St. Cadoc’s v Shotts Bon Accord 30.12.2022

 

Fredag 30.12.2022: St. Cadoc’s v Shotts Bon Accord

Jeg ante fred og ingen fare da jeg sjekket ut fra Travelodge-hotellet på Queen Street i Glasgow og tok med meg bagasjen opp til Wetherspoons-puben The Counting House for å innta en frokost. Jeg hadde dog hørt skumle rykter om ‘pitch inspection‘ på Kynoch Park i Keith, der Keith v Huntly var min plan A for dagen. I den forbindelse hadde jeg booket overnatting i Aberdeen, og det var dit jeg skulle sette kursen etter at siste rest med haggis var satt til livs. Ved Glasgow Queen Street stasjon rådet det imidlertid nå kaos, og 10.41-toget til Aberdeen var kansellert. Det samme skjedde etter hvert med 11.41-toget, og jeg begynte å sjekke ut muligheten for å reise med buss, men første buss med ledige plasser var Megabus sin 16.30-avgang. Da også 12.40-toget ble kansellert, skjønte jeg at jeg kom til å bli ‘fanget’ i Glasgow.

Alt av avganger fra øvre nivå av Glasgow Queen Street ble etter hvert kansellert, og forklaringen var oversvømmelse på en rekke linjer i Skottland. I 13.30-tiden hadde jeg resignert og innsett at hotellbookingen i Aberdeen var £35 tapt, og booket i stedet ny overnatting i Glasgow. Det var bare å punge ut med nye £54,40 for en overnatting ved Premier Inn-hotellet ved George Square. Men ville jeg kunne få med meg en kamp? Kampen i Keith hadde på dette tidspunktet for øvrig uansett bukket under, og min plan B med Banks O’ Dee ville jeg ikke komme meg til. Jeg blinket meg fort ut Glenafton Athletic som stedet å dra da deres kamp også overlevde en ‘baneinspeksjon’, men det viste seg at alle togene dit også ble innstilt. Likeledes ville jeg ikke komme meg tilbake fra kampen hos Cumnock Juniors. Nå begynte gode råd å bli dyre.

Litt for sent begynte jeg å vurdere Celtic B v Rangers B på Celtic Park, for fristen for å kjøpe billetter til den reservelagskampen gikk ut en halvtimes tid før jeg kom på de tanker. Da sto jeg rett og slett igjen med en siste mulighet i form oppgjøret St. Cadoc’s v Shotts Bon Accord i West of Scotland League Division One, som i hvert fall ikke være noe problem å ta seg til eller fra. Det hadde etter hvert blitt på tide med et måltid igjen, men The Counting House var nå som vanlig så travel at jeg ga opp og heller tuslet til søster-puben The Society Rooms for å få meg en matbit der. Mer haggis ble kastet innpå, og deretter valget jeg å ta undergrunnen til Partick for å lade opp på et par puber der. Både Windsor Tavern og Victoria Bar ble besøkt før jeg ble med undergrunnen tilbake én stasjon til Govan og spaserte derfra til New Tinto Park, som skulle være åsted for kveldens kamp.

St. Cadoc’s Youth Club ble stiftet i 1987, og har sitt opphav i Newton Mearns, en drøy mil sør-sørvest for sentrale Glasgow. Der ligger St. Cadoc’s Primary School, og det var skolens vaktmester som stiftet klubben som siden den gang har vokst seg større og konkurrerer i fotball og nettball. Da de fikk på plass en ‘voksen-avdeling’ i fotball, ble den en del av den skotske Junior-fotballen (som igjen ikke har noen verdens ting med aldersbestemt fotball å gjøre), men var i 2020 en av veldig mange Junior-klubber som meldte overgang til den nye West of Scotland League og det ‘ordinære’ forbundet. 2020/21-sesongen ble jo avbrutt og kansellert, men forrige sesong endte de høyt nok på tabellen til å få være med i den ligaens Division One når man (allerede) gjennomførte en omstrukturering.

St. Cadoc’s har inntil nå banedelt med St. Anthony’s, men har nå i flyttet på seg og i stedet inngått en avtale om banedeling med Benburb på sistnevntes nye hjemmebane New Tinto Park. Vi befinner oss her i hjertet av bydelen Govan, og for øvrig ikke altfor langt fra Ibrox. Det er ingen hemmelighet at jeg gjerne skulle ha besøkt Benburb sin gamle hjemmebane Tinto Park, men der var jeg dessverre for sent ute. Jeg sto kun med ett besøk stadion i Skottland (Ibrox) på det tidspunktet da Benburb i 2014 spilte sin siste kamp på et herlig Tinto Park som dessverre hadde forfalt og ble sagt å utgjøre en sikkerhetsrisiko. Bulldozerne ble sendt inn for å gjøre klar til boligbygging, og mens Benburb tilbragte en sesong med banedeling hos Neilston Juniors, ble New Tinto Park anlagt ved siden av, og åpnet sommeren 2015.

Her betalte jeg meg nå inn med £6, og kunne se at man siden den gang ganske riktig i hvert fall har fått på plass en liten tribune – eller rettere sagt et overbygg – midt på den ene langsiden. Man kommer inn på den ene kortsiden, der man også har klubbhuset som huser både garderober og en bar. Ellers er nok ikke New Tinto Park – i motsetning til sin forgjenger – det mest spennende stedet å se fotball, og slik det dessverre har blitt altfor vanlig i disse dager, er også underlaget kunstig. Noe program var det som ventet heller ikke å se, men en sjekk på nettet viste at St. Cadoc’s faktisk toppet tabellen ett poeng foran Gartcairn, mens bortelaget Shotts Bon Accord befant seg på en åttendeplass.

Det var imidlertid gjestene fra North Lanarkshire som tok en tidlig ledelse da spissen Paul McGeough satt inn 0-1 allerede i kampens femte minutt, og det var da også bortelaget som styrte mye i første omgang. De kunne fort doblet ledelsen, og levnet ingen tvil om at ledelsen var fortjent, men det sto fortsatt 0-1 ved pause. Serielederne hadde en jobb å gjøre i andre omgang. I pausen kunne jeg varme meg litt i klubbhuset, og se oppdateringer fra min tyske groundhopper-kollega Jens som i motsetning til meg hadde kommet seg til Glenafton Athletic sin kamp. Det var snart bare å komme seg ut igjen i kulda for å gå løs på de siste 45 minuttene.

Det så ikke lysere ut for St. Cadoc’s da Ryan Thomson fikk sitt andre gule kort og dermed ble sendt tidlig i dusjen snaut tjue minutter ut i andre omgang. Det gikk imidlertid ikke mer enn rundt halvannen minutt før hjemmelagets ti mann kjempet inn utligningen til 1-1 da Grant Anderson sendte ballen forbi Shotts-keeperen og i mål. Da var vi like langt, og begge lag ville ha de tre poengene, men jeg mistenkte at det gikk mot poengdeling. Shotts-treneren satset med flere offensive bytter, men det slo denne gang ikke til til tross for at de hadde én spiller mer, for da avgjørelsen falt i det 85. minutt, var det St. Cadoc’s som kunne juble. Smart Osadolor sendte ballen i mål via tverrliggeren, og dermed sto det 2-1; noe som også ble sluttresultatet.

Det var ingen grunn til å bli igjen for å henge ved New Tinto Park lenger enn nødvendig, så jeg gikk nokså raskt etter kampslutt mot Ibrox for å komme meg med undergrunnen derfra. Etter å ha passert den flotte fasaden på Rangers sin hjemmebane, kunne jeg få minutter etter forsvinne ned i Subway-stasjonen med samme navn og bli med tilbake til Buchanan Street. Kvelden ble avsluttet med en pint på Piper Bar før jeg trakk meg tilbake. Når det ikke var togstreiken som skapte problemer og kanselleringer, hadde det vært været, men selv om dagen ikke kan sies å ha gått helt som planlagt, hadde jeg i det minste tross alt fått med meg en kamp likevel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scottish ground # 60:
St. Cadoc’s v Shotts Bon Accord 2-1 (0-1)
West of Scotland League Division One
New Tinto Park (at Benburb), 30 December 2022
0-1 Paul McGeough (5)
1-1 Grant Anderson (66)
2-1 Smart Osadolor (85)
Att: 127 (h/c)
Admission: £6
Programme: None

Next game: 31.12.2022: Vale of Leven v Lugar Boswell Thistle
Previous game: 29.12.2022: Kilwinning Rangers v Irvine Meadow XI

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg