West Allotment Celtic v North Shields 18.04.2022

 

Mandag 18.04.2022: West Allotment Celtic v North Shields

Bank Holiday Monday betød at det kunne være muligheter for en dobbel, men med en base i Glasgow var det ikke enkelt å finne noen slike. Det var i det hele tatt svært få kamper i Skottland denne dagen, og de jeg fant var alle kveldskamper, slik at man måtte se sørover mot England for å finne kamper med tidlig avspark. Så var det det å finne noe som lot seg kombinere med en av kveldskampene i Skottland da, og det var der Northern League ble redningen. Selv om det har vært en av mine favoritt-ligaer, har jeg flere ganger også irritert meg grenseløst over hvordan de gjerne på nokså kort varsel endrer sine kamptidspunkter på slike dager, og for eksempel flytter kamper fra en opprinnelig 11.00 til en håpløs 13.00 og stikker kjepper i hjulene for en dobbel med en 15.00-kamp. Også denne gang så jeg opprinnelig på en 11.00-kamp som viste seg å bli flyttet, men jeg fant uansett til slutt en nokså god erstatning.

I Newcastle-traktene skulle West Allotment Celtic spille hjemmekamp mot et North Shields som allerede var mestre, og det var den kampen jeg til slutt bestemte meg for å starte dagen meg. Skjønt, det betinget en tidlig start og en god del reising denne dagen, som startet med at jeg kom meg med 06.45-toget til Edinburgh. Der hadde jeg tid nok på meg til å få kjøpt inn litt frokost før jeg tok 08.00-toget videre nedover til Newcastle. Jeg ankom Geordie-byen et par minutter før halv ti, og gikk etter en rask røykepause ned på Metro-stasjonen, kjøpte billett og lot det første toget som kom frakte meg til Palmersville i den nordøstlige utkanten av Newcastle. Det var fem minutters gange herfra at formiddagens kamp skulle spilles.

West Allotment Celtic ble stiftet i 1928, og har som navnet tilsier sine røtter i West Allotment, ikke langt fra der vi nå befant oss i Palmersville. Klubben spilte lenge kun i aldersbestemte junior-ligaer, men tok i 1983 plass i Northern Alliance. Da de i 2004 vant sin åttende tittel i denne ligaen og tok steget opp i Northern League, hadde de aldri blitt dårligere enn nummer seks i Northern Alliance. Northern League vant de Division Two på første forsøk, og rykket opp i den ligaens toppdivisjon Division One, der de holdt seg til 2011, med niendeplassen i 2009 som bestenotering. I 2014 returnerte de etter en andreplass bak nettopp North Shields, men måtte tre år senere igjen ta turen ned i Division Two. Det var etter den ikke fullførte fjorårssesongen 2020/21 at de igjen fikk rykke opp, slik at de nå igjen er i Division One. Hva angår det usjarmerende (hei, Trond!) navne-suffikset, har jeg for øvrig ikke funnet noen forbindelse med den skotske Glasgow-klubben, men hvem vet..

Klubben har den siste tiden også levd en omflakkende tilværelse. Etter flere år som banedeler hos Whitley Bay, flyttet de i 2001 inn på Whitley Park i Benton, og virket fornøyde der frem til eieren Northumberland FA satt opp leien med 67%. Klubben så ingen annen mulighet enn å trekke laget fra Northern League, og det ble snakket om at man muligens måtte legge ned driften. Før man kom så langt, fikk man imidlertid på plass en avtale om å leie rugby-stadionet Druid Park (tidligere også hjemmebane for Newcastle Blue Star), og man kunne dermed fortsette i Northern League likevel. Det skulle dog vise seg at også dette var for dyrt, og igjen ble det vurdert å trekke seg grunnet økonomiske problemer. Før 2020/21-sesongen begynte de en banedeling hos Newcastle Benfield, men offentliggjorde ikke lenge etter at man ville flytte inn med Forest Hall på East Palmersville Sports Pavillion og gjorde det til sin nye faste hjemmebane.

Der betalte jeg meg nå inn med £7, og sikret meg samtidig et kampprogram pålydende £1 som jeg tok med meg i baren for å bla litt i over en forfriskning. Dette var vertskapets siste seriekamp for sesongen, og tabellen fortalte at de la beslag på en 11. plass. Bortelaget North Shields hadde ytterligere én kamp igjen av sin ligasesong, men var allerede mestre foran et ferdigspilt Consett. Dagens kamp fikk meg til å tenke på en tidligere kamp med disse to i aksjon, for nøyaktig åtte år tidligere – den 18. april 2014 – hadde jeg sett det omvendte møtet da jeg deltok på det årets ‘Easter Hop’ i Northern League. Likhetene stoppet ikke der, for den gang var North Shields allerede mestre i Division Two (med West Allotment på andre), og ble overrakt troféet etter kamp. Denne gang var det Division One-pokalen som ventet på de.

En forskjell var at West Allotment den gang fulgte med North Shields opp, men det vil de altså ikke gjøre når North Shields nå prøver seg i Northern Premier League neste sesong. Det hadde dukket opp en del folk, og blant tilskuertallet som etter hvert ble oppgitt å være 410 var det åpenbart en solid overvekt av bortefans. Blant de fremmøtte var også et kjent fjes i form av groundhopperen Lee Vaughan fra Shrewsbury. Jeg ble stående å prate med ham, og endte også opp med å tilbringe store deler av kampen sammen med ham og et par skotter han allerede hadde selskap av (en av de viste seg å være mannen som lager kampprogrammet til Hill of Beath). Hjemmelaget sto æresvakt for North Shields da de inntok banen, og så var vi i gang.

Jeg burde først kanskje også si litt om East Palmersville Sports Pavillion litt, og det er et nokså spartansk anlegg som ikke er altfor vanskelig å beskrive. Det er naturlig å tenke seg at West Allotment Celtic kan ha stått for oppgraderinger med å få på plass en eller flere av de tre små prefabrikerte tribunene, uten at jeg skal si det med sikkerhet. To av de står i hvert fall på den ene langsiden, mens den siste er å finne på kortsiden der jeg hadde betalt meg inn. Ellers er det såkalt hard standing som gjelder rundt banen, der kampen nå ble sparket i gang med gjestene fra North Shields som naturlige favoritter.

Gjestene var først frempå ved Paul Van Zandvliet, men hans skudd etter kun et par minutter ble parert av vertenes keeper Finn Hodgson. I kampens femte minutt var det i stedet hjemmelaget som tok ledelsen, og det var en noe bisarr situasjon da JJ Chrisp rett og slett headet ballen i eget mål fra rundt 16-meterstreken. Fem minutter senere traff Guy Bates stolpen for North Shields, og like etter var det igjen nære på utligning da Callum Smith avsluttet like utenfor. I det 19. minutt kom den imidlertid, og det var Van Zandvliet som utlignet til 1-1 etter en feil i hjemmeforsvaret. Det var North Shields som styrte, og tjue minutter senere tok de ledelsen da spissen Dan Wilson fant nettmaskene og sørget for 1-2, som også sto seg til pause.

North Shields var et hakk bedre i det meste, og i det 58. minutt tok Callum Smith seg forbi flere motstandere, rundet keeper og økte til 1-3. Seks minutter senere var det 1-4 da Dan Wilson scoret sitt andre for dagen og sitt mål nummer 40 for sesongen. Med ti minutter igjen hadde gjestene igjen ballen i nettet, men det ble denne gang annullert for offside, og fem minutter senere fikk West Allotment straffespark etter en hands inne i feltet. Callum Larmouth fant nettaket og omsatte i scoring med sitt 30. for sesongen, men til tross for at hjemmelaget nå kastet folk fremover, fikk de ikke ytterligere scoringer, slik at det endte 2-4. Nå skulle North Shields få overrakt pokalen og feires som ligavinnere.

Ligapresident George Courtney sto for overrekkelsen, og North Shields-kaptein Adam Forster kunne stolt heve ligatroféet til jubel og applaus fra de fremmøtte. Det skal bli interessant å se hva North Shields kan gjøre i NPL neste sesong. Mens de ble hyllet gikk jeg etter hvert mot utgangen og trasket tilbake til Palmersville metro-stasjon, og jeg kom meg etter hvert med 13.43-toget til Edinburgh. Dagens første kamp var unnagjort, men nå skulle jeg tilbake til Glasgow for derfra å busse mot dagens andre kamp. Det var en kveldskamp som skulle spilles i Darvel, og som tilfeldigvis også var en skikkelig toppkamp i West of Scotland League.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 532:
West Allotment Celtic v North Shields 2-4 (1-2)
Northern League Division One
East Palmersville Sports Pavillion, 18 April 2022
1-0 JJ Chrisp (og, 5)
1-1 Paul Van Zandvliet (19)
1-2 Dan Wilson (39)
1-3 Callum Smith (58)
1-4 Dan Wilson (64)
2-4 Callum Larmouth (pen, 85)
Att: 410
Admission: £7
Programme: £1

Next game: 18.04.2022: Darvel v Auchinleck Talbot
Previous game: 17.04.2022: Celtic v Rangers (@ Hampden Park)

More pics

This day on a map / This whole trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg