Tadley Calleva v Frimley Green 29.08.2022

 

Mandag 29.08.2022: Tadley Calleva v Frimley Green

Siste mandag i august er i England ensbetydende med Bank Holiday Monday, og også i år åpnet dette for flere kamper takket være at noen ligaer opererer med tidlige avspark på denne dagen. Jeg hadde valgt meg base i London for å dra nytte av dette, og hadde opprinnelig kikket på en mulig trippel. Wembley FC skulle ha hjemmekamp med tidlig avspark klokka 11.30, og planen var å se den for deretter å dra til Hendon som hadde hjemmekamp på det mer tradisjonelle tidspunktet 15.00. Med hjemmekamp for Barnet klokka 17.15 lot det seg muligens også gjøre å få med seg tre kamper om jeg tok en taxi mellom de to siste. Selvsagt skulle det imidlertid dukke opp skjær i sjøen som ødela for denne planen.

I løpet av uken før kom meldingen om at kampen mellom Wembley og Hilltop ville bli flyttet til det fullstendig håpløse tidspunktet 13.30, og det utløste en solid dose av både irritasjon og frustrasjon hos ikke bare undertegnede, men flere andre banehoppere som hadde valgt seg samme kamp som en del av sine planer for denne mandagen. Jeg kommer aldri til å skjønne helt logikken bak disse 13.00- eller 13.30-kampen, som gjør at det da blir umulig å få med seg kampen og deretter dra til en annen kamp. På kamper med tidlige avspark der det er mulig, møter jeg ofte mange som har slike planer – både banehoppere og andre fans som bare tar turen innom for å se kamp før deres eget lag skal i aksjon. Med et langt mer krøkkete kamptidspunkt vil disse utebli, og klubben går glipp av inntekter fra både inngangspenger og ikke minst fra baren og matutsalg etc.

Det fikk være Wembley FC sitt tap denne dagen, for i likhet med mange andre hadde jeg imidlertid forkastet planen om et besøk der og heller kikket på mulige alternativer. Det viste seg å være svært kronglete å finne en dobbel som lot seg kombinere med den sene kampen hos Barnet. Men så dukket det opp noe som gjorde at jeg begynte å kikke på mulighetene for å dra ut av London. I Hellenic League hadde Calne Town meldt om at deres hjemmekamp mot Malmesbury Victoria ville bli kveldskamp med avspark 19.45, og jeg kikket etter mulige dobler som lot seg kombinere med denne. Ingen enkel trippel, men jeg fant ut at det kunne la seg gjøre å se Tadley Calleva i tidlig kamp 11.30, Basingstoke Town 15.00, og deretter forsøke å dra til Calne. Etter å ha sovet på det, bestemte jeg meg for å gjøre et forsøk.

Etter å ha forlatt min base ved The County Hotel og fått meg litt frokost, lot jeg tubens Northern Line frakte meg fra Kings Cross St. Pancras sørover til Waterloo. Der hopper jeg på et av togene mot Basingstoke, der jeg steg av for å unnagjøre neste etappe med buss. Buss nummer 2 brukte rundt tjue minutter opp til Tadley, der jeg hoppet av. Tadley er en by helt nord i grevskapet Hampshire; omtrent en mil nord for Basingstoke, og 16 kilometer sørvest for Reading. I 1950- og 1960-årene ble det bygget en rekke boliger for arbeidere ved det britiske forsvarets senter for atomvåpen i nærliggende Aldermaston. Ved siste folketelling bodde det omtrent 11 500 personer i Tadley.

Det var med en snau time til kampstart at jeg gikk av bussen og spaserte de 6-7 minuttene bortover Silchester Road til jeg fikk formiddagens kamparena Barlows Park på min venstre hånd. Der avleverte jeg £6 i inngangspenger, og ytterligere £1 for et eksemplar av dagens kampprogram. Det viste seg å være en 24-siders blekke, men før jeg rakk å i det hele tatt bla noe særlig i det, traff jeg på kjente fjes. Luton Town- og Rangers-supporter Dave Higgins hadde tatt turen, og han var ikke den eneste, for snart så jeg også Shrewsbury Town-supporter Lee Vaughan og hans bedre halvdel inne på anlegget. Det var nå lenge siden sist, og vi ble nå stående og snakke sammen mens det nærmet seg avspark.

Det hadde blitt spilt fotball i Tadley også tidligere, og dagens klubb må kanskje kunne ses på som en etterfølger av disse. Tadley Calleva ble i 1989 stiftet som Tadley FC, og spilte først i Basingstoke & North Hants League, og sikret seg nokså raskt opprykk til Hampshire League, der de sakte men sikkert klatret i divisjonene samtidig som de i 1999 tok navnet Tadley Town. I 2004 fulgte et nytt navneskiftet da de tok dagens navn, og Calleva-suffikset viser for ordens skyld til den gamle romerske byen Calleva Atrebatum som lå i dette området. Samtidig med dette siste navnebyttet kunne klubben også ta steget opp i Wessex League, der de tok plass i det som den gang var den ligaens Division Three. I 2006 ble den omdøpt til Division Two, og våren 2007 noterte de seg for en andreplass (i den siste sesongen før ligaen igjen returnerte til kun to divisjoner) og sikret opprykk til Division One.

Våren 2008 vant de Wessex League Division One på første forsøk, men ble nektet et andre strake opprykk til Premier Division da klubbens hjemmebane ikke oppfylte kravene. De måtte vente helt til våren 2018 før de fikk rykke opp, etter at man i mellomtiden hadde oppgradert anlegget noe. 8. plassen i debutsesongen i Wessex League Premier Division står fortsatt som deres bestenotering, for de to neste sesongene ble som kjent avbrutt og annullert, og for 2021/22-sesongen ble Tadley Calleva flyttet over til Combined Counties League. Sistnevnte har nå fått to avdelinger i sin toppdivisjon, og The Tadders er å finne i CCL Premier South, der de forrige sesong endte som nummer 10.

Jeg nevnte at Tadley Calleva i 2008 ble nektet opprykk fordi hjemmebanen ikke oppfylte kravene. Barlows Park ble da også åpnet så sent som i 2007, og var åpenbart meget spartansk. Mange vil nok si at det fortsatt kan være en passende beskrivelse, men man har siden den gang fått på plass mer tilskuerfasiliteter. Hva gjelder tribuner er de nå å finne på den ene langsiden, der det står tre tribuner på rekke og rad. I midten har man en sittetribune av den moderne og prefabrikerte typen, og ellers er det to enkle overbygg på stående tilskuere. Rundt banen ellers er det såkalt hard standing under åpen himmel som gjelder. Bak det ene målet har man inngangspartiet, klubbhuset med matutsalg etc.

Etter noen jevnspilte åpningsminutter var det hjemmelaget som kom best i gang og fikk en god start da Kallum Cousins spilte gjennom Ben Wright som sendte ballen forbi keeper og i mål til 1-0. Noen få minutter senere var det nesten en reprise, men denne gangen ble avslutningen reddet av Frimley Green-keeper Nativ Yanko. Gjestene hadde også sin del av angrepsspillet, men slet med å bryte ned et Tadley-forsvar som virket å ha nokså god kontroll. Vertene hadde på sin side flere sjanser til å øke ledelsen før pause, og ikke minst var Cousins nære på med en heading i tverrliggeren, men det sto fortsatt 1-0 halvveis. Lee hadde vært i matutsalget og tipset meg om at de faktisk hadde scotch pies men at det kun var én igjen, så jeg hastet bort og sikret meg den siste.

Tadley Calleva startet best etter pause, og Dean Stow var med sine gode pasninger og innlegg involvert i og sto bak mye av det som skjedde fremover hos vertskapet. Den foreløpig beste sjansen i andre omgang kom imidlertid fra bortelaget i form av et langskudd som smalt i tverrliggeren noen minutter før vi passerte timen spilt. I det 78. minutt kom doblet hjemmelaget omsider ledelsen, og det kom etter at Stow spilte frem innbytter Aaron Parfitt som fintet bort en mann og fant Sheldon Wright som igjen fant nettmaskene. 2-0! Fem minutter senere var det imidlertid kamp igjen da hjemmeforsvaret for en gangs skyld sov og tillot Ross Murdoch å løpe gjennom og redusere til 2-1. Dette førte til noen hektiske sluttminutter der gjestene plutselig presset på og hadde en serie med cornere, dødballer og innlegg, men vertene klarte å ri av stormen.

Dermed endte det 2-1 foran 119 betalende tilskuere, og Tadley Calleva hadde notert seg for sin tredje strake seier i ligaen (og femte i alle turneringer). Dave Higgins hadde i likhet med meg tenkt seg videre til Basingstoke, Wrinklebury Football Ground og kampen mellom Basingstoke Town og Binfield, og tilbød meg skyss som jeg gladelig takket ja til. Vi tok farvel med Lee og fruen og fartet sørover igjen mot Basingstoke. Første del av min ambisiøse trippel var historie, men nå gjensto fortsatt to kamper. Det var bare å takke for oss hos Tadley Calleva (som faktisk hadde fått æren av å bli min bane nummer 550 i den engelske pyramiden) og rette oppmerksomheten mot neste kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 551:
Tadley Calleva v Frimley Green 2-1
Combined Counties League Premier Division South
Barlows Park, 29 August 2022
1-0 Ben Wright (6)
2-0 Sheldon Wright (78)
2-1 Ross Murdoch (83)
Att: 119
Admission: £6
Programme: £1

Next game: 29.08.2022: Basingstoke Town v Binfield
Previous game: 28.08.2022: Burton Park Wanderers v Penn & Tylers Green

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg