AGF Aarhus v FC Nordsjælland 07.03.2022

 

Mandag 07.03.2022: AGF Aarhus v FC Nordsjælland

Superligaen var fullført, og helgens ‘jobb’ var på en måte gjort i så måte, men med mandagskamp for AGF Aarhus, var det selvsagt på sin plass med en dag i Danmarks nest største by for å treffe gode kompiser og få med seg kamp med dem i Aarhus. Utsjekking fra Hotel Vojens var klokka 11.00, og jeg skulle ha toget fra Vojens stasjon klokka 11.36. På vei opp til rommet etter å ha inntatt en hotellfrokost, oppdaget jeg at hotellets egen pub – Perron – allerede var åpen, så da jeg gikk ned for å sjekke ut en gang etter halv elleve, slo jeg meg ned med en Tuborg der mens jeg ventet på at toget skulle gå fra stasjonen rett over veien. Det var svært godt besøkt til å være en mandags formiddag. Ved togbyttet i Fredericia snaut 40 minutter senere hadde jeg en halvtimes tid på meg til neste tog, og det var selvsagt mer enn nok tid til å svippe innom Sidesporet for en ny Tuborg før jeg ble med 12.43-toget videre til Aarhus H, der jeg etter ytterligere en time på jernhesten kunne stige av.

450 danske kroner hadde blitt betalt for overnatting ved Cabinn Aarhus, der jeg også overnattet ved mitt forrige besøk i byen, tilbake i august, og etter å ha spasert gjennom sentrum fra stasjonen, fikk jeg umiddelbart sjekket inn. Nå var det på tide å få i seg noe mat, og det ble gjort på Mackie’s Pizza, der jeg ikke helt unaturlig satt til livs en meget god pizza. Neste stopp ble en folketom Cockney Pub der jeg åpenbart avbrøt den kvinnelige bartenderen i en avholde en privat karaoke-sesjon for seg selv. Det var i hvert noen flere kunder på Sherlock Holmes Pub, der jeg nøt en pint Stowford Press mens en kompis forsøkte å overtale meg til å komme opp i leiligheten til en kamerat av ham. Jeg ga omsider etter, og spaserte dit opp. Da min kompis Morten etter hvert også kom, ble han kun værende en halvtimes tid før han valgte å spasere mot stadion, og jeg ble med ham.

Spaserturen dit ut tok bortimot tre kvarter, men det var greit å få beveget litt på seg. Da vi kom nedover Stadion Allé, så vi snart den lyserøde fasaden foran oss i enden av veien, og den skal ifølge Morten være fredet. Det ble nemlig et tema da han fortalte at AGF Aarhus i løpet av et par år håper å ha ferdig et nytt stadion her. Det vil i så fall si at det meste av dagens stadion vil rives, og erstattes med et nytt på samme sted (muligens vil man dog velge å vende matta etc). Han har da også i lengre tid gitt uttrykk for at Aarhus Idrætspark dessverre ikke lenger er en spesielt god hjemmebane for klubben, og at trenger noe nytt og mer moderne. Selv har jeg i hvert fall alltid likt med der ved mine besøk, og det finnes da verre ting enn løpebaner (for eksempel kunstgress). Jeg håper at det i hvert fall ikke vil bli noe fullstendig sterilt og dørgende kjedelig, men det vil tiden vise. Når minst to av mine bekjente i Aarhus også er West Ham fans som ikke har noe spesielt å utsette på deres nye stadion, vet man jo imidlertid at alle ikke er like kresne.

Jeg hadde på forhånd betalt 100 danske kroner for en billett på AGF sitt ‘stemningsafsnit’, der også mine kompiser har fast tilhold helt øverst, men jeg var klar over at flere ville glimre med sitt fravær denne kvelden. Noen hadde tilbragt helgen i Skottland, der de faktisk er sesongkortholdere på Ibrox, og hadde ikke landet tilbake i Danmark tidsnok til å rekke kampen. Men etter at jeg og Morten hadde tatt oss innenfor og klatret opp til toppen av seksjonens andre nivå, traff vi uansett snart på flere kjente fjes der, rett ved siden av ølutsalget som er der oppe. Jeg vet ikke om mine danske venner vil være helt enig i dette, men jeg synes nok at AGF har hatt en noe skuffende sesong utfra forventningene jeg hadde, og det var nå kun syltynn teori som kunne skaffe dem en plass på øvre halvdel av tabellen før den splittes. De skulle nå opp mot et FC Nordsjælland som lå tredje sist og sto med 13 strake kamper uten seier, så i så måte hadde man i hvert fall god tro på en trepoenger for hjemmelaget.

De 10 339 tilskuerne fikk se en kamp som innledningsvis ikke bød på hverken finspill eller store målsjanser, men med heftige dueller der det ikke ble lagt noe imellom. I det 19. minutt tok AGF ledelsen da et innlegg fra Eric Kahl fant Albert Grønbæk som plasserte inn 1-0. Nokså oppskriftsmessig må man kanskje ha lov til å si, men FCN fulgte ikke oppskriften, for etter målet var det de som presset på, og AGF var til tider nokså usle å se på. Likevel var det så som så med sjanser gjestene produserte, men da de utlignet etter en halvtime, var det etter en solid hjelpende hånd fra vertenes keeper Jesper Hansen. Da han skulle gripe et innlegg fra kanten, presterte han rett og slett å i stedet bokse ballen inn i eget mål. 1-1, og fem minutter før pause trodde Mads Hansen at han hadde sendt gjestene i føringen, men AGF slapp foreløpig med skrekken i og med at VAR bestemte at det hadde vært en offside. Dermed uavgjort 1-1 til pause.

Siden ølutsalget opp i ‘toppetasjen’ kun aksepterer MobilePay, hadde mine danske kompiser måttet stå for innkjøpene i førsteomgangen, men jeg gjorde nå opp for det ved å benytte pausen til å gå ned i det større utsalget under tribunen og benytte meg av tilbudet på seks øl, samt tilbudet på fem lakris-shots, som jeg fraktet med meg opp igjen. Tidlig i andre omgang ble det hjemmejubel igjen da det i det 48. minutt var FCN-keeper Andreas Hansen sin tur til å kløne det til. Han klarte ikke å få kontroll på ballen, og da snappet Mikael Anderson den fra ham og satt den i mål til 2-1. AGF var tilbake i ledelsen uten å ha imponert. Med et drøyt kvarter igjen var vi imidlertid like langt nok en gang, da Mads Kristian Hansen utlignet til 2-2. Igjen skulle VAR se på scoringen, men denne gang ble den godkjent. Begge klubbene jaktet nå vinnermålet, og da det kom med drøyt ti minutter igjen, var det til FCN, med innbytter Simon Adingra som målscorer.

Med ti minutter igjen, og 2-3 på resultattavla, begynte det virkelig å haste for AGF. Jeg tror imidlertid aldri jeg har sett en svakere kamp fra AGF sin side, og det ble aldri farlig rundt FCN-målet mot slutten. Dermed endte det 2-3, til stor skuffelse for hjemmefansen, og alarmklokkene begynte nok for alvor å gå i Aarhus nå. Morten skulle rett hjem siden han tross alt hadde forpliktelsen tidlig morgenen etter, så jeg gikk på egen hånd innover mot byen, og hadde tenkt meg en tur innom puben Hvide Hest. Der var det stengt, men Morten hadde også tipset meg om bodegaen Søren Bruun, der selveste AGF-legenden Stig Tøfting fortsatt skal være inne på eiersiden. Der var det liv, og noen kjente fjes. Det som etter planen skulle være én siste øl på vei tilbake til hotellet, ble både fire, fem og seks, før jeg ble overtalt til å bli med videre til Vinstuen. Det var tross alt på vei tilbake til mitt hotell, og da de snart forflyttet seg videre til Bodegaen, ble det siste stopp for meg før jeg kom meg i seng. Nå gjensto det bare å komme seg opp og med 09.45-toget til København Lufthavn morgenen etter, siden jeg skulle fly hjem derfra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
AGF Aarhus v FC Nordsjælland 2-3 (1-1)
Superligaen
Aarhus Idrætspark, 7 March 2022
1-0 Albert Grønbæk (19)
1-1 Jesper Hansen (og, 31)
2-1 Mikael Anderson (48)
2-2 Mads Kristian Hansen (75)
2-3 Simon Adingra (80)
Att: 10 339
Admission: 100 DKK

Next game: Moss v FK Eik Tønsberg 871 (@ Melløs KG)
Next danish game: 11.03.2022: Lyngby BK v Nykøbing FC
Previous game: 06.03.2022: Sønderjyske v OB

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg