Odder IGF v Fuglebakken KFUM 24.08.2021

 

Tirsdag 24.08.2021: Odder IGF v Fuglebakken KFUM

Denne dagen kunne jeg sove ut litt igjen, uten noen tidlig avgang å rekke, og klokken hadde til og med passert 11.00 da jeg omsider kom meg ut for å spore opp en god frokost. Valget falt på Cross Cafe, og det er vel riktigere å si at ble en brunsj, men den falt uansett godt i smak. Jeg hadde nå bestemt meg for å ta en kikk på Vikingemuseet, som ligger like ved mitt hotell, og der tilbragte jeg litt tid med interessante utstillinger om vikingbyen Åros som senere har blitt til dagens Aarhus. Etter å ha fått litt påfyll av historisk viten, unnet jeg meg dagens første alkoholholdige forfriskning på The Cockney Pub. Dagens plan hva gjelder fotball var å ta Letbanen ned til den sydlige endestasjonen i Odder for å se Odder IGF v Fuglebakken KFUM, men nå hadde min Aarhus- og AGF-kompis Morten uttrykt interesse for å bli med dit, og vi avtalte Hos Anders som møtested.

Få minutter etter at jeg hadde ankommet det meget koselige stedet som åpenbart drives av en navnebror, ankom Morten og slo seg ned en liten stund før vi brøt opp og satt kursen sørover mot Odder i hans bil. Det er rett i overkant av to mil dit ned, slik kråka flyr, og vi passerte flotte steder og severdigheter som Marselisborg slott og Moesgaard museum. De og andre steder av interesse fikk imidlertid vente til en annen gang, for nå var det fotballkamp og et vertshusbesøk eller to i Odder som sto på agendaen.

Odder er en stasjonsby som i mange år var et jernbaneknutepunkt, men som nå er ‘nedgradert’ til sydlig endeholdeplass for Letbanen som trafikkerer Aarhus-området. Byen er faktisk en av seks steder som hevder å være Danmarks geografiske midtpunkt. Den ligger som jeg var inne på 21 kilometer sør for Aarhus, 19 kilometer sørøst for Skanderborg, og 25 kilometer nordøst for Horsens. Da skulle Odder være grundig plassert på kartet over Jylland, men i tillegg kan det nevnes at Odder også har blitt kalt Danmarks største landsby. I dag bor det drøyt 12 000 innbyggere i Odder, der vi snart parkerte på en parkeringsplass et steinkast fra Kælderen Bar & Bodega.

Der fikk vi snart selskap av en av Mortens AGF-kjenninger som bodde i byen, og som nå tok seg en tur innom for å hilse på. Sammen beveget vi oss etter hvert til vertshuset El Paso, som viste seg å være nok en brun kneipe som falt i smak, men vi hadde en kamp vi aktet å få med oss, så vi tok snart farvel med Mortens kompis og forflyttet oss opp til Odder Stadion, der vi betalte oss inn med 50 kroner og fikk med på kjøpet et eksemplar av kveldens kampprogram. Det var en åtte siders blekke der reklamen glimret med sitt fravær og all plass faktisk var forbeholdt relevant informasjon og annet interessant stoff. Slik skal det gjøres, og vi ble fortalt at de nummererte programmene også skulle være gjenstand for ‘loddtrekning’ med premier.

Odder IGF står for Odder Idræts- og Gymnastikforening, og ble stiftet i 1899. Siden den gang har de spilt mesteparten av sin historie på de lavere nivåer av dansk fotball, men i 2010 gjorde de seg bemerket i den danske cupen, da de i andre runde trakk regionens storhet AGF Aarhus. Nesten 2 500 tilskuere møtte opp på kampen på Odder Stadion, der Odder var i ferd med å gjøre det helt store. Det var først på overtid at AGF scoret kampens eneste mål. I 2013 rykket Odder IGF for første gang opp i 2. Division. Der holdt de seg frem til 2019, da de rykket ned og måtte ta turen ned igjen i Danmarksserien. Det er i dens pulje 4 at de nå spiller, og der skulle de denne kvelden kjempe om poeng mot gjestende Fuglebakken KFUM, som Morten kunne fortelle er en klubb fra vestlige Aarhus.

Odder Stadion er en oval med løpebaner rundt, eller rettere sagt noe som i hvert fall minner om løpebaner, selv om det virket å være grus som heller ikke er streket opp. Tilskuerfasilitetene er enkle å beskrive, for det som er der finnes på nærmeste langside, og begrenser seg i stor grad til et overbygg som gir tak over hodet til blant annet tre seterader. Noen hadde tilsynelatende også hatt med egne stoler, eller lånt fra klubbens lokaler i bakkant. Langs hele denne langsiden ellers var det laget noen små avsatser man kunne stå på. Laglederbenkene befant seg over på bortre langside. Øl og pølser ble solgt rett ved tribunen, og vi måtte selvsagt smake på herlighetene mens lagene gjorde seg klare til dyst.

En kikk på programmet og dets tabell vitnet om at Odder kun hadde spilt to seriekamper hittil i sesongen, mens de andre hadde spilt minst tre), men de hadde vunnet begge, og ville faktisk overta tabelltoppen med seier. Det virket jo som om det skulle være muligheter for det mot et Fuglebakken KFUM som sto med 0-1-2 og kun ett poeng fra sine første tre kamper, og Morten levnet tydeligvis heller ikke gjestene altfor store sjanser. Jeg skal denne gang fatte meg litt i korthet, også fordi man i godt selskap ikke alltid er like flink til å gjøre notater, men troen på hjemmeseier hadde vel ikke svekket seg da Jakob Truelsen sendte vertene i ledelsen med 1-0 på overtid i første omgang.

Jeg nevnte at programmet var gjenstand for loddtrekning om gjeve premier, og de skulle trekke ut tre vinnere. Morten var ikke snauere enn at han var innehaver av programmet hvis kjøper ble trukket ut som den heldige vinner av en ‘stadionplatte’ – altså en pølse med tilbehør. Mon tro om den ikke også inkluderte en øl. Han hadde imidlertid få minutter tidligere satt til livs en pølse, og skulle dessuten kjøre hjem, så skjenket premien til meg slik at jeg fikk æren av å innkassere den. Det viste seg dog litt mer kronglete enn først antatt, før ved pølsegrillen kjente de av en eller annen grunn til dette, selv om speaker hadde gjort et stort nummer ut av det over høyttaleranlegget, så jeg måtte bort i ‘sekretariatet’ der jeg fikk en skriftlig bekreftelse fra en klubbleder på at joda, det stemte.

Mens jeg trøkket ned denne ekstra pølsen, virket fortsatt Odder å ha en viss kontroll, og de hadde også muligheter til å øke ledelsen. Utover i omgangen slapp de imidlertid gjestene inn i kampen mer og mer, og det straffet seg omsider da Tais Hansen utlignet med ti minutters tid igjen. Nå måtte Odder igjen opp i ringene og jakte seiersmålet, men Fuglebakken KFUM hadde nok lignende planer, for det var sannelig de som plutselig kontret inn 1-2 i det 87. minutt, med en scoring signert Victor Tranberg Mikkelsen. Odder klarte ikke å svare, og det endte med (en for oss noe overraskende) borteseier foran det jeg talte meg frem til å være 137 skuelystne.

For oss var det bare og takke for oss og komme oss tilbake til bilen for å returnere til Aarhus, der Morten slapp meg av ikke langt fra vært møtested fra tidligere. Han hadde nå også uttrykt interesse for å bli med til Grenaa, der jeg dagen etter skulle se turens siste kamp, men foreløpig takket jeg for nå og unnet meg en svipptur innom Sherlock Holmes Pub på vei tilbake til hotellet. På veien ble jeg dog fristet til å kikke innom Bodegaen, men der var det en privat tilstelning, så jeg trakk meg i stedet stille og rolig tilbake for å lade opp til turens siste hele dag i Danmark. Nå begynte det virkelig å nærme seg hjemreise.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 34:
Odder IGF v Fuglebakken KFUM 1-2 (1-0)
Danmarksserien, Pulje 4
Odder Stadion, 24 August 2021
1-0 Jakob Truelsen (45+1)
1-1 Tais Hansen (80)
1-2 Victor Tranberg Mikkelsen (87)
Att: 137 (h/c)
Admission: 50 DKK
Programme: Free

Next game: 25.08.2021: FC Djursland v Vatanspor
Previous game: 23.08.2021: Hobro IK v Nykøbing FC

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg