Lancing v Burgess Hill Town 28.08.2023

 

Mandag 28.08.2023: Lancing v Burgess Hill Town

Dette var siste mandagen i august måned, og som tidligere nevnt er det i England ensbetydende med Bank Holiday Monday. Det igjen betyr fridag for mange, og også gode muligheter for oss fotballentusiaster til å få med seg en dobbel, slik jeg også hadde hatt til hensikt denne gang. Riktignok måtte jeg ta et par runder ekstra med terminlistene etter at formiddagskampen jeg opprinnelig hadde valgt meg etter hvert ble flyttet til 15.00 slik at min planlagte dobbel utgikk, men jeg fant en ny dobbel som gjorde at jeg hadde dratt ned til sørkysten. Der hadde jeg nå sett East Preston være vertskap for Selsey i Southern Combination Division One, men når jeg nå skulle videre til neste kamp skulle jeg ta divisjoner opp i pyramiden; og en liten togtur østover.

Fra Angmering stasjon gikk togturen østover til Lancing, som er en av mange landsbyer som utroper seg selv til Englands største landsby. Med et innbyggertall på rundt 19 000 ved forrige folketelling, kan de kanskje være en kandidat, men fremstår nå kanskje mer som en del av den nesten sammenhengende bosetningen fra Brighton og vestover til Littlehampton. Lancing ligger like øst for Worthing, og med Shoreham, Hove og Brighton øst for seg igjen. Det ble en populær seaside resort på midten av 1800-tallet, men jeg hadde altså ikke kommet for å nyte strandlivet eller både i den engelske kanal. Jeg hadde snarere planer om å se kampen mellom Lancing og Burgess Hill Town i Isthmian League Division One South East, som for ordens skyld opererer på non league step 4 (eller nivå 8 totalt, om man vil).

Det tok ikke særlig langt tid å ta seg fra Angmering til Lancing, og Culver Road ligger heller ikke altfor langt fra sistnevntes stasjon, så det fortsatt i underkant av halvannen time til avspark da jeg ankom. Jeg betalte meg inn med £10, og for ytterligere £2 fikk jeg et eksemplar av dagens kampprogram. Inne i klubbhusets bar kunne jeg deretter slå meg ned med en pint cider og bla litt i de 32 sidene mens jeg ladet opp til min andre kamp for dagen. Foreløpig hadde jeg deres flotte og romslige bar nesten for meg selv, men det gikk ikke mange minuttene før det begynte å strømme på med flere folk, inkludert en stor gruppe med bortesupportere som hadde tatt turen ned fra Burgess Hill.

Lancing FC ble i 1941 først stiftet som Lancing Athletic, og var en sportsklubb som drev med flere idretter. Deres fotball-gutter ble i 1946 med i Brighton & District League, og vant i sin første sesong både ligaen og dens ligacup. De søkte seg til Sussex County League, men fikk avslag. Etter å ha forsvart ligatittelen året etter, fikk de imidlertid innpass da det ble en ledig plass, og samtidig skilte de ut fotballavdelingen som en egen klubb. Våren 1950 var de nære på å ta tittelen i Sussex County League, men måtte ta til takke med andreplass bak Haywards Heath; kun slått knepent på målforskjell. I 1957 rykket klubben ned til ligaens nokså nye Division Two, og fjernet samtidig Athletic-suffikset og tok dagens forkortede navn. Under det nye navnet vant de umiddelbart divisjonen og sikret seg retur til ligaens toppdivisjon.

Klubben tilbragte en årrekke i Sussex County League sine to øverste divisjoner, og i 2011/12-sesongen var de som nyopprykket lag igjen involvert i en duell om ligatittelen, men måtte til slutt se seg slått av Three Bridges. I 2015 ble Sussex County League til Southern Combination, og toppdivisjonen endret også navn fra Division One til Premier Division. Etter to sesonger spolert av Covid, valgte man i 2021 å dele ut opp- og nedrykk basert på poengsnitt i løpet av de to forkortede sesongene. Det medførte opprykk for Lancing, som dermed fikk rykke opp i Isthmian League Division One South East, der de som nevnt fortsatt befinner seg. Deres 18. plass i debutsesongen ble forrige sesong fulgt opp med en 13. plass, som er foreløpig bestenotering for klubben.

Etter at klubben hadde spilt sine første år på en bane ved navn Crowshaw Recreation Ground, ble det snart klart at banen ikke var spesielt godt egnet til spill i Sussex County League, og man fikk kloa i en tomt langs Culver Road, der de nå har spilt siden 1952. I 1981 var klubben i store økonomiske problemer, og det ville med stor sannsynlighet vært kroken på døra om ikke det regionale forbundet Sussex County FA kjøpte anlegget og gjorde det til sitt hovedkvarter. Oppgraderingen som fulgte resulterte i blant annet flomlys og nytt klubbhus, men det har skjedd ytterligere endringer i nyere tid. Den opprinnelige hovedtribune er nå erstattet med en mer moderne variant, og det er faktisk anleggets eneste tribune, mens det rundt resten av banen er såkalt hard standing under åpen himmel som gjelder. Dessverre har også naturgresset etter hvert blitt erstattet med kunstgress.

Lancing hadde startet sesongen med seier 1-0 hjemme over Merstham, før de fikk 0-3 i sekken borte mot Chichester City, og sto dermed med 1-0-1 og tre poeng etter sine to første kamper. Bortelaget Burgess Hill Town hadde på sin side startet med uavgjort 2-2 borte mot Herne Bay, og hadde deretter tapt 0-2 hjemme mot Erith & Belvedere. Begge hadde for øvrig også vært gjennom to ‘før-kvalifiserende runder’ i FA cupen og kvalifisert seg for første kvalifiseringsrunde. Lancing hadde slått ut Rusthall hjemme og Badshot Lea borte, mens Burgess Hill Town trengte omkamper for å ta seg av både Sutton Common Rovers og Erith Town. Nå var det ligapoeng som på spill, og jeg forventet en tett og jevn kamp.

Etter en litt avventende innledning, var det Burgess Hill Town som i det 20. minutt kunne juble. Et hjørnespark ble slått inn i feltet, og Rob O’Toole headet inn 0-1. Et par minutter senere hadde Lancing en kjempesjanse fra en corner. Den ble headet i undersiden av tverrliggeren og ned, og det ble en mølje med klabb og babb der inne. Noen av hjemmespillerne begynte å juble for scoring og mente åpenbart at ballen hadde krysset linjen, men det hadde den ikke ifølge kamplederne. Vertene hadde startet jakten på utligning, og i det 30. minutt var det Harry Heath sin tur til å treffe undersiden av tverrliggeren, men mål ble det ikke. Lancing ropte noen minutter senere på straffe, men fikk kun et frispark rett utenfor 16.meteren, som for øvrig ble reddet av keeper. I omgangens siste ordinære minutt var det gjestene sin tur til å treffe metallet, for skuddet fra Lewis Finney gikk via en forsvarer og smalt i tverrliggeren og over.

Det sto fortsatt 0-1 etter en omgang som til tross for kun den ene nettkjenningen hadde vært temmelig underholdende. En burger fra matutsalget hadde jeg også fått i meg, og nå tok jeg pausepinten i klubbhuset. Nå fikk vi ikke like mye underholdning foran de to målene etter hvilen, men det var selvsagt likevel spenning så lenge bortelaget kun hadde en ettmålsledelse. Vertene jaktet fortsatt utligning, men klarte ikke å spille seg til de helt store sjansene slik de hadde gjort før pause, og det ble stort sett med halvsjanser. Det gjorde det også for gjestene som ikke overraskende virket stadig mer tilfreds med tingenes tilstand. For å gjøre en lang historie kort, klarte Lancing aldri å finne noen utligning, og da det heller ikke ble flere mål andre veien, endte det ,ed borteseier 0-1 foran 451 tilskuere.

På vei tilbake til stasjonen etter kampslutt, stakk jeg innom Stanley Ale House, for jeg kunne nesten ikke besøke Lancing uten å unne meg en forfriskning ved dette glimrende vannhullet. Da jeg omsider kom meg med toget tilbake til London, hoppet jeg av ved Clapham Junction, der jeg inntok et måltid på Wetherspoons-puben The London & South Western. Deretter gikk jeg over veien for å ta en pint på The Falcon. Da jeg fortsatte ferden, valgte jeg å gjøre det ved å ta Overground-toget til Kentish Town West, og på veien dit gjorde blant annet svært lettkledde kvinnfolk at det ikke var vanskelig å se at det hadde vært Notting Hill karneval. Etter å ha gått av på stasjonen Kentish Town West, var jeg innom The Grafton og The Abbey Tavern på min vei tilbake til min base i Camden. Dette var også siste dag med base i London, for neste morgen skulle jeg igjen videre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 586:
Lancing v Burgess Hill Town 0-1 (0-1)
Isthmian League Division One South East
Culver Road, 28 August 2023
0-1 Rob O’Toole (20)
Att: 451
Admission: £10
Pprogramme: £2

Next game: 29.08.2023: Wakefield AFC v Yorkshire Amateur
Previous game: 28.08.2023: East Preston v Selsey

More pics

This day on a map / This whole trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg