Trollhättans BoIS v Vara SK 18.05.2023

Torsdag 18.05.2023: Trollhättans BoIS v Vara SK

Da vi forlot Thordéngården i Uddevalla etter å ha sett IK Oddevold feie over bortelaget Oskarshamns AIK med 6-0, hadde vi sett to av våre planlagte tre kamper denne dagen, Jon Erik og jeg. Nå skulle vi tilbake til Trollhättan, der vi også hadde sett dagens første kamp hos Trollhättans FK. En av de som også hadde valgt seg en trippel i dette området denne dagen, var banehopperen André Wauthier. Mens vi hadde vært hos Trollhättans FK, hadde han besøkt Skoftebyns IF, men hadde i likhet med oss valgt seg IK Oddevold som kamp to og Trollhättans BoIS som tredje og siste kamp.

Derfor traff vi på ham igjen da vi etter en rundt 25 minutters kjøretur hadde parkert utenfor Torsbovallen og betalt oss inn med 60 kroner hver. Vi befant oss nå i Strömslund, som virket å være et villaområde i den delen av Trollhättan som ligger på vestsiden av Göta älv. Her hører Trollhättans BoIS hjemme, og det er en klubb som ble stiftet i 1946. Ellers er det ikke spesielt enkelt å finne en grundig gjennomgang av deres historie, men det er i hvert fall på det rene at de i fjor spilte i Division 3, der de endte sist i sin divisjon og rykket ned. Det var dermed i Division 4 Västergötland Västra at vi denne kvelden skulle se de i aksjon mot Vara SK.

Torsbovallen har flere baner, men også her er hovedbanen av de som heldigvis byr på skikkelig naturgress. Etter at vi hadde betalt oss inn, kunne vi se at tribunefasilitetene består av en hovedtribune midt på den ene langsiden. Dermed var det mer tribunefasiliteter her enn hva det hadde vært på Stavrelunds IP der vi hadde startet dagen med kamp hos byrival Trollhättans FK. Laglederbenkene var å finne på motsatt langside. På den ene kortsiden skulle jeg for øvrig treffe på jounalisten Ulf Thuresson, som gjorde en sak på meg for sin avis TTELA etter at vi kom i snakk med ham under en kamp med Göta BK i Lilla Edet tidligere i år. Det husket han tydeligvis godt, og det ble en ny artig prat med ham.

Dette var en bunnkamp i Division 4 Västergötland Västra, der Trollhättans BoIS før dagens kamper hadde ligger tredje sist, med bortelaget Vara SK på plassen bak. I og med at nunnlaget Holmalunds IF hadde vunnet den tidlige kampen borte mot Trollhättans FK, hadde de imidlertid gått forbi de to som nå skulle i aksjon, som dermed la beslag på de to siste plassene ved kampstart. Det var imidlertid en tabell der ingen foreløpig hadde skilt seg ut voldsomt hverken oppe i toppen eller i bunnen. Vi forventet en tett og jevn kamp da de to lagene entret banen for å utkjempe en duell om viktige poeng.

Det var vertene som tok initiativet hjemme på Torsbovallen, og i det femte minutt tok de også ledelsen da Jakob Lenhoff headet inn 1-0. En god start for hjemmelaget i rødt, og det var de som fortsatte å presse på, selv om det også var en og annen halvsjanse for bortelaget. Hjemmelaget burde muligens ha doblet ledelsen før pause, men det sto fortsatt 1-0 halvveis da lagene gikk i garderoben for å puste ut litt. Det var på dette tidspunktet at jeg fikk selskap av skribenten Ulf på den ene kortsiden, og snart kom Jon Erik også bort etter å ha tilbragt mesteparten av første omgang oppe på tribunen.

Hjemmelaget fortsatte å male på etter pause, og i det 57. minutt hadde de fått et straffespark. Det ble reddet av Vara-keeperen, men kun et minutts tid senere var det likevel 2-0 etter at Anton Westman headet i mål og doblet ledelsen. Det var ikke direkte ufortjent, og med ti minutter igjen kunne Trollhättans BoIS satt en solid spiker i kista, men heading traff denne gang stolpen. Det holdt uansett til seier 2-0, og med tre viktige poeng klatret Trollhättans BoIS et par plasser mens Vara etter denne kampen befant seg helt sist som tabell-jumbo.

Sluttsignalet i denne kampen signaliserte også sluttsignalet for vår svenske trippel denne dagen. Kristi Himmelfartsdag hadde blitt benyttet godt denne gang. Nå gjensto bare turen hjem, men først bestemte vi oss for å innta et måltid på en lokal pizzasjappe. André ville også være med på det, og snart satt vi tre med hver vår pizza å kose oss med før vi gikk løs på etappen hjem. Det skulle imidlertid ble mer svensk fotball i dagene som fulgte, for også begge de påfølgende dagene skulle det ende opp med turer over grensen. Men mer om det senere…