Calne Town v Malmesbury Victoria 29.08.2022

 

Mandag 29.08.2022: Calne Town v Malmesbury Victoria

Etter at en totalt idiotisk endring av et kamptidspunkt gjorde at jeg måtte forkaste min planlagte ‘Bank Holiday Monday trippel’, hadde jeg valgt å gå for en meget ambisiøs plan B i et forsøk på å likevel få til en trippel. Jeg hadde nå sett kamp hos både Tadley Calleva og Basingstoke Town da Dave Higgins skysset meg til Basingstoke stasjon, men den virkelig utfordrende delen av planen gjensto; nemlig kveldskampen hos Calne Town og returen derfra. Det betinget at kollektivtrafikken fungerte som planlagt, og første etappe fra Basingstoke til Reading gikk uten problemer, men ved ankomst der så jeg at ikke alt var som det skulle med toget videre til Chippenham.

Jeg skulle ha noe sånt som 25 minutter på meg til å bytte fra tog til buss i Chippenham, men i Reading så jeg raskt at 18.00-toget derfra hadde forlatt London Paddington tjue minutter forsinket og var varslet minst like forsinket til Reading. Nå spøkte det med tanke på å rekke kampen, og etter hvert som forsinkelsen økte til 22 og deretter 24 minutter, var jeg lite optimistisk med tanke på å kunne fullføre dagens plan. Da toget kom, var det helt i grenseland med tanke på om jeg kunne rekke det, men jeg valgte å bli med og se, og da vi omsider ankom Chippenham, stormet jeg ut av stasjonen og rakk bussen som sto utenfor og ventet med et lite halvminutt. Det er greit å kunne ha marginene med seg innimellom også…

Calne er en by i grevskapet Wiltshire; beliggende omtrent to og en halv mål sørvest for grevskapets største by, Swindon, og en mil øst for Chippenham. Allerede da den såkalte Domesday Book ble nedtegnet i 1086, var Calne etablert som et lite samfunn ved den lille elven Marden, på det som den gang var hovedveien mellom London og Bristol. På 1700-tallet hadde Calne en betydelig industri med produksjon av ullklær. Her gikk også en kanal som ikke minst ble brukt til å frakte kull fra kullfeltene i Somerset, og den sto ferdig i 1810, men ble forlatt og stengt i 1914. Jernbanen ankom i 1863, og det gikk en egen linje mellom Chippenham og Calne, men stasjonen og linjen var en av mange som i 1965 ble nedlagt som følge av de såkalte Beeching cuts. Det sies at denne linjen da var den mest ulønnsomme i hele landet når man målte tapene per meter. I 2011 bodde det snaut 17 300 peronser i Calne.

Bussen brukte et drøyt kvarter på turen fra Chippenham til Calne, der jeg hoppet av på stedet Google Maps rådet meg til å gjøre det. Det viste seg imidlertid at veien den guidet meg inn på var en blindvei som ledet inn på det som vel var en privatskole. Jeg hadde nå såpass dårlig tid at jeg ikke følte for å snu, og forsøkte å krysse gjennom den store hagen for å komme inn på en vei som gikk parallelt på andre siden. Jeg oppdaget imidlertid at jeg nå var sperret inne bak flere meter høye gjerder i smijern, men jeg følte ikke at jeg hadde tid til å snu, så jeg endte opp med å faktisk klatre over en tre meter høy smijernsport som en tyv i natten. Deretter fant jeg en bedre vei, og slik var det at jeg ankom Bremhill View med kun 5-6 minutter til avspark. Jeg betalte meg inn med £5, og heldigvis hadde de også flere kampprogram igjen, slik at jeg for £1 sikret meg et eksemplar av det 24-siders programmet.

Calne Town ble stiftet i 1886, og i 1894 var klubben med å stifte Wiltshire League. De forlot selv denne ligaen i 1912, men vant sesongen etter Wiltshire Senior Cup etter finaleseier over Trowbridge Town. I 1919 returnerte de også til ligaspill i Wiltshire League, og året etter slo de seg sammen med Harris FC (mon tro om ikke det ble startet som bedriftslag for en lokal bacon-produsent) og tok navnet Calne & Harris United. Det var først i 1963 at de igjen tok navnet Calne Town, og det er kanskje bra de ikke var overtroiske, for klubben endte sist i ligaen de neste fire sesongene. I 1976 slo Wiltshire League seg sammen med Wiltshire Combination og skapte dagens Wiltshire County League, og Calne Town ble med i den nye ligaen. I 1984/85-sesongen vant de igjen Wiltshire Senior Cup etter finaleseier over Swindon Supermarine.

Etter 1985/86-sesongen, som endte i en tredjeplass, fikk Calne Town rykke opp i Western League Division One. Våren 1992 endte de på en andreplass der, og rykket opp i Premier Division. Der ble de værende i seks sesonger før de i 1999 måtte returnere som jumbo. I 2005 rykket de opp igjen etter en ny andreplass, og oppholdet i Premier Division varte denne gang i fem sesonger, med femteplassen i 2005/06 som bestenotering. I 2009/10-sesongen vant de sin tredje Wiltshire Senior Cup, men rykket samtidig ned igjen. To år senere hanket de også inn nevnte trofé for fjerde gang etter å ha slått Bemerton Heath Harlequins. I 2021 ble Calne Town flyttet over i Hellenic League, og fikk samtidig plass i dens Premier Division på bakgrunn av resultatene under de annullerte ‘Covid-sesongene’. Forrige sesong endte de nest sist, og spiller derfor nå i Hellenic League Division One.

Der skulle de nå møte en annen Wiltshire-klubb, i form av Malmesbury Victoria, og de to grevskapsrivalene var snart på vei ut på banen ikke lenge etter at jeg betalte meg inn. Bremhill View har vært klubbens hjemmebane siden 1960-årene, etter at de tidligere hadde benyttet flere banen i området. Her har man en hovedtribune på den ene langsiden, ved siden av klubbhuset. Ellers er det såkalt hard standing under åpen himmel som gjelder. Flomlysene skal ha kommet på plass så sent som i 2004. Jeg rakk en kjapp tur innom kiosken for å kjøpe meg en Bovril og noe å tygge på før dommeren blåste i gang kampen.

Calne Town hadde startet ligasesongen med 1-1-2 på sine fire første, mens bortelaget sto med 2-0-2, og det var gjestene som tok en tidlig ledelse da Jack Smith satt inn 0-1 i det åttende spilleminutt. Etter halvspilt førsteomgang svarte vertene da Josh Bright utlignet til 1-1 med en flott avslutning via stolpen. Malmesbury Victoria var nære på å ta tilbake ledelsen etter en halvtime, og det flotte langskuddet hadde fortjent bedre, men ballen smalt i tverrliggeren og ble deretter klarert. Dermed sto det 1-1 til pause etter en nokså jevnspilt omgang mellom de to lokalrivalene. Jeg hadde nå tid til å raskt sjekke ut baren i pausen.

Tidlig i andre omgang var Josh Bright på farten igjen, og med sin andre nettkjenning for dagen sørget han for ledelse 2-1 til vertene. Det var ikke bare gjestene som hadde en Jack Smith, for en navnebror spilte for Calne, og det var han som i det 59. minutt økte til 3-1, slik at en Jack Smith nå hadde scoret for begge lag. Et kvarter senere traff vertenes Garry Lock tverrliggeren med et susende skudd, men på overtid ble det likevel 4-1 da Jamie Norman headet inn kveldens siste scoring. En god andre omgang av Calne, på en kveld der det først og fremst var effektiviteten som til slutt var tungen på vektskålen.

Jeg måtte sporenstreks haste av gårde, og langet ut mot bussholdeplassen i Calne sentrum, der jeg ta bussen tilbake til Chippenham. Det som var kveldens siste buss var åpenbart forsinket, men idet jeg begynte å frykte en tilværelse som uteligger i Wiltshire, kom bussen rundt hjørnet. Også i Chippenham ble det meldt om at toget tilbake til London var forsinket, og dermed benyttet jeg anledningen til å unne meg en rask pint ved det eminente vannhullet Old Road Tavern et steinkast unna. Da fikk jeg vært innom en pub også på denne travle dagen. En ambisiøs plan om en trippel hadde blitt kronet med suksess. Det ble en sen retur til London, og nå gjensto kun hjemreisen dagen etter. Da kunne jeg også begynne å se frem mot avreise for min store tur til Sør-Amerika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 553:
Calne Town v Malmesbury Victoria 4-1 (1-1)
Hellenic League Division One
Bremhill View, 29 August 2022
0-1 Jack Smith (8)
1-1 Josh Bright (23)
2-1 Josh Bright (52)
3-1 Jack Smith (59)
4-1 Jamie Norman (90+2)
Att: 178
Admission: £5
Programme: £1

Next game: 31.08.2022: IF Karlstad Fotboll v Västerås SK
Next UK game: 26.12.2022: AFC Wimbledon v Newport County (TBC)
Previous game: 29.08.2022: Basingstoke Town v Binfield

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg