Hillerød Fodbold v B93 13.03.2022

 

Søndag 13.03.2022: Hillerød Fodbold v B93

Jeg hadde en ny travel dag planlagt, og med mine venner i AGF på besøk hos Brøndby, var dagen lagt opp rundt dette, men jeg hadde samtidig blitt oppmerksom på en tidligere kamp oppe i Hillerød, og ville nå gjøre et forsøk på å få med meg begge. Etter å ha gått til innkjøp av litt frokost, var det bare å komme seg med det det nordgående S-toget på linje A med Hillerød som endestasjon. Jeg ankom Hillerød med fortsatt rundt to timers tid til avspark, og det var ikke helt uten grunn at jeg hadde dratt tidlig hit opp, for jeg ville nemlig ta en ordentlig kikk på Fredriksborg Slott før jeg tuslet videre mot dagens første kamp.

Hillerød er en by som i 2021 har rett i underkant av 35 000 innbyggere, og den er også administrasjonssenter for både kommunen med samme navn og for Region Hovedstaden. Byen er også et industrielt senter for regionen, og et viktig knutepunkt på nord-Sjælland, men den er uten tvil mest kjent for Frederiksborg Slott, der danske konger ble kronet i perioden 1671-1840. Dette slottet er en populær turistattraksjon, og det er ikke vanskelig å skjønne når man er der. Første del av slottet ble påbegynt av kong Frederik II i 1560, men hans sønn Christian IV rev mesteparten av farens verk og oppførte i perioden 1620-1625 et nytt i hollandsk renessansestil. Da jeg kom inn i sentrum og så det på andre siden av Slottssøen, ble jeg nærmest helt bragtatt, og jeg ble ikke mindre imponert etter å ha vandret over vollgravene og tatt det fantastiske bygget nærmere i øyesyn. Like imponerende er egentlig de vanvittige slottsparkene, med blant annet sin barokkpark. Aldeles fantastisk!!

Stum av begeistring måtte jeg dog rive meg løs og traske videre gjennom de utrolige hagene og inn på stiene som leder inn i slottets skoger. Jeg orienterte meg frem på disse stiene og frem til stedet der jeg skulle dreie opp mot Hillerød Stadion, der jeg med en halvtimes tid til avspark ankom. Jeg stoppet opp på utsiden for å kjøpe en billett på nettet, siden man ble oppfordret til det, og det kostet meg 57,72 danske kroner (inkludert 7,72 kroner i gebyr). Deretter kunne jeg ta meg innenfor på det nokså spartanske stadionet og oppsøke matutsalget for å gå til innkjøp av en pølse og en Faxe Kondi mens jeg ventet på avspark i dagens toppkamp i 2. Division.

Klubben jeg i dag skulle se ble i 1937 stiftet under navnet Ullerød Gymnastik Forening (UGF), men etter en debatt om navnet i 1960-årene, endret de i 1968 navnet til Hillerød Gymnastik- og Idrætsforening (Hillerød G&IF). Et nytt navnebytte kom i 2009, da de tok dagens navn Hillerød Fodbold, og i 2017 hadde de nådd 2. Division etter fire opprykk på seks år. Da danske i fjor (2021) sommer gjorde om sin 2. Division med to avdelinger til å bli én 2. Division og én 3. Division, klarte også Hillerød å gjøre det godt nok til at de kvalifiserte seg for den nye 2. Division, og denne sesongen er de sannelig også med og kjemper i toppen der. Det var Næstved som toppet tabellen, og hadde fire poeng ned til nettopp Hillerød, med dagens bortelag B93 ytterligere fem poeng bak på en tredjeplass. De to sistnevnte hadde også denne kampen tilgode på Næstved, slik at spesielt Hillerød med seier ville ta seg opp i ryggen på et Næstved som hadde tapt sin kamp dagen før.

Hillerød Stadion består tilsynelatende av to baner, der er bane bortenfor har løpebaner og virker å huse friidrett. Fotballen spilles tydeligvis på den andre nærmest inngangspartiet, og begge har heldigvis naturgress. Ellers er det ikke all verden med tribunefasiliteter her, men nedover langs den bortre langside er det en seksjon med åpen tribune. I enden nedenfor dette tok etter hvert B93-fansen plass, mens jeg i likhet med flere andre tok oppstilling på flatmark på den andre langsiden og forsøkte å få litt sol i trynet. Der vaiet allerede de oransje flaggene til noen av hjemmesupporterne, og mens flere koste seg med øl, hadde jeg en ‘hvit’ dag. Snart kom også spillerne ut på banen, og vi kunne starte ballet.

De 538 tilskuerne fikk se en tett og nokså jevnspilt kamp, der jeg likevel sto med en tidlig følelse av at Hillerød hadde initiativet, og de tok da også ledelsen ved Matin Al-Atlassi etter tjue minutters spill. Mens et ekorn plutselig kom luskende og virket litt nysgjerrig på restene av mitt pølsemåltid (det vil si en skalk av et pølsebrød og litt ristet løk), hadde B93 en god mulighet til å utligne, men også i den andre enden hadde hjemmelaget sjansen til å øke. Det sto imidlertid fortsatt 1-0 da lagene gikk i garderoben ved pause, og jeg benyttet anledningen til å nok en gang dobbeltsjekke reiseveien herfra til Brøndby Stadion.

Ikke overraskende var B93 på jakt etter en utligning etter hvilen, men det var omsider Hillerød som i stedet økte slik at avgjørelsen falt etter omtrent halvspilt andre omgang, da Jonas Hemmingshøj tegnet seg på scoringslisten. Det ble ikke flere scoringer, så 2-0 ble sluttresultatet, og Hillerød hadde nå for alvor lagt press på serieleder Næstved. Selv hastet jeg av gårde tilbake gjennom skogen og mot Slottspavillonen stasjon på en lokal linje for å starte ferden mot Vestegnen og Brøndby og dagens andre kamp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 42:
Hillerød Fodbold v B93 2-0 (1-0)
2. Division
Hillerød Stadion, 13 March 2022
1-0 Matin Al-Atlassi (21)
2-0 Jonas Hemmingshøj (67)
Att: 538
Admission: 57,72 DKK (50 DKK + 7,72 DKK booking fee)

Next game: 13.03.2022: AGF Aarhus v Brøndby IF
Previous game: 12.03.2022: Hvidovre IF v FC Helsingør

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg