13.08.2021: Brøndby IF v FC Nordsjælland
Previous game: 09.08.2021: Østsiden v Rakkestad
Previous danish game: 08.03.2020: BK Avarta v B 93

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg