Fredrikstad v Ranheim 27.11.2021

 

Lørdag 27.11.2021: Fredrikstad v Ranheim

Det var en uke siden vår satningstur til Hamar for å se HamKam v FFK, og seks dager siden vår lille utflukt ned til svenske Varberg. Det betød dog ikke at det ikke hadde blitt noe som helst sport på meg siden forrige helg, for torsdagen hadde blitt benyttet til å sammen med min banehopper-kompis Stig-André Lipper besøke Kristins Hall der vi så Stjernen slå hjemmelaget Lillehammer. Nå var det imidlertid duket for fotball igjen, og siste serierunde i 1. divisjon, med Ranheim som motstander på Fredrikstad Stadion. I den forbindelse kjørte vi igjen en variant der en liten gruppe av oss møttes for å innta frokost på Egon, og etter å ha satt til livs en full english breakfast, kunne jeg sammen med de andre bevege meg videre til puben Lille Dragen (tidligere West End) for å lade opp.

Nå var jo situasjonen slik at FFK ville ende på fjerdeplass uansett hva som skjedde i kveldens kamp, samtidig som Ranheim hadde absolutt null og niks å spille for, så det ville for de nøytrale kanskje være en temmelig uinteressant affære, og det var også grunnen til at vi hadde fryktet et svakt oppmøte på stadion denne kvelden; spesielt når det var såpass kaldt som det det nå var i plankebyen. Det mest interessante for FFK sin del ville jo være å ta med seg noe positivt inn i kvalifiseringen. FFK hadde tatt signalet fra supportere som spesielt Jon Erik Kristiansen og Geir Nilsen, som har stått på voldsomt med å forsøke å mobilisere og rekruttere supportere for å få liv på stadion, og satt billettprisen på Ståplass Nord til 50 kroner.

Etter å ha gått litt tidlig bort for å ta en tur opp i VIP-en til Høili og hilse på min far og kjenninger der, var også jeg på plass på ståfeltet, og derfra fikk jeg sammen med de andre se det som i perioder nesten minnet litt om en treningsøkt. Det var FFK som skapte sjansene, og den første tilfalt kaptein Henrik Kjelsrud Johansen som dog så sitt skudd blokkert. Ti minutters tid før pause var det fortsatt målløst, men da tok Håvard Åsheim ansvar. «Rolvsøys Iniesta» skrudde nemlig ballen i mål helt oppe i vinkelen, og FFK kunne juble over et ledermål. Det sto også 1-0 da spillerne gikk i garderoben halvveis og jeg gikk for å få noe vomfyll i den provisoriske kiosken der køene igjen var såpass avskrekkede og ikke minst trege at jeg imidlertid bestemte meg for å heller få seg litt mat på vei hjem etter kamp.

Etter hvilen fikk vi en kalddusj da Ranheim fikk en tidlig utligning etter passivt forsvarsspill av FFK, men det meste handlet etter dette om vertene og det som skulle bli en skikkelig ‘sjansebonanza’. Både Kjelsrud, Taofeek Ismaheel og Riki Alba var blant de som fikk flere gode muligheter til å på nytt sende rødbuksene i ledelsen, for de kjørte nå totalt over Ranheim, men sjansesløsingen var enorm og til en viss bekymring. I det 70. minutt løsnet det endelig for både FFK og kaptein Kjelsrud da han dunket inn 2-1, og akkurat det var nok viktig foran kvalifiseringen. Det gikk i lang tid før nevnte Ismaheel økte ytterligere og fastsatt sluttresultatet til 3-1. En veldig fortjent seier som burde vært større, for det var klasseforskjell ute på banen. Nå ventet vinneren av KFUM og Sogndal i kvalik (og vi vet jo nå i ettertid hvordan det gikk).

Det hadde for øvrig vært en svært skuffende oppmøte, og selv speaker var tydeligvis såpass pinlig berørt av å opplyse om dagens tilskuertall på 3 097 at han denne gang la til at det var solgte billetter som også inkluderer sesongkort, sponsorbilletter etc. Tallet utløste litt hoderisting og oppgitt latter, for det kan ikke ha vært særlig mer enn tusen mennesker på stadion denne lørdagen, og jeg vil si maksimalt 1500. Heldigvis var mange av disse på ståfeltet og sørget for at stemningen der i hvert fall var meget god tross alt, og bortsett fra kulda var det denne gang kun et par negative elementer å se på feltet. Kvelden var for øvrig et bevis på at november og Adidas-joggesko ikke nødvendigvis er noen god kombinasjon, men det var bare å komme seg hjem og få tilbake følelsen i tærne, og se frem mot kvalifiseringen (som vil bli tatt for seg senere).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Fredrikstad v Ranheim 3-1 (1-0)
1. divisjon
Fredrikstad Stadion, 27 November 2021
1-0 Håvard Åsheim (36)
1-1 Elias Hoff Melkersen (47)
2-1 Henrik Kjelsrud Johansen (70)
3-1 Taofeek Ismaheel (72)
Att: 3 097
Admission: 50 NOK

Next game: 29.11.2021: IF Elfsborg v AIK
Next norwegian game: 05.12.2021: Lervik v Berg (@ Østfoldhallen)
Previous game: 21.11.2021: Varberg BoIS v AIK
Previous norwegian game: 20.11.2021: HamKam v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg