Cheadle Heath Nomads v Cammell Laird 1907 21.08.2023

 

Mandag 21.08.2023: Cheadle Heath Nomads v Cammell Laird 1907

Jeg våknet i bydelen Wibsey i Bradford, der jeg hadde brukt søndagen til å se rugby league. Nå skulle fotball tilbake på menyen, og fra den nokså slunkne menyen hadde jeg for andre mandag på rad valgt meg et oppgjør i Stockport-området. Dagen startet med at jeg forlot NHYL Homes og tok oppstilling på bussholdeplassen rett på utsiden, der bussen snart kom for å skysse meg inn til Bradford sentrum og Bradford Interchange. Der fant jeg ut at jeg ikke hadde noe voldsomt hastverk med å forflytte meg fra Bradford til Manchester, hvor jeg skulle overnatte, siden jeg ville være altfor tidlig ute til å få sjekket inn uansett. Derfor slo jeg meg ned på The Queen og slo i hjel en times tid der ved å fordype meg i en medbrakt bok mens jeg nippet til en pint med cider. Da jeg brøt opp, krysset jeg igjen over til Bradford Interchange og kom meg med toget som hadde Manchester Victoria som endestasjon.

Det var også dit jeg ble med, og vel fremme var de bare å traske den ikke altfor lange veien opp til Travelodge Manchester Central Arena, der jeg hadde betalt £32,99 for husly. Travelodge er ofte litt strikse med tidspunktet for innsjekking, og ikke helt overraskende måtte jeg sette meg ned og vente litt til klokken slo 15.00 og det ble åpnet for innsjekking. Med det gjort returnerte jeg til Victoria for å la trikken frakte meg ned til Piccadilly, der jeg kom meg med et av togene som hadde Stockport som første stopp. Kveldens kamp skulle finne sted i Cheadle Heath, 3-4 kilometer vest for Stockport sentrum, og jeg planla å gå utover og gjøre en pub-til-pub-runde av det. Første stoppested i så måte ble The Armoury, og deretter var jeg i tur og orden innom The Jolly Crofter, The Sir Robert Peel, The Prince Albert, og The Royal Oak.

Dette er for øvrig alle puber som også kunne vært benyttet av de som skal se Stockport County på Edgeley Park, for det var i dette området av byen jeg nå befant meg. Da jeg slo meg ned på The Royal Oak, hadde jeg fått en melding fra Mark Barton som lurte på hvilket vannhull jeg befant meg i, og få minutter senere var han på plass. Det var ikke bare andre mandagen på rad at jeg skulle se fotball i Stockport-området, men også den andre mandagen på rad at jeg skulle treffe på groundhopperen fra Chesterfield, som hadde vært snill nok til å skysse meg tilbake fra kampen hos Stockport Town en uke tidligere da det var både busstreik og innstilte tog. Jeg traff som tidligere nevnt Mark (og hans reisefølge) på min tur til Balkan i fjor sommer, og han var også senere i kontakt for å få litt tips i forbindelse med en tur til Argentina og Uruguay som han var på tidligere i år.

Etter at glasset var tømt, kjørte han den siste biten til kveldens kamparena, slik at jeg slapp å gå. Det var helt greit, for ikke lenge etter at vi ankom så kom regnværet som skulle vedvare store deler av kampen. Etter å ha betalt inngangspengene pålydende £6 sikret jeg meg også et eksemplar av kveldens kampprogram mot et bidrag til klubbkassa på £2, og det var en 16-siders blekke som også tok for seg hjemmekampen mot Brocton som hadde blitt spilt to dager tidligere. På innsiden påtraff jeg snart også på et kjent fjes jeg ikke hadde sett på en stund. Stephen Williams er fra Birkenhead og er Tranmere-supporter. Han kalles gjerne Beaky, og kveldens bortelag Cammell Laird 1907 er også en av hans lokale klubber som han følger tett. Han har ofte vært å se på de de forskjellige arrangementene til Groundhop UK, og det var hyggelig å også treffe på ham igjen.

Dagens versjon av Cheadle Heath Nomads ble i 2004 til etter at to klubber slo seg sammen, men begge disse hadde en historie tilbake til 1919. Det var da den originale Cheadle Heath Nomads ble stiftet, og de spilte en årrekke i Lancashire and Cheshire Amateur League, inntil de i 1994 tok steget opp i daværende Mid-Cheshire League. Den andre klubben var Linotype FC, og også de ble stiftet i 1919, som et bedriftslag for firmaet Linotype and Machinery Company. De spilte i North Cheshire League, før de etter krigen ble med i Mid-Cheshire League, som de etter hvert vant fire ganger. I løpet av 55 sesonger i denne ligaens, var det kun ved sju anledninger at de ikke var på øvre halvdel i dens toppdivisjon. Firmaet Linotype hadde imidlertid stengt ned i 1970-årene, og banen ble etter hvert øremerket for boligbygging. I 2004 slo de to seg som nevnt sammen.

Den nye klubben tok først navnet Linotype & Cheadle Heath Nomads, og fortsatte i Mid-Cheshire League, sin i 2007 endret navn til Cheshire League. Den ble vunnet i 2014, og året etter ble det en andreplass. Det var imidlertid først etter en fjerdeplass våren 2018 at de fikk innpass i North West Counties League og fikk rykke opp til deres Division One South. Samtidig ble Linotype-delen av navnet fjernet, slik at de nå spiller som Cheadle Heath Nomads. Åttendeplassen forrige sesong står som deres foreløpige bestenotering. De hadde åpnet årets sesong med 2-2-2 og dermed 8 poeng på sine seks første kamper, mens gjestene fra Wirral-halvøya sto med 3-1-3 og 10 poeng etter sju kamper hittil.

The Heath var hjemmebane også for den originale Cheadle Heath Nomads, og det var de som skrapte sammen £1 000 for å kjøpe tomten og anlegge en bane som åpnet i 1921. De delte i mange år disse fasilitetene med en cricketklubb, og det hindret flere ganger klubben i å klatre i pyramiden inntil cricketklubben gikk konkurs og ble lagt ned. Linotypes hjemmebane Lawrence Road i Altrincham ble som nevnt øremerket for boligbygging i 1985, og klubben måtte deretter spille på en bane i Timperley som ble eid av British Airways. I årene etter årtusenskiftet hadde de en del utfordringer med å få benytte banen, og det er naturlig å tenke seg at det har vært en tungtveiende grunn til at de så på mulighetene for en sammenslåing. The Heath ble gjenstand for oppgraderinger i 2010-årene, men tribunefasilitetene begrenser seg til et par små tribuner på den bortre langsiden og en overbygd affære tilknyttet klubbhuset.

Vi forventet en tett og jevn kamp, og det skulle vel vise seg at vi ikke har helt på jordet med den spådommen, men det var gjestene som startet best, og i kampens tredje minutt sendte Zak Catesby de i føringen 0-1 med et skudd fra rundt 16-meteren. Laird kunne også ha økt ledelsen før pause, men traff tverrliggeren, og dermed gikk lagene i garderoben med en knapp ledelse til bortelaget. Selv gikk jeg i kiosken for å få meg en burger og en Bovril mens vi ventet på de siste 45 minuttene. Beaky var selvsagt også fornøyd med ledelse halvveis, men påpekte ganske riktig at det var lenge igjen.

Nomads utlignet tidlig i andre omgang ved Max Pouncey, og det var deretter nokså jevnspilt. I det 73. minutt var Laird tilbake i ledelsen da James Eaton leverte en god avslutning etter en corner. 1-2, og det så ut til å stå seg, men på slutten skulle det ble skikkelig drama. I kampens siste ordinære minutt traff Nomads stolpen, det ble klabb og babb, og Ryan Morton var mannen som til slutt klarte å få ballen over streken og utligne til 2-2. Et minutts tid senere hadde Nomads snudd kampen etter scoring av Thomas Jones, og det var ville jubelscener for 3-2-ledelse etter to raske mål. Dramaet var imidlertid ikke over, for i kampens sjette overtidsminutt klarte Ryan Smith å utligne til 3-3 for Laird. Det var noe av det siste som skjedde, og dermed ble det poengdeling foran 132 tilskuere som hadde fått god valuta for pengene. Mark skysset meg tilbake til Stockport og puben The Pineapple, som imidlertid hadde stengt, så jeg gikk like godt og tok toget tilbake til Manchester og returnerte til hotellrommet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 580:
Cheadle Heath Nomads v Cammell Laird 1907 3-3 (0-1)
North West Counties League Division One South
The Heath, 21 August 2023
0-1 Zak Catesby (3)
1-1 Max Pouncey (49)
1-2 James Eaton (73)
2-2 Ryan Morton (90)
3-2 Thomas Jones (90+1)
3-3 Ryan Smith (90+6)
Att: 132
Admission: £6
Programme: £2

Next game: 22.08.2023: Liversedge v Newton Aycliffe
Previous game: 19.08.2023: Millhead v Hest Bank United

More pics

This day on a map / This whole trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg