Brøndby IF v AGF Aarhus 13.03.2022

 

Søndag 13.03.2022: Brøndby IF v AGF Aarhus

Jeg hadde allerede vært i Hillerød og sett Hillerød Fodbold slå B93 denne søndagen, da jeg nå satt kursen mot Brøndby Stadion, der det var duket for et aldri så lite hatoppgjør i form av Brøndby IF v AGF Aarhus. Allerede uken før hadde det vært utsolgt på samtlige hjemme-seksjoner, og jeg hadde da kjent min besøkelsestid og betalt 120 danske kroner for en billett på bortetribunen. Det var tilsynelatende merkelig få av mine Aarhus-venner som hadde varslet om at de ville ta turen, men det skulle vise seg at det likevel var et par som hadde dukket opp. Det var også svært tett om plassen på borteseksjonen, og køer for å komme seg inn og opp på tribunen, og det gikk da også rykter om at også borteseksjonen hadde nærmet seg utsolgt.

Dette skulle bli mitt tredje besøk til Brøndby Stadion, og alle denne sesongen. Min første visitt var en kamp mot FC Nordjælland tilbake i august, da Brøndby gikk på et sjokktap. Så fulgte jo senere på høsten min famøse tur til København for å se Rangers mot Brøndby i Europa League, i en kamp som endte uavgjort. I tillegg skal det kanskje nevnes at jeg tidligere også har sett Brøndby-reservene på en av banene på utsiden. Covid-pandemien har jo i det hele tatt gjort at jeg har fått tatt et aldri så lite jafs nede i Danmark, som har vært en god reserveløsning så lenge det har vært langt vanskeligere å reise til eksempelvis Storbritannia.

I Superligaen sto Brøndby faktisk med ni strake seire og 10-1-0 på de elleve siste i serien, og hadde også begynt vårsesongen med tre seire. De la beslag på en tredjeplass, målforskjellen bak FC Midtjylland, og tre poeng bak erkerivalen FCK. Det var liten tvil om at de var favoritter mot et AGF som sto med to strake tap, hadde surret bort muligheten til å ende på øvre halvdel før tabellen splittes, og så temmelig usle ut da jeg så de tape hjemme for FC Nordsjælland en snau uke tidligere. Fra AGF-seksjonen var det nå ikke overraskende en strøm av nidviser mot Brøndby og deres supportere fra det aarhusianerne kaller «Pestegnen» (Vestegnen). På tribunen klarte jeg etter hvert også å finne mine Aarhus-kompiser Morten og Michael, som selvsagt stemte i.

Det var en super stemning, men etter at røyken fra røykbomber og bluss hadde lagt seg, var det ikke helt overraskende Brøndby som tok initiativet ute på banen med mye ballbesittelse. Det tok 10-15 minutter før AGF kom seg litt mer med, men da den første reelle sjansen kom, var den likevel til hjemmelaget. Avslutningen til Anis Slimane ble imidlertid blokkert, men i det 24. minutt ble Marko Divkovic spilt fri og sendte Brøndby i føringen 1-0. Ti minutter senere produserte AGF sin første skikkelige sjanse. Jack Wilshere fikk sin debut fra start og la et innlegg som fant hodet til Yann Bisseck som headet i mål. Jubel på AGF-seksjonen, men den ble av det kortvarige slaget, for etter en VAR-sjekk ble målet annullert siden Albert Grønbæk hadde stått i offside. Brøndby kunne i stedet økt ledelsen før pause, men det sto 1-0 halvveis.

Andre omgang startet i et høyere tempo og med mer direkte spill snarere enn balltrilling på kryss og tvers. I det 52. minutt ble det nok en gang jubel i AGF-leiren da innlegget til Emil Kahl ble ekspedert i mål av Albert Grønbæk, og denne gang var det ingen VAR som ødela. 1-1. Vertenes Andreas Bruus testet AGF-keeper Jesper Hansen som måtte gjøre en god redning, og Brøndby presset en periode nokså kraftig på. I tillegg hadde det utviklet seg til å bli en tøff og amper kamp der dommeren bare i løpet av andre omgang måtte finne frem det gule kortet sju ganger. Mustapha Bundu var nære på å gi vertene enda en på trynet, men etter å ha driblet seg forbi et par man, gikk ballen til slutt utenfor målet. Det var dog Brøndby som kjørte mot slutten, men de måtte til slutt nøye seg med ett poeng da det sluttet 1-1 foran 23 128 tilskuere.

Et tross alt oppløftende poeng for AGF, men sikkert to tapte poeng sett med Brøndby-øyne. Etter tre besøk på Brøndby Stadion, har jeg fortsatt tilgode å se Brøndby vinne der, og det er muligens litt spesielt. Etter å ha tatt farvel med mine venner som skulle kjøre tilbake til Aarhus, valgte jeg å spasere den lange veien helt opp til Brøndbyøster stasjon, siden den sedvanlige korken i området sørget for enorme forsinkelser på bussene. Inne i København sentrum valgte jeg denne gang rett og slett å bare få meg litt mat på en Burger King og deretter trekke meg stille og rolig tilbake til hotellrommet.

Mandagen skulle jeg for øvrig fått med meg en kamp i Sverige, der Lunds BK skulle tatt imot Malmö FF til treningskamp på Klostergårdens IP i Lund. Det var imidlertid først søndag kveld jeg ble oppmerksom på at den var avlyst, fordi Malmö FF nå i stedet skulle spille cupkamp mot AIK på Malmö IP. Jeg ville selvsagt dratt på den i stedet, men der var det ingen tilgjengelige billetter, og hadde tydeligvis heller ikke vært noe billettsalg. I stedet endte det opp med en kamp i første runde av det danske ishockey-sluttspillet, der jeg fikk se Rungsted Seier Capital slå Herning Blue Fox 5-1 og utligne til 1-1 i kamper. Jeg hadde jo først hatt planer å dra hjem mandag, men etter at jeg valgte å bestille fly København – Beograd på tirsdagen for å se Rangers i aksjon borte mot Crvena Zvezda (på torsdagen), valgte jeg å droppe flyvningen tilbake til Norge mandag og heller bli et ekstra døgn i København før turen skulle gå til Serbia og Beograd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Brøndby IF v AGF Aarhus 1-1 (1-0)
Superligaen
Brøndby Stadion, 13 March 2022
1-0 Marko Divkovic (24)
1-1 Albert Grønbæk (52)
Att: 23 128
Admission: 120 DKK

Next game: 17.03.2022: Crvena Zvezda v Rangers
Next danish game: ???
Previous game: 13.03.2022: Hillerød Fodbold v B93

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg