Edinburgh Caledonian v Lochend Amateurs 04.01.2023

 

Onsdag 04.01.2023: Edinburgh Caledonian v Lochend Amateurs

Da jeg våknet i Edinburgh, var jeg vel vitende om at det ville være en ny dag der jeg måtte vri hodet litt og legge nye planer sammenlignet med hva den opprinnelige planen hadde vært. Det hadde i utgangspunktet vært en noe sparsommelig meny, og det gjorde slett ikke ting enklere av at det også denne dagen var togstreik som medførte at jeg ville være nokså ‘fanget’ i Edinburgh-området. Jeg hadde likevel hatt et par alternativer da jeg booket hotellet i Edinburgh, men min plan A med kamp hos Civil Servive Strollers hadde siden den gang blitt flyttet, slik at det nå bli litt mer kronglete. Min plan B var kamp hos Cumbernauld Colts, men der registrerte jeg at returen derfra etter kamp nå ville bli langt mer kronglete enn først antatt. Det ble litt og slett ganske håpløst uten tog.

Jeg vurderte til og med å ta Megabus tur/retur Dundee, der et Dundee United XI skulle spille treningskamp mot Lochee United på treningsbanen Gussie Park kunne vært en fin mulighet til å huke av en bane som vel ellers kun benyttes til kvinnefotball, men det ble til slutt en litt for strabasiøs tur og ikke minst sen retur når jeg tross alt skulle grytidlig opp dagen etter. Redningen ble igjen det skotske fotball-orakelet Scott Struthers, som kunne tipse meg om en amatør-kamp i Edinburgh. Edinburgh Caledonian skulle møte Lochend Amateurs til treningskamp på en av kunstgressbanene på Peffermill-feltet, og om det kanskje ikke var noe som ga direkte vann i munnen, var det i hvert fall et kampalternativ på ny bane i nærområdet.

Dermed fikk jeg også dagen til rådighet i den skotske hovedstaden, og etter en sen frokost på Wetherspoons-puben The Booking Office, tuslet jeg i ro og mak oppover mot Edinburgh Castle. Jeg slo meg etter hvert ned på Ensign Ewart, og kort fortalt ble det i tur og orden besøk på pubene The Jolly Judge, Deacon Brodie’s Tavern, The Last Drop, The White Hart Inn og The Beehive Inn før jeg kom meg med en buss mot Prestonfield-området og Peffermill-banene sør i byen. Der har byens universitet et felt med en rekke fotballbaner, og på hovedbanen der spiller Edinburgh University FC, som hører hjemme i Lowland League. Det var imidlertid på en av de mindre kunstgressbanene at det nå skulle være kamp.

Jeg fant frem til riktig bane, og jeg skal denne gang gjøre det veldig kort og greit, men Edinburgh Caledonian ser ut til å ha blitt stiftet i 2007, og har nå vunnet Lothian & Edinburgh Amateur Sunday Morning League sin toppdivisjon fire sesonger på rad. Motstander Lochend Amateurs befinner seg i samme liga, men i divisjonen under, der de er nyopprykket. Det er kanskje heller ikke noen grunn til å gå voldsomt i detalj rundt selve kampen, men det så i hvert fall ikke ut til at lokalbefolkningen hadde latt seg lokke. Jeg vet ikke hvor mange som vanligvis er og ser på kampene i ligaen der disse klubbene spiller, men i tillegg til meg var det kun to andre karer som tittet på (og de forlot vel åstedet halvveis ut i andre omgang).

Edinburgh Caledonian var rett og slett for gode for bortelaget fra divisjonen under, og ledet 3-0 til pause. Til slutt sto det 6-0, og forhåpentligvis fikk i det minste begge lag noe ut av denne treningskampen. Selv tok jeg bussen tilbake til sentrum av Edinburgh, der jeg stoppet innom The Advocate, The Mitre og til slutt The Royal Mile før jeg trakk meg tilbake. Jeg skulle tross alt tidlig opp, selv om torsdagen ville bli en fotballfri dag for meg, men jeg skulle ned til Warrington for å treffe min datter, og grunnet togstreiken måtte jeg derfor ha buss fra Edinburgh til Manchester med avgang allerede klokken 07.00. Jeg hadde nå også blitt så lei av streik og togkluss at jeg rett og slett hadde bestemt meg for å fly over til Belfast på fredagen, men det er en annen historie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scottish ground # 63:
Edinburgh Caledonian v Lochend Amateurs 6-0 (3-0)
Friendly
Peffermill pitches, 4 January 2023
Att: 3 (!!)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 06.01.2023: Dundela v Cliftonville
Previous game: 03.01.2023: The Spartans v Rangers B

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg