Hobro IK v Nykøbing FC 23.08.2021

 

Mandag 23.08.2021: Hobro IK v Nykøbing FC

Så var tiden kommet for å igjen forlate København, og turen skulle nå avsluttes med tre dager tilbake på Jylland, med Aarhus som base. Jeg hadde som tidligere nevnt vært litt avventende med å bestille tog med tanke på denne dagen, av den enkle grunn at jeg under planleggingen av turen lenge var litt usikker på hvor jeg ville våkne opp denne mandagen. Da jeg endelig fikk bestemt meg, hadde togprisene mellom København og Aarhus denne dagen skutt i været, så jeg valgte derfor et litt annet alternativ. Løsningen ble en av bussene til Kombardo Expressen, som benytter seg av ferjen mellom Skjellands Odde og Aarhus, og bruker rett i underkant av tre og en halv time på turen – overfarten med ferje inkludert.

Jeg hadde betalt 139 kroner for å bli med til Aarhus, og duppet litt av på turen opp til Sjellands Odde, der vi snart ble vinket foran køen og om bord i ferjen. Det er Molslinjen som kjører katamaran-ferjene over det sørlige Kattegat, og det er vel også de som driver Kombardo Expressen, slik at ferjene faktisk venter på bussene deres dersom de skulle bli forsinket. Selve overfarten tok vel i overkant av en time, og deretter kunne jeg snart stige av i Aarhus og orientere meg frem til Cabinn Aarhus. Der hadde jeg betalt 1365 danske kroner for tre netters overnatting, og fikk raskt sjekket inn selv om jeg egentlig var litt tidlig ute. Etter å ha installert meg, var jeg på farten igjen, og jeg fikk tid til en Stowford Press på Sherlock Holmes Pub på vei til togstasjonen.

Kampen jeg denne dagen hadde blinket meg ut, skulle finne sted i Hobro, og der var det nokså tidlig kampstart med avspark allerede klokka 17.30. Jeg hadde betalt 31 danske kroner for at 13.20-toget skulle frakte meg de 50 minuttene dit opp, og ved ankomst Hobro spaserte jeg innover mot sentrum med kurs for et vannhull ved navn Vognhjulet. Det virket ikke akkurat å vrimle av slike etablissementer i Hobro, men jeg hadde da funnet frem til både dette og Torvebaren, som ble neste stopp. Etter en ørliten oppladning på disse to stedene, gikk jeg etter hvert for å la en buss frakte meg litt av veien ut til Hobro Stadion.

Hobro oppstod på det naturlige ferdselsstedet innerst i Mariager Fjord. Like sørvest for byen ligger ringborganlegget Fyrkat fra ca år 980. Dette var et støttepunkt for den unge danske kongemakten i innkreving av skatter og avgifter. I dag bor det drøyt 12 000 innbyggere i Hobro by, og snaut 42 000 i kommunen med samme navn. «I Hobro er der godt at bo», er byens motto, men undertegnede skal nok avstå fra å felle noen dom over hvorvidt det stemmer eller ikke, da jeg ikke har tilbragt nok tid i byen til å være kvalifisert i så måte. Jeg kom meg uansett av bussen en omtrent fem minutters spasertur fra Hobro Stadion, og kunne snart betale meg inn med 120 kroner. Ytterligere 10 kroner ble betalt for et eksemplar av dagens kampprogram, som var en fin 52-siders blekke som hadde en del relevant stoff og info, men også en stor andel reklame.

Hobro IK ble stiftet i 1913, men det er først i de senere år at klubbens fotballavdeling virkelig har gjort seg bemerket. 2009/10-sesongen spilte klubben i 2. Division Vest, og noterte seg for en andreplass. Det betød kvalifisering, og der seiret Hobro sammenlagt 5-1 over de to kampene mot B93, slik at de for første gang var å finne i 1. Division. Det som skjedde fire år senere omtales av mange som en av de største overraskelser i dansk fotball, for etter at Hobro med nød og neppe hadde overlevd i divisjonen sesongen før, tok de andreplassen i 2013/14-sesongen, og sikret seg dermed opprykk til Superligaen. Ekspertene diskuterte nå hvorvidt Hobro i det hele tatt ville vinne en eneste kamp i løpet av sin debutsesong i toppdivisjonen, men de skulle få spise i seg akkurat de ordene.

I sin første Superliga-kamp vant de nemlig over OB, og to uker senere var fotball-Danmark i fullstendig sjokk da også Brøndby ble beseiret. Sjokket ble ikke mindre de de runden etter dro til København og seiret 3-0 over selveste FC København i Parken. Det endte til slutt med en finfin sjuendeplass, men sesongen etter klarte man ikke å følge opp, og Hobro endte som jumbo. De returnerte imidlertid på første forsøk, og med en viss nordmann ved navn Pål Alexander Kirkevold på laget, ble det en ny sjuendeplass. Etter å tre sesonger på rad ha vært involvert i nedrykks-playoff, var det sommeren 2020 slutt på moroa for denne gang, da Hobro igjen måtte ta turen ned i 1. Division, der de fortsatt befinner seg.

Hobro Stadion skal ha blitt åpnet i 1958, men ble oppgradert i både 2011 og i 2014/15, slik at den nå oppfyller kravene for Superligaen. Det er tribunene på de to langsidene som dominerer, og begge disse er nye sittetribuner. På den bortre langsiden står en åpen tribune som jeg mistenker muligens huser bortefans til vanlig, men med fortsatt visse restriksjoner, var den denne dagen stengt av. Det samme var tilfelle med en bitteliten «tribune-konstruksjon» som bestod av to-tre betongtrinn på nærmeste kortside, men da den var utsmykket i klubbens gule og blå farger, tydet det på at dette til vanlig nok er tilholdssted for den mest aktive hjemmefansen. Men til dagens kamp var det tydeligvis restriksjoner der alle måtte sitte på sitt tildelte sete, og det skulle jeg få erfare i løpet av kampen.

Det begynte å bli lenge siden jeg hadde spist, så jeg raste rett bort til mat- og ølutsalget i enden av hovedtribunen. Mens jeg mesket meg med pølse som ble skylt ned med øl fra Hancock, tok jeg en kikk på tabellen i programmet. Den var ikke helt oppdatert, men en sjekk på nettet vitnet om at Hobro sto med 0-3-2 og dermed tre poeng etter fire kamper, og de skulle nå opp mot nyopprykkede Nykøbing FC som med 1-2-3 lå to poeng foran. Jeg så jo med egne øyne Hobros foregående forestilling, da det fem dager tidligere hadde blitt poengdeling mot Jammerbugt oppe i Pandrup. Den dagen kunne de fort ha fått med seg mer enn ett poeng. Kunne de rette opp det i dag?.

Ved matutsalget var det en stor ‘plattform’ oppe på enden av tribunen, der man kunne stå og se kampen mens man spiste pølse og drakk øl, og jeg var en av de som valgte å bli stående der og foreløpig fikk lov til det uten at vaktene ga oss korreks. Allerede etter fem minutter hadde Nykøbing en god mulighet da en av deres spillere ble spilt gjennom, men Hobto-keeperen fikk en touch og reddet. Etter dette var det lenge nokså sjansefattig, men jeg sto likevel med en følelse av at gjestene fra Falster var skarpere og hadde et visst initiativ. Det ga omsider uttelling med fem minutter til pause, da et passivt Hobro-forsvar lot høye Mathias Kristensen få gå opp helt uhindret på bakre stolpe og heade inn 0-1. Det var også stillingen da dommeren blåste for pause.

Mot slutten av omgangen hadde vaktene gitt beskjed om at det ikke var ok å bli stående og se kampen fra den nevnte ‘plattformen’, og dermed forflyttet jeg meg over på motsatt langside, da jeg uansett tenkte å ta noen noen bilder fra forskjellige deler av anlegget. Jeg rakk ikke å knipse mange bildene før en vakt der ba meg ta plass og ikke gå rundt. Da det straks etter var pause, gikk jeg uansett tilbake for å hente meg en ny øl, og valgte deretter å slå meg ned på den lille ‘tribunen’ jeg antar er hjemmetribunen bak målet. Derfra så jeg at Nykøbing doblet ledelsen i det 53. minutt, og det virket altfor enkelt sett med Hobro-øyne da to Nykøbing-spillere kombinerte seg gjennom forsvaret og Nicolai Jensen økte til 0-2.

Det var først etter dette at Hobro virkelig våknet, men det er vel aldri noen god idé å vente med det til man ligger under 0-2. Nå tok de uansett et grep om spillet og skapte plutselig flere sjanser. En av disse ble i det 65. minutt omsatt i scoring da Mathias Haarup skar inn foran mål av avsluttet til 1-2. Med et snaut kvarter igjen ble jeg igjen oppsøkt av en vakt som fortalte at det av smittevernhensyn ikke var lov å oppholde seg der jeg sto (som eneste mann på denne kortsiden). Det var tydeligvis mye tryggere, og påkrevd, at jeg fant den plass det sto på billetten at jeg var tvunget til å hvile akterspeilet på, så den nå spennende avslutningen ble bivånet oppe fra tribunen på den bortre langside.

Hobro fikk med rundt fem minutter igjen en kjempesjanse til å utligne da Danny Amankwaa kom alene med Nykøbing-keeperen som dog kom farende ut og taklet i skuddøyeblikket. Ballen gikk likevel mot mål, men en forsvarer kom seg tidsnok tilbake til å redde på streken. En ny stor Hobro-sjanse kom flere minutter på overtid, men headingen til Mikkel Mejlstrup Pedersen gikk over mål, og dermed endte det med 1-2 og borteseier foran 869 tilskuere. Ved apostlenes hester gikk jeg innover igjen mot sentrum, og tok nok en gang turen innom Vognhjulet for å slå i hjel litt tid på veien til togstasjonen. Vel tilbake i Aarhus ble det etter hvert en tur innom Sherlock Holmes Pub, The Golden Lion og Die Kleine Bierstube før jeg trakk meg tilbake og fant senga.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 33:
Hobro IK v Nykøbing FC 1-2 (0-1)
1. Division
Hobro Stadion, 23 August 2021
0-1 Mathias Kristensen (41)
0-2 Nicolai Jessen (53)
1-2 Mathias Haarup (65)
Att: 869
Admission: 120 DKK
Programme: 10 DKK

Next game: 24.08.2021: Odder IGF v Fuglebakken KFUM
Previous game: 22.08.2021: BK Olympic v KSF Prespa Birlik
Previous danish game: 21.08.2021: AB Tårnby v Ringsted IF

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg