IFK Valla v Tanums IF 26.05.2023

 

Fredag 26.05.2023: IFK Valla v Tanums IF

Torsdagen hadde jeg hatt til hensikt å se Torp 2 / Borgar på Gråvollen, og jeg skal innrømme at jeg der og da ikke var videre blid etter å ha ankommet et folketomt anlegg som føølge av at Berg 2 ikke hadde klart å stille lag. Det er for så vidt greit, men det jeg reagerte på var mangelen på informasjon utad fra klubbene, så det ble en bomtur og en bortkastet kveld. Det var uansett glemt når det denne fredagen kom noe muligheter. Jeg hadde tittet litt på blant annet lokaloppgjøret mellom Borgen og Sarpsborg FK, men også registrert at det var flere kamper over grensen i Sverige, og nå hadde det seg slik at Jon Erik var lysten på en tur over grensen.

Det var som sagt en god del å velge mellom, men Jon Erik hadde tilsynelatende tidlig blinket seg IFK Valla, som holder til nord på øya Tjörn. De skulle ta imot Tanums IF til kamp i Division 6 Bohuslän, så det var mot Tjörn vi satt kursen etter å ha stoppet for å unne oss et måltid på veien. Det betød at vi muligens måtte over Tjörnbron som forbinder øya med fastlandet ved Stenungsund. Denne brua erstattet den gamle Almöbron som i januar 1980 ble påkjørt av det norskeide bulkskipet Star Clipper og raste sammen. Sju biler kjørte utfor brokanten før man fikk stengt veien, og åtte personer døde. Nå endte vi uansett med å ta av ved Uddevalla og kjøre over naboøya Orust på vei ned.

Tjörn er ellers Sveriges sjuende største (og sjette største naturlige) øy, med et areal på 1487 kvadratkilometer. Øyas største tettsted er Skärhamn, og næringslivet på Tjörn har hatt i stor grad vært preget av skipsfart. Noen av Europas største rederier har gjennom årene holdt til her på Tjörn. På sommeren øker folkemengden fra rundt 15 000 til nesten 45 000 grunnet turismen. Som de historieinteresserte herrer vi er, fant også denne gang Jon Erik og jeg noe å titte på under vår utflukt til Tjörn, med det var når sant skal sies på Orust, og det var også litt tilfeldig at jeg plutselig så et skilt som viste vei til en runesten. Jon Erik reagerte raskt og tok av slik at vi kunne ta en titt på hva dette dreide seg om.

Hogastenen er den eneste kjente runestenen på Orust, og den antas å ha blitt reist rundt år 800, men har vært kjent siden 1643. Rett i nærheten er det også både gravfelt og stenringer fra jernalderen, og Jon Erik var selvsagt ikke snauere enn at han benyttet sjansen til å huke tak i en lokal dame som vi passerte for å forhøre seg om hva hun visste om disse fornminnene og om det eventuelt var andre i her i nærområdet. Etter en prat, og å ha tuslet rundt og tittet oss litt rundt, kom vi oss etter hvert videre og fikk krysset over til Tjörn, der IFK Valla sin hjemmebane Fjällebrovallen nå var vår neste destinasjon.

Det var fortsatt rundt tre kvarters tid til avspark da vi parkerte utenfor Fjällebrovallen, betalte oss inn med 50 svenske kroner hver, og fikk slått av en rask prat med to karer som for øyeblikket betjente inngangspartiet. IFK Valla holder som nevnt til nord på øya Tjörn, og ble stiftet i det herrens år 1930, men det er heller ikke altfor mye mer enn det jeg kan berette om klubben, annet enn at de for noen år siden spilt i divisjonen over, men nå altså opererer i Division 6. Fjällebrovallen har kunstgress som underlag, men det trekker i hvert fall opp at de midt på den ene langsiden har en fin tribune som byr på sitteplasser i form av benkerader i tre.

Bortenfor dette har man innerst i det ene hjørnet et stort klubbhus med både garderober og annet. Det inkluderte også en kiosk, der vi fikk oss noen forfriskninger mens vi ventet på kampstart. Etter at to lag trakk seg, er det kun åtte lag i årets Division 6 Bohuslän, og tabellen ble foreløpig toppet av Morlanda GoIF som sto med 4-1-0 og 13 poeng. Bak jaget imidlertid Hogstorps IF / Skredsviks SK som kun hadde spilt tre kamper og sto med full pott hittil. På tredje fulgte Stala IF med 3-0-1 og ni poeng på sine fire kamper. Kveldens bortelag var Tanums IF, og de lå for øyeblikket på en femteplass med 2-0-2 og seks poeng. For IFK Valla sin del hadde også de kun spilt tre kamper, og lå på en sjuendeplass med 0-1-2 og ett enkelt poeng.

Den første sjansen tilfalt hjemmelaget, men skuddet fra Viktor Saeternes snek seg utenfor bortre stolpe. Like etter ble Tanums Sebastian Eliasson spilt gjennom, men Valla-keeperen fikk blokkert. I det 19. minutt ble det nettsus, og det var vertene som tok ledelsen da Patrik Hagström fyrte av og sendte ballen i det nærmeste krysset. 1-0, men Tanum startet umiddelbart jakten på en utligning. Viggo Hidalgo Casablanca skjøt imidlertid over da han ble spilt gjennom, og samme skjebne led avslutningen til Felix Kallin da han fikk skutt fra god posisjon. Med fem minutter til pause var nevnte Casablanca nære på da han dro seg forbi sin oppasser og fra skrått hold avsluttet i tverrliggeren. Valla fikk klarert, og ledet 1-0 halvveis.

Allerede i andre omgangs første minutt headet Tanums innbytter Edin Kruskic like utenfor, og i det 55. minutt var det Casablanca som igjen ble stoppet av en god redning. I det 59. minutt hadde vertene en stor sjanse med et hælspark som gikk i stolpen, men i det 67. minutt utlignet Tanum. Et frispark gikk i stolpen, men returen ble kranglet inn av Gholamreza Mohammedi, slik at det sto 1-1. Valla hadde en stor sjanse til å gjeninnta ledelsen i det 74. minutt, men den ble misbrukt, og i stedet var det gjestene som snaut ti minutter senere avgjorde. Edin Kruskic scoret fra skrått hold, og sørget for 1-2. Det ble også sluttresultatet, og vi kunne etter hvert driste oss over den nye Tjörnbron på vei hjem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 44:
IFK Valla v Tanums IF 1-2 (1-0)
Division 6 Bohuslän
Fjällebrovallen, 26 May 2023
1-0 Patrik Hagström (19)
1-1 Gholamreza Mohammadi (67)
1-2 Edin Kruskic (83)
Att: 60
Admission: 50 SEK

Next game: 27.05.2023: Västra Frölunda IF v IK Tord
Previous game: 24.05.2023: Sprint-Jeløy v Fredrikstad
Previous swedish game: 20.05.2023: Degerfors IF v AIK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg