Merstham v Sutton Common Rovers 09.01.2023

 

Mandag 09.01.2023: Merstham v Sutton Common Rovers

Jeg våknet for andre dag på rad i Birmingham, men skulle denne mandagen en tur sørover igjen for å se Merstham ta imot Sutton Common Rovers. Dagen skulle først startes med en frokost, men ved Wetherspoons-puben The Dragon Inn var det faktisk ingen matservering denne morgenen. Dermed falt i stedet valget på søster-puben The London & North Western som er tilknyttet Birmingham New Street togstasjon, og selv om pubkjedens app som vanlig kranglet her også denne gang, fikk jeg omsider bestilt meg en frokost før jeg kom meg med et tog som skulle ta meg så langt som til Reading. Der byttet jeg til tog mot Redhill, hvor jeg hoppet av og gikk for å sjekke inn ved Travelodge Redhill, der jeg hadde betalt £54,99 for overnatting. Jeg fikk imidlertid ikke sjekke inn riktig ennå, så jeg slo meg ned hos naboen Toby Carvery der jeg unnet meg en pint mens jeg slo i hjel ventetiden med å lese litt i en medbragt bok.

Snart hadde også klokka slått tre, slik at jeg kunne gå over igjen til Travelodge-resepsjonen for å bli sjekket inn. Jeg fikk installert meg på rommet, og gikk deretter en tur ut igjen i Redhill sentrum. Neste stopp ble The Junction, før det deretter var tid for en aldri så liten matbit som ble inntatt på Wetherspoons-puben The Sun. Det var etter hvert på tide å komme seg opp til Merstham, men nå hadde det oppstått problemer på toglinjen som igjen betød kansellerte avganger, så den korte turen opp til Merstham måtte nå gå med buss. Jeg steg av på en holdeplass like ved puben The Feathers, hvor jeg tok en siste oppladning før jeg gikk mot kveldens kamparena; Moatside.

Merstham er en liten by som har drøyt 8 000 innbyggere. Den ligger i Reigate and Banstead distriktet av grevskapet Surrey, omtrent fire mil sør for sentrale London, og ikke altfor langt nord for Gatwick Airport som også vil være kjent for mange. Området har lenge vært kjent for sine steinbrudd, og stein herfra ble brukt i byggingen av blant annet Westminster Abbey og Windsor Castle. Steinbruddene var også grunnen til at Surrey Iron Railway (som ble trukket av hester og skal ha vært verdens eldste av sitt slag) ble forlenget til Merstham under navnet Croydon, Merstham and Godstone Railway. Det var for øvrig også i et steinbrudd i dette området at Alfred Nobel i 1868 for første gang demonstrerte bruken av dynamitt offentlig.

Jeg brøt etter hvert opp, tømte glasset, takket for meg, og forlot The Feathers for å traske bort til Moatside, der jeg ankom med en drøy time til avspark og betalte meg inn med £10. Paul White hadde også meldt sin ankomst, og jeg visste at det i seg selv var en bekreftelse på at det var et kampprogram å få. Ganske riktig var det det, og jeg fisket frem ytterligere £2 for et eksemplar. Kveldens kamp var en omberammet kamp som skulle ha blitt spilt 17. desember, og programmet viste seg faktisk å være det originale programmet fra den gang, som dermed var noe utdatert, men jeg klager ikke på klubbene som fortsatt gidder å lage kampprogram, og i dette tilfellet var det en 32-siders affære.

Merstham Football Club ble stiftet i 1892, og var fem år senere med å stifte Redhill & District League. Etter at de i 1951 vant denne for femte gang, tok de steget opp i Surrey Intermediate League, som de vant på første forsøk. I 1965 fortsatte de ferden videre opp i Surrey Senior League, som de vant i 1972, før de i 1978 valgte å hoppe over til London Spartan League. I 1984 søkte de seg over til Combined Counties League for å redusere reisingen. Der hadde de fire ganger blitt nummer to (inkludert to år på rad i 2006 og 2007) da de i 2008 vant ligaen og rykket opp i Isthmian League Division One South.

Våren 2015 endte de på en fjerdeplass og tok seg med til til playoff. Faversham Town ble slått 5-4 i semifinalen, og noe overraskende beseiret de også Folkestone Invicta 3-0 i finalen på bortebane, og rykket dermed opp i Isthmian League Premier Division. I 2016/17-sesongen tok seg til første ordinære runde av FA Cupen for første gang i klubbens historie. 1 920 tilskuere så at Merstham fikk 0-5 i sekken av Oxford United, men det er fortsatt tilskuerrekord ved Moatside. Sesongen etter vant de Surrey Senior Cup for tredje og foreløpig siste gang. Femteplassen i Isthmian Premier våren 2019 er betød bestenotering i ligaen, men etter å ha slått ut Carshalton Athletic i semien, ble det tap for Tonbridge Angels i playoff-finalen, og i stedet endte de et år senere sist og rykket ned, slik at de nå spiller i Isthmian League Division One South Central.

Inne i klubbhuset satt ganske riktig Paul White og bladde i sitt program, og jeg slo meg ned sammen med ham. Moatside har vært hjemmebane for Merstham siden de flyttet inn her i begynnelsen av 1920-årene, men det var først i 1960 av man fikk på plass garderober, og en tribune med kapasitet til 90 tilskuere fulgte i 1974. Flomlysene kom på plass i løpet av 1990/91-sesongen. I dag har man en sittetribune midt på langsiden der man også finner klubbhuset. Bak det ene målet står en mindre sittetribune, mens det er et større overbygg for stående tilskuere på den andre kortsiden. Ellers er det åpen hard standing som gjelder. Etter kampen i Derby dagen før, var jeg glad for å være tilbake i non-league, og var derfor fornøyd med tingenes tilstand ved Moatside denne kvelden.

Det var to klubber som kjempet for å holde seg i divisjonen, så viktige poeng sto på spill. Det var hjemmelaget som startet friskest med en tidlig sjanse, før det jevnet seg litt ut med noen halvsjanser begge veier. Det var etter en drøy halvtime at vi først fikk nettsus, og det skjedde etter at Luke Read skjøt fra langt hold. SCR-keeper Endurance Johnson klarte ikke å holde ballen, og Adam Allen kunne sette inn 1-0 til Merstham mot gamle lagkamerater. Kun to minutters tid senere burde det stått 2-0 da bortelagets keeper bommet totalt i feltet, og Roman Charles-Cook måtte bare få ballen forbi et par forsvarere inne på streken, men skjøt over. Like før pause brant vertene en ny god mulighet, men på overtid fikk de igjen nettkjenning. Nok en gang var det en tidligere SCR-spiller som scoret mot gamle lagkamerater da Aaron Goode steg til værs på bakre stolpe og headet inn 2-0 fra et frispark.

Sutton Common Rovers startet andre omgang bedre enn den første, og var nå med fra start. De hadde også et par gode mulighet; ikke minst da hjemmekeeper Filip Chalupniczak måtte gi retur på et langskudd og ballen falt fint for SCR-spiller Daryl Cooper-Smith, men sisteskansen kom seg raskt opp og kom ut og blokkerte på mesterlig vis igjen. I stedet kom spikeren i kista i det 77. minutt, da Adam Adam (ja, det er riktig) dro seg løs, skar inn i feltet og plasserte ballen i det bortre hjørnet. 3-0, og nå gikk lufta ut av gjestene, slik at resten av kampen ble en transportetappe før hjemmelaget Merstham kunne feire tre viktige poeng som kan vise seg å komme svært godt med.

Jeg tok farvel med Paul og trasket tilbake til togstasjonen for å komme meg med toget tilbake til Redhill, som nå heldigvis gikk igjen. Det er ikke altfor mange meterne fra Redhill jernbanestasjon til Travelodge-hotellet jeg hadde som base, men på veien klarte jeg å finne puben Home Cottage, og unnet meg også en tur innom der før jeg trakk meg tilbake. Dagen etter skulle jeg for øvrig nordover igjen og ha base i Leeds mens jeg skulle se oppgjøret Wakefield v Ollerton Town, men det endte opp på avlyst kamp og i stedet en omfattende pubrunde i Leeds. Det var jeg lykkelig uvitende om da jeg la meg for å få litt søvn, og fant da heller ikke ut av det før etter ankomst i Leeds dagen etter. Men turen skulle likevel by på mer fotball…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 557:
Merstham v Sutton Common Rovers 3-0 (2-0)
Isthmian League Division One South Central
Moatside, 9 January 2023
1-0 Adam Allen (32)
2-0 Aaron Goode (45+2)
3-0 Adam Adam (77)
Att: 222
Admission: £10
Programme: £2

Next game: 11.01.2023: Hucknall Town v Bourne Town
Previous game: 08.01.2023: Derby County v Barnsley

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg