Basingstoke Town v Binfield 29.08.2022

 

Mandag 29.08.2022: Basingstoke Town v Binfield

Jeg hadde allerede sett én kamp denne dagen, men håpet å få med meg ytterligere to da vi forlot Barlows Park etter å ha sett vertene Tadley Town sikre tre nye poeng. Dave Higgins skulle i likhet med meg videre til Basingstoke Town, og hans tilbud om skyss ble selvsagt takket ja til. Basingstoke Town spiller som kjent(?) dessverre ikke lenger på The Camrose, men mer om det snart. Vi parkerte utenfor Winklebury Football Ground med en drøy time til avspark, og jeg fant ut at jeg like gjerne kunne betale meg inn med £10 først som sist, selv om det foreløpig ikke så ut til å skje mest på innsiden der. For ytterligere £2 ble jeg innehaver av et 32-siders kampprogram, før jeg fant ut at det ikke engang er noen bar her hvor jeg kunne sette meg ned med en pint og bla i programmet.

Først er det kanskje på sin plass å fortelle at Basingstoke er by i det nordøstlige Hampshire; beliggende to mil sør-sørvest for Reading, snaut fem mil nordøst for Southampton og 77 kilometer sørvest for Charing Cross i London sentrum. Allerede i Domesday Book av 1086 er den omtalt som et sted det ble holdt marked, men rett vest for byen er det funnet spor av bosetninger helt tilbake til rundt år 3000 f.Kr. Basingstoke forble en liten markedsby frem til 1950-årene, da boligbyggingen skjøt fart i et prosjekt som skulle gjøre noe med Londons befolkningsoverskudd. Ved slutten av andre verdenskrig bodde det rundt 25 000 i byen, men i dag er tallet beregnet til omtrent 114 000, inkludert de ytre bydeler. Byen ble et økonomisk senter, og flere selskaper har etablert sine britiske hovedkontor i Basingstoke.

Tilbake i august 2011 gjestet jeg The Camrose, som hadde vært Basingstoke Towns hjemmebane siden 1945, men det har dessverre skjedd ting siden den gang. I 2019 ble de kastet ut av tidligere klubbformann Rafi Razzak, da denne slimålen ønsket å selge The Camrose til utbyggere. Klubben måtte en periode leie seg inn hos Winchester City, men kunne i oktober 2020 i det minste returnere til hjembyen for å spille på et noe ‘oppgradert’ Winklebury Football Ground, som også er basen til Hampshire FA. Det er et nokså trist anlegg, med både kunstgressdekke og en masse forskjellige og usjarmerende markeringer i forskjellige farger ute på banen. Kanskje er det også FAs eierskap som hindrer klubben i å ha en bar? Men de gjør det beste ut av det, og er nok i hvert fall glade for å i det minste være tilbake i Basingstoke.

Det bekreftet også klubbens formann som hadde fått med seg mine planer om et besøk og nå oppsøkte meg for å hilse på og ønske velkommen. Det viste seg å være en trivelig kar, og han innrømmet at de selvsagt gjerne fortsatt skulle vært på The Camrose, og at den nåværende basen naturligvis ikke kan måle seg med deres gamle hjemmebane. Men som han også sa, må de samtidig se fremover og gjøre det beste ut av situasjonen de befinner seg i. Dagens bortelag var Binfield, og jeg så snart min gamle busse Roger Herridge som fortsatt er en del av deres trenerapparat. Vi fikk slått av en trivelig prat idet han gikk av banen etter å ha vært med å lede oppvarmingen, etter noen minutter ønsket jeg lykke til idet han gikk i garderoben.

Basingstoke Town ble stiftet i 1896, ved at klubbene Aldworth United og Basingstoke Albion slo seg sammen. De tok snart plass i Hampshire League, men registrerte en rekke jumboplasseringer før de etablerte seg for alvor. Etter to strake andreplasser vant de ligatittelen i 1968. Det ble fulgt opp med en ny andreplass, før de deretter hanket inn to nye ligatitler på rad. Etter at de i 1972 tok sin tredje ligatittel på fire år, fikk de ta steget opp i Southern League, og i 1985 rykket de opp til Southern League Premier Division, før de to år senere ble flyttet over i Isthmian League. Etter at de nye regionale Conference-avdelingene kom til sommeren 2004, fikk Basingstoke Town den siste plassen i Conference South, selv om de opprinnelig hadde tapt en playoff-kamp mot Lewes om den retten, men det ble en ledig plass da Hendon valgte å likevel ikke ta ‘opprykk’.

En femteplass i 2011/12-sesongen betød playoff, men Dartford ble for sterke i semifinalene. Våren 2015 registrerte de sin bestenotering i ligaen i form av en tredjeplass i Conference South, men igjen ble det stopp i semifinalene; denne gang med tap for Whitehawk. Et år senere endte Basingstoke som jumbo og rykket ned, og i 2019 var ytterligere et nedrykk et faktum, slik at klubben er tilbake på step 4 (nivå 8 totalt), der de spiller i det som nå heter Isthmian League Division One South Central. Det kan også nevnes at Basingstoke Town ved tre anledninger også har tatt seg til andre ordinære runde av FA Cupen, men sist gang var nå så langt tilbake som i 2006/07-sesongen. Publikumsrekorden på The Camrose som lyder på 5 085 stammer for øvrig også fra en av disse FA Cup-kampene, da de i november 1997 slo ut Wycombe Wanderers i første ordinære runde. De dagene kan nok fort virke som en fjern fortid for Basingstoke-fansen nå for tiden.

Winklebury Football Ground er vel kun en del av et større sportskompleks med navnet Winklebury Sports Complex, og er som nevnt ikke akkurat stadionet som oser mest av sjarm, for å si det mildt. Likevel har klubben etter beste evne forsøkt å gjøre det til et ‘hjem’, og de har fått på plass to små moderne tribuner som har blitt plassert bak hvert sitt mål. I tillegg har anlegget også en hovedtribune på den ene langsiden. Klubben lider nok først og fremst av å ikke ha noen skikkelig bar de kan ta inn inntekter fra, og jeg savnet også et sted å kunne lade opp med en pint og ikke minst få ladet telefonen. Det siste var ikke minst nå viktig siden jeg denne gang hadde glemt nødladeren hjemme i Norge, men det var bare å skru på ‘sparemodus’ inntil videre.

Basingstoke Town hadde startet sin ligasesong med 1-1-1 på sine tre første seriekamper, mens bortelaget Binfield sto med 2-1-0 på sine tre. Både her og der klager spillere og trenere på toppnivå over tett kampprogram, men Basingstoke-manager Dan Brownlie mønstret i hvert fall nøyaktig samme mannskap som kun to døgn tidligere hadde slått nyopprykkede Hanworth Villa og sørget for at sistnevntes vanvittige rekke med kamper uten tap i ligaspill stoppet på 49. Det dro seg mot avspark, og det kom stadig folk inn portene på Winklebury Football Ground da lagene entret det usjarmerende kunstgresset med de irriterende markeringene i forskjellige farger. Innen den tid hadde jeg også rukket å kjøpe meg en burger.

Det startet nokså jevnspilt, men jeg konstaterte snart at det virket litt farligere når gjestene fra Berkshire kom fremover. Vertenes keeper Paul Strudley måtte i aksjon med en god redning på en avslutning fra Taylor Morgan, og sistnevnte kom enda nærmere etter et kvarters tid, men Strudley sto nok en gang i veien. I det 27. minutt hadde Binfield en corner, og Joe Gater raget høyest og headet ballen i tverrliggeren så det smalt i metallet. Basingstoke hadde også en mulighet da Brad Wilson prøvde seg, men Binfield-keeper Chris Grace ryddet opp, og det var fortsatt målløst til pause etter en omgang der Binfield hadde virket et lite hakk vassere.

Tidlig i andre omgang var Harvey Harry på full fart inn i ‘Stokes-feltet, men Billy Upton ryddet opp med en glimrende takling i siste liten. I det 57. minutt fikk vi omsider nettsus, og det var Connor Holland som headet Binfield i en ikke helt ufortjent ledelse. 0-1. Med en snau halvtime igjen hadde vertene en god sjanse da Brad Wilson fikk muligheten fra kort hold, men keeper Grace reddet glimrende. På tampen måtte han også i ilden med en redning på et langskudd fra Simon Dunn. Basingstoke presset for en utligning nå, og ropte to ganger også på straffespark uten å bli hørt, men på overtid var det i stedet Binfield som satt spikeren i kista. Sean Moore headet inn 0-2, og fastsatt med det sluttresultatet.

Majoriteten av de 560 tilskuerne måtte gå skuffet hjem, mens Binfield kunne feire tre poeng og at de hadde fått en god start på sesongen. Selv skulle jeg videre, og selv om Dave skulle sette kursen hjemover, svippet han meg til Basingstoke stasjon slik at jeg kunne rette oppmerksomheten mot dagens tredje og siste kamp, eller i hvert fall å prøve å komme meg dit. Avslutningsvis kan det nevnes at Basingstoke Town og deres fans fortsatt driver en kampanje for å forsøke å redde The Camrose, og mer om det kan ses her. Det er rett og slett vanskelig å ikke føle sympati med Basingstoke-fansen, og man kan jo alltids håpe at de skal kunne klare det, selv om det ser veldig mørkt ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 552:
Basingstoke Town v Binfield 0-2 (0-0)
Isthmian League Division One South Central
Winklebury Football Ground, 29 August 2022
0-1 Connor Holland (57)
0-2 Sean Moore (90+1)
Att: 560
Admission: £10
Programme: £2

Next game: 29.08.2022: Calne Town v Malmesbury Victoria
Previous game: 29.08.2022: Tadley Calleva v Frimley Green

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg