Nykøbing FC v Hvidovre IF 05.03.2022

 

Lørdag 05.03.2022: Nykøbing FC v Hvidovre IF

Jeg befant meg i Nykøbing Falster, der jeg skulle se Nykøbing FC i aksjon mot Hvidovre IF i 1. Division, og med kampstart allerede klokka 12.45 skulle man kanskje ikke tro at jeg allerede hadde sett en kamp denne dagen, men det var faktisk tilfelle. Etter å ha sett BK Frem Sakskøbing og Væggerløse BK måle krefter i en treningskamp ikke altfor langt unna, var det derfor med min andre kamp for dagen som mål at jeg nå forlot Zoo-banen på Guldborgsund Anlæg Syd og spaserte mot Nykøbing Falster Idrætspark. Den spaserturen tok meg et kvarters tid, og jeg ankom med fortsatt rundt tre kvarter til avspark, og tok meg innenfor ved å vise billetten jeg på forhånd hadde betalt 100 danske kroner for. Gratis lue og vanter ble også delt ut ved inngangspartiet.

Som tidligere nevnt i forrige innlegg er Nykøbing Falster med sine rundt 17 000 innbyggere (i selve byen) øya Falster sin største by og sentrum på nær sagt alle vis. Byen ble grunnlagt på slutten av 1100-tallet, i forbindelse med etableringen av det som senere ble hetende Nykøbing Slot. Dette slottet ble bygget på det smaleste sted av Guldborg Sund, som er farvannet mellom Lolland og Falster, og var ment å beskytte området mot vendiske pirater. På slutten av forrige århundre opplevde man visse nedgangsperiode der havnen mistet sin betydning som industrisentrum, flere virksomheter stengte ned eller flyttet, og DSB besluttet i 2000 også å legge ned sin rute mellom København og Berlin, slik at Nykøbing ikke lenger var et like viktig knutepunkt på veien mellom Skandinavia og det sentrale Europa. Nå har man til en viss grad snudd trenden ved å satse på blant annet turisme.

Nå var det fotballturisme jeg var her for, og besøket her var et skritt på veien mot å fullføre de to øverste danske divisjoner. Nykøbing FC ble stiftet i 1994, som et resultat av at to av byens klubber (B1901 og B1921) gikk sammen om dette samarbeidet under navnet Nykøbing Falster Alliancen. I perioden 2006-2013 spilte de under navnet Lolland-Falster Alliancen, før B1901 og B1921 fusjonerte ytterligere og klubben fikk dagens navn – Nykøbing FC. Ved denne etableringen i 2013 befant klubben seg i 2. Division, men rykket opp i 2016. De måtte en tur ned igjen, men etter å ha vunnet 2. Division forrige sesong er de igjen tilbake i 1. Division.

Denne kampen ville også bli min første på naturgress for året, og den måtte jeg ikke overraskende ut av landet og til Danmark for å finne. Jeg skal ikke forsøke å gjette på hvor gammel Nykøbing Falster Idrætspark er, men det er uansett et trivelig sted å se fotball. Etter å ha fått meg en obligatorisk pølse fra grillen og øl fra tappekranene kunne jeg etter hvert også ta en runde rundt banen mens jeg ventet på at klokka tikket mot avspark. Her har man på den ene langsiden en nokså stor tribune med et hjemmesupporternes ståfelt i den sørlige enden og sitteplasser på resten, mens man midt på motsatt langside har et bygg jeg tipper er til sponsorer, klubbkontorer etc, og åpen tribune foran og til sidene for dette. Begge kortsidene byr på åpne ståtribuner i form av betongavsatser.

Tabellen i 1. Division vitnet om at Nykøbing FC hadde forhåpninger om å komme seg opp på øvre halvdel før tabellen splittes, og de ville med poeng gå forbi HB Køge på sjetteplassen. For Hvidovre sin del var de på en tredjeplass, og ville med seier komme á poeng med toer Lyngby. Det kom snart også en delegasjon Hvidovre-fans med buss, og de tok oppstilling på nærmeste kortside, litt bortenfor der jeg etter hvert endte opp med å se starten av kampen fra, selv om det var såpass kaldt og surt at jeg litt før pause gikk opp på tribunen hos hjemmefansen der man sto mer i le helt der oppe under tak.

Begge disse to lagene hadde startet vårsesongen med tap, og søkte deretter å reise kjerringa. De 750 tilskuerne ble vitne til en kamp som innledningsvis bølget frem og tilbake, men uten de helt store sjanser. Da den første sjansen tilfalt vertene etter 25 minutter, var den til gjengjeld stor, men Hvidovre-keeper Filip Djukic fikk parert skuddet fra hjemmelagets toppscorer Mathias Kristensen. Dette skulle Nykøbing angre på, for etter at vertene hadde vært best den første halvtimen, våknet Hvidovre til liv i omgangens siste kvarter, og da Frederik Carlsen med fem minutter til pause løp seg fri ute på høyresiden fant hans innlegg veien til Tobias Thomsen, og gjestenes toppscorer headet inn 0-1, som også sto seg til pause.

Nå var det på tide å hente seg nye forsyninger fra grillen der pølsemannen trakterte pølsene på kyndig vis, for de hadde vært så gode at det nå fristet med en til. Nytt påfyll i glasset ble det også, så med pølse og øl trakk jeg meg tilbake til ståtribunen til hjemmefolket, der et par av deres supportere snart kom opp for å forhøre seg om hva det var for fremmedkar som kom på besøk. De ga uttrykk for at de ville være fornøyd med å etablere seg i divisjonen, men uttrykte også at de håpet å kunne kapre enn plass på øvre halvdel før de gikk ned igjen for å bemanne trommer, flagg etc da spillerne igjen entret banen.

Nå måtte gjestene jage utligning, men det var i stedet Hvidovre som hadde initiativet etter hvilen, og innbytter Mudi Al-Naser var frisk. Først spilte han fri Andreas Hansen som mislyktes med en lobb, og deretter prøvde han seg selv. Mot slutten kom endelig Nykøbing mer med igjen, og klarte omsider å sette inn et visst press, men Hvidovre forsvarte seg godt. Sjansen vertene ventet på kom til slutt i det 85. minutt, men headingen fra Mathias Kristensen gikk rett på keeper Djukic, og det ebbet ut med borteseier 0-1. Tre viktige poeng til Hvidovre i toppen, mens Nykøbing fortsatt ligger ett poeng bak sjetteplassen.

Selv spaserte jeg innover mot sentrum og fant frem til bodegaen Fortuna, der jeg slo meg ned med en Tuborg og en kort og trivelig samtale med kroverten. Neste stopp ble Slottet Værtshus, og mer av det samme, før Mama’s Bar fikk æren av å være siste stoppested i byen. Der var det også en gruppe Hvidovre-fans som var godt påseilet, og de kom seg tilsynelatende ikke med toget jeg gikk for å ta tilbake til kongens by København, så de hadde vel bestemt seg for en senere avgang. Togturen tilbake tok omtrent en time og et kvarter, og det ble en rolig kveld med kun en tur innom City Pub før jeg trakk meg tilbake nokså tidlig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 38:
Nykøbing FC v Hvidovre IF 0-1 (0-1)
1. Division
Nykøbing Falster Idrætspark, 5 March 2022
0-1 Tobias Thomsen (41)
Att: 750
Admission: 100 DKK

Next game: 06.03.2022: Sønderjyske v OB
Previous game: 05.03.2022: BK Frem Sakskøbing v Væggerløse BK (@ Zoo-banen, Nykøbing Falster)

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg