Bullarens GoIF v Hamburgsunds IF 19.05.2023

 

Fredag 19.05.2023: Bullarens GoIF v Hamburgunds IF

Etter torsdagens trippel, hadde jeg egentlig ikke regnet med at Jon Erik var klar for en ny utflukt over grensen til Sverige allerede denne fredagen, og spesielt ikke når vi i dagen etter skulle på en langtur til Degerfors som vi hadde planlagt i lengre tid. Men sannelig var han ikke lysten på en liten tur også denne dagen, og vi fikk også med oss Pål. Han var i Halden en tur, så vi avtalte å plukke ham opp der, og satt deretter kursen mot Sverige, Bohuslän og Bullarebygden, for det var oppgjøret i Division 5 Bohuslän mellom Bullarens GoIF og Hamburgsunds IF vi hadde landet på denne fredagen.

Det betød at vi skulle til de nordøstlige traktene av Bohuslän, ikke langt fra den norske grensen. Bullaren eller Bullarebygden er en bygd som ligger i området rundt de langstrakte Bullaresjøene. Tidligere var Bullaren egen kommune, men i dag utgjør området den nordøstre delen av Tanums kommune. Her er det jord- og skogbrukslandskap, og selv om Östad går for å være bygdas ‘sentrum’ så er det heller ikke store plassen, for å si det mildt. På veien dit unnet vi oss også et stopp ved et av helleristningsfeltene i Tanum. Det var ikke første gang vi stoppet der, men det er jo viktig å være interessert i ting, for å sitere en jeg kjenner.

Siden vi fortsatt hadde god tid før kampstart, var vi en tur innom kolonialbutikken i Östad og slo oss ned litt med en øl på benken på utsiden. Der kom vi i prat med en lokal kar som var i butikken for å handle inn for helgen, og en av mine følgesvenner spurte i den forbindelse om han også hadde tenkt seg på kveldens stormatch i området. Han så ut som et spørsmålstegn, og lurte på hva det var snakk om. Da han fikk høre at det dreide seg om Division 5-oppgjøret mellom Bullaren og Hamburgsund, utbrøt han bare «Å herregud!» og forsvant lattermild inn i bilen med sine handleposer. Om ikke han hadde tenkt å tenkt seg på kveldens kamp, ville vi i hvert fall kjenne vår besøkelsestid.

Det var avspark klokken 19.00 på Kvännevi, og med en snau halvtime til kampstart fikk vi parkert og kunne se spillerne varme opp. På et klubbhus bak den ene kortsiden kan man se Bullarens GoIF sin logo, og ut fra den forstår man at klubben ble stiftet i 1940. Det er ikke altfor mye annet jeg kan fortelle om deres historikk, annet enn at de nå spiller i Division 5 Bohuslän, men man kan jo for eksempel se for seg hvordan de tidligere har utkjempet lokaloppgjør mot klubber som Krokstrand, både her på Kvännevi og på Idefjordsvallen i Krokstrand (der vi håper det vil bli kamper igjen en gang i fremtiden)

Kvännevi har ingen tribunefasiliteter, men er likevel et trivelig sted å se fotball. På den ene langsiden står en rekke banker ved siden av hverandre, mens man på bortre kortside får fin oversikt oppe fra toppen en skråning. På den andre kortsiden, der vi parkerte, står det også et par bord og benker, og der var det en feststemt gruppe med mennesker som allerede var godt i gang med kveldens vorspiel da vi slo oss ned på nabobenken. Det kom etter hvert en kar som gikk rundt og samlet inn inngangspenger pålydende 50 svenske kroner fra de fremmøtte, som jeg i løpet av kampen for øvrig talte meg frem til å være 133 i tallet.

Tabellen i Division 5 Bohuslän ble toppet av Rosseröds IK, som sto med full pott etter sine seks første kamper, og hadde to poeng ned til toer Vallens IF og fem poeng ned til treer Svenshögens SK. Bullarens GoIF lå på en sjuendeplass med 2-1-3 og sju poeng, mens gjestende Hamburgsunds IF sto med 1-1-4 og fire poeng. Med det la sistnevnte beslag på 10. plassen, og hadde kun to lag bak seg på tabellen, men ville følgelig altså kunne innhente sitt vertskap for kvelden med seier i denne kampen. Idet kampen ble sparket i gang på naturgresset på Kvännevi, la jeg ut på en aldri så liten fotorunde rundt anlegget.

Vi nærmet oss så smått halvspilt første omgang da Daniel Söderlund i det 22. spilleminutt sendte det rødkledde bortelaget Hamburgsunds IF i ledelsen med 0-1. Det var det kanskje ikke altfor mye å si på, selv om det slik jeg så det hadde vært en nokså jevnspilt innledning på kampen. Hjemmelaget i blått skulle få sin utligning før pause, men det var bare så vidt, for den kom på overtid av omgangen. Utligningen kom i forbindelse med et hjørnespark, og en fint slått corner ble på bakre stolpe headet i mål av Olle Kristoffersson. Dermed var det med 1-1 som pauseresultat at spillerne kunne gå i garderoben for å få pustet ut litt før de siste 45 minuttene.

Få sekunder ut i andre omgang var Hamburgsund tilbake i ledelsen, for de gikk rett i angrep, og Daniel Söderlund var nok en gang mannen som ble kreditert. I det 57. minutt økte Hans Wikström til 1-3 for Hamburgsund, og nå hadde vertene fått en tøff oppgave foran seg. Den ble da også for tøff for de, og Hamburgsund hadde tilsynelatende nokså god kontroll etter dette. Med ti minutter igjen av ordinær tid økte Hans Wikström til 1-4 med sitt andre mål for kvelden, og tre minutter senere satt Daniel Söderlund spikeren i kista med 1-5 samtidig som han noterte seg for hattrick. 1-5 ble også sluttresultatet, og vi kunne snart sette kursen hjemover etter nok en trivelig utflukt til Bohuslän.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Swedish ground # 42:
Bullarens GoIF v Hamburgsunds IF 1-5 (1-1)
Division 5 Bohuslän
Kvännevi, 19 May 2023
0-1 Daniel Söderlund (22)
1-1 Olle Kristoffersson (45+1)
1-2 Daniel Söderlund (46)
1-3 Hans Wikström (57)
1-4 Hans Wikström (81)
1-5 Daniel Söderlund (84)
Att: 133 (h/c)
Admission: 50 SEK

Next game: 20.05.2023: Degerfors v AIK
Previous game: 18.05.2023: Trollhättans BoIS v Vara SK

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg