Hogstorps IF v Morlanda GoIF 10.09.2023

 

Søndag 10.09.2023: Hogstorps IF v Morlanda GoIF

Sammen med Jon Erik hadde jeg noen dager kikket på en mulig dobbel i Sverige denne søndagen, men det betinget at han ikke måtte jobbe. Som reserveløsning hadde jeg i bakhånd 4. divisjons-oppgjøret mellom Sprint-Jeløy og Drøbak/Frogn, men det viste seg at det ikke var nødvendig, for Jon Erik var klar han, og med oss fikk vi også vår kompis Geir Jonassen, som hadde ytret interesse for å være med. Dermed var det bare å legge ut mot grensen, Sverige og Bohuslän, med en innlagt stopp på veien, og deretter Hogstorp som neste stopp, for det var der vår første kamp for dagen skulle finne sted.

Jeg hadde funnet en mulig dobbel med Division 6-oppgjøret Hogstorps IF v Morlanda GoIF fulgt opp av oppgjøret Torp GoIF v Myckleby IK i samme divisjon, men Jon Erik hadde funnet en kanskje enda bedre dobbel, og jeg skjønner ikke helt hvordan jeg klarte å overse Division 5-oppgjøret mellom Smögens IF og IFK Lane. Etter en rask rådslagning hadde det vært unison enighet om at dette var dobbelen vi skulle gå for, så planen var lagt da satt kursen mot Hogstorp denne formiddagen. Det er et lite tettsted som ligger langs E6 mellom Munkedal og Uddevalla. Det vokste frem rundt Hogstorp stasjon på jernbanelinjen Bohusbanan som åpnet i 1903, og selv om stasjonen ble nedlagt i 1971, bor det i dag rundt 400 mennesker der.

Det lokale fotballaget er Hogstorps IF, og det skal nok litt til å finne frem til deres hjemmebane Bräckevallen uten å vite hvor den ligger eller uten bruk av hjelpemidler som GPS, for den ligger nokså bortgjemt innerst i en skogsvei bak selve tettstedet. Heldigvis hadde vi Google Maps, og fant derfor greit frem uten problemer. Avspark var klokken 13.00, og vi ankom med et kvarters tid til gode før den tid. Ikke alle hadde husket å ta ut svenske penger, med man fikk selvsagt lagt ut, slik at vi alle tre fikk avlevert de 50 kronene som ble avkrevd i inngangspenger. Deretter hadde vi tid til å kikke oss litt rundt før kampstart.

Hogstorps IF ble stiftet i 1949, slik det går frem av klubbens logo, men bortsett fra det er det ikke altfor mye jeg kan fortelle om deres historie. I de senere år ser det imidlertid ut som om de har hatt visse problemer med å stille lag, for etter at de tilbragte 2019-sesongen i Division 5, glimret de nemlig tilsynelatende med sitt fravær året etter, før de dukket opp igjen i Division 6 året etter. Kanskje er det derfor de nå ser ut til å stille lag sammen med den lokale rivalen Skredsviks SK, men det er noe spesielt, for som Hogstorps IF / Skredsvik SK stiller de i Division 6, mens et Skredsviks SK / Hogstorps IF 2 stiller i Division 7. Hvorfor de har gjort det slik med å stille to felles-lag snarere enn å stille egne lag i hver sin divisjon må gudene vite, men det er i hvert fall det som virker å være status.

Til tross for at det ikke er altfor langt i luftlinje fra Hogstorps boligbebyggelse og opp til Bräckevallen, ligger den som nevnt såpass bortgjemt at det føles som om plassen faktisk er enda mer avsidesliggende enn den faktisk er. Her spilles det på skikkelig naturgress, og man ankommer på den ene langsiden, der man også har et klubbhus som bød på åpen kiosk. Nedover denne langsiden står det en rekke med benker som man kan hvile akterspeilet på, og det hadde dukket opp en del lokale som Jon Erik allerede før avspark kom i prat med etter en tur i kiosken. Da spillerne inntok banen og kampen ble sparket i gang, tok jeg selv etter hvert en liten runde for å ta noen bilder.

Det var nå duket for et toppoppgjør i Division 6 Bohuslän, der bortelaget Morlanda GoIF sto med 8-1-2 og 25 poeng etter 11 kamper. Med det toppet de på bedre målforskjell foran toer Tanums IF som hadde identisk statistikk. Hjemmelaget Hogstorps IF sto med 8-0-2 og 24 poeng, og lå med det ett enkelt poeng bak, men hadde også én kamp til gode på duoen foran seg. Denne tettrioen hadde opparbeidet seg en luke ned til forfølgerne. Som man sikker skjønner var det viktige poeng som nå sto på spill, og Hogstorp kom best i gang. Pär Eriksson var mannen som i kampens tjuende minutt sendte i vei et skudd som gikk inn i nærmeste hjørne, og dermed 1-0. Til tross for halvsjanser begge veier, var det også stillingen til pause.

Hjemmelaget kunne doblet ledelsen tidlig i andre omgang, for i det 49. minutt fikk de en stor sjanse, men avslutningen fra god posisjon var litt før høy og gikk hårfint over mål. Da vi nærmet oss halvspilt omgang var det i stedet bortelaget som slo til, og Adam Woldenius utlignet til 1-1 for gjestene fra Orust. Man skulle tro at begge lag var interessert i et vinnermål, men det var ingen av de som klarte å trylle frem et slikt. Avslutningsminuttene så jeg ved de nevnte benkene der Jon Erik nå underholdt noen lokale veteraner, og vi kunne konstatere at det endte med 1-1 og poengdeling foran 120 tilskuere.

Det skal nevnes at man i Sverige ofte også er flinke med en detalj som publikumstall nedover i divisjonene, og det offentliggjøres ofte på nettet i etterkant. Dagens første kamp hadde også vært et aldri så lite jubileum for undertegnede, for Bräckevallen ble rett og slett min bane nummer 50 i Sverige der jeg har sett fotballkamp. Nå var det bare å takke for oss og komme seg i bilen, for vi skulle videre til Smögen, der vår andre kamp for dagen skulle finne sted, og om jeg hadde sett kamp på min svenske bane nummer 50 på Bräckevallen, var lå Jon Erik kun én bak, slik at det nå var hans tur til å jubilere.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 50:
Hogstorps IF v Morlanda GoIF 1-1 (1-0)
Division 6 Bohuslän
Bräckevallen, 10 September 2023
1-0 Pär Eriksson (20)
1-1 Adam Woldenius (65)
Att: 120
Admission: 50 SEK

Next game: 10.09.2023: Smögens IF v IFK Lane
Previous game: 09.09.2023: Tveter v Badebyen Drøbak
Previous swedish game: 08.09.2023: IFK Strömstad v Groheds IF

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg