Hammersmith & Circle Line FC v Jubilee Line FC (@ Market Road pitches) 09.03.2023

 

Torsdag 09.03.2023: Hammersmith & Circle Line FC v Jubilee Line FC (@ Market Road pitches)

Etter onsdagens bomtur til Skottland, var det bare å forlate Dundee og sette kursen sørover. Jeg hadde opprinnelig blinket meg ut en kamp hos Risborough Rangers, men denne hadde allerede før min avreise fra Norge blitt utsatt én uke, så nå var det en tynn meny, spesielt om jeg var ute etter en ny bane. Ikke helt uvanlig for torsdager det, og en annen utfordring var at jeg allerede hadde betalt £40,99 for overnatting ved Travelodge-hotellet i High Wycombe. Det måtte en aldri så liten nødløsning til, og dermed startet jeg ferden sørover mot London med 08.26-toget fra Dundee, siden direktetoget etter hadde blitt kansellert. Jeg måtte nå bytte i Edinburgh, og derfra ble vi etter hvert bortimot 80 minutter forsinket på veien ned til London grunnet en angivelig skade på skinnene i grenseområdet rundt Berwick. Til LNER kan jeg for øvrig opplyse at jeg ikke føler at det kvalifiserer til å omtales som en ‘minor delay‘!

Den nevnte nødløsningen var rett og slett en kamp i London Underground League, som ville være et nytt bekjentskap for meg, og som tydeligvis spiller alle sine kamper på de såkalte ‘Market Road pitches’, med tirsdag og torsdag ettermiddag som kamptidspunkter. Denne dagen var det ligaens egen cup det skulle dreie seg om, men forsinkelsen på toget ned til London gjorde at jeg fryktet å ikke rekke avspark. Da toget endelig ankom endestasjonen London Kings Cross, var det bare å komme seg rett ned i undergrunnen og ta tubens Piccadilly Line nordover til Caledonian Road, der jeg få minutter senere spaserte ut og hastet mot kamparenaen. Jeg ankom med fem minutters tid til avspark, og så umiddelbart at George Webb også hadde tatt turen, slik at vi til denne kampen var hele seks(!) tilskuere. En av disse var David Bogie, som heldigvis også er Rangers-entusiast, men som faktisk også har passert 250 kamper i London Underground League på dette anlegget. Det er temmelig vilt; ikke minst fordi det på ingen måte er noe anlegg som groundhopperne ivrer etter å valfarte tilbake til.

Han var i hvert fall riktig mann til å kunne gi en ytterligere innføring i temaet London Underground League, som kanskje kan kalles en slags bedriftsliga for Transport for London. Jeg fikk høre at man nemlig også må være ansatt i TfL for å kunne spille her. Ligaen består av to divisjoner med seks lag i hver, men nå var det altså dens ligacup det skulle dreie seg om, og de hadde kommet til kvartfinalene. Hammersmith & City Line og Circle Line stiller tydeligvis lag sammen under navnet Hammersmith & Circle Line FC, og de hører hjemme i den øverste divisjonen. Motstander var Jubilee Line FC fra divisjonen under, og flere kjennere mente at dette kunne bli riktig stygt, og at H&C ville spille ball i hatt med motstanderen. Slik skulle det ikke gå, for H&C fikk en kronglete start da de i det femte minutt fikk rødt kort for en hands på streken samtidig som det ble dømt straffespark som Jubilee scoret på. Enda mer overraskende var det at det sto 0-3 i det 18. minutt. H&C reduserte én gang etter halvspilt omgang, så det sto 1-3 til pause. H&C scoret tidlig i andre omgang kampens fineste mål med et langskudd, og utlignet deretter til 3-3 litt senere. Nå trodde flere av mine sidemenn at snuoperasjonen snart ville være et faktum, men det var Jubilee Line sin kveld, og de scoret fire mål den siste snaue halvtimen, slik at det endte 3-7.

Det hadde i det minste blitt en fotballkamp på meg denne dagen, selv om den måtte ses fra den ene langsiden, gjennom et nettinggjerde. Etter kampslutt hadde jeg planlagt å sjekke ut Two Tribes Brewery Taproom like i nærheten, og George var mer enn villig til å bli med dit. Vi fant omsider frem og unnet oss en forfriskning før vi gikk mot St. Pancras stasjon. Der tok jeg farvel med George og unnet meg en middag på Wetherspoons-puben The Barrel Vault, før jeg tok tuben til Marylebone via et kjapt bytte ved Baker Street. Jeg hadde som nevnt booket overnatting i High Wycombe, så jeg kom meg etter hvert med toget dit, og sjekket inn på Travelodge-hotellet. Etter at det var gjort, ble det nok en liten matbit på Wetherspoons-puben The Falcon, før kvelden ble avsluttet med en tur innom Chiltern Taps.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 575:
Hammersmith & Circle Line v Jubilee Line 3-7 (1-3)
London Underground League Cup, Quarter Final
Market Road pitches, 9 March 2023
0-1 (pen. 6)
0-2 (14)
0-3 (18)
1-3 (23)
2-3 (50)
3-3 (59)
3-4 (64)
3-5 (67)
3-6 (69)
3-7 (81)
Att: 9 (h/c)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 10.03.2023: Widnes v City of Liverpool
Previous game: 07.03.2023: Scunthorpe United v Altrincham

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg