Barwell v Ilkeston Town 15.08.2022

 

Mandag 15.08.2022: Barwell v Ilkeston Town

Det var på tide å forflytte seg et stykke nordover igjen, men i første omgang ikke lenger enn til East Midlands. Dagen startet uansett med en frokost på Wetherspoons-puben The Harpsfield Hall i Hatfield, før jeg gikk de få meterne tilbake til Travelodge-hotellet, pakket snippesken, sjekket ut av rom 137, og gikk utenfor for å vente på taxien som hadde blitt bestilt. Den fraktet meg til Hatfield stasjon, og derfra gikk turen ned til London Kings Cross, før den gikk nordover igjen med tog fra London St. Pancras mot Leicester, der jeg skulle ha base. Ved ankomst Leicester valgte jeg å unne meg en pitstop på puben The Parcel Yard, rett ved siden av stasjonen, og da glasset var tømt, gikk jeg for å sjekke inn ved Premier Inn-hotellet et steinkast unna. Der hadde jeg betalt £47,50 for overnatting, og rommet var klart slik at jeg kunne sjekke inn, og dermed fikk jeg raskt installert meg på rom 710 før jeg var på farten igjen.

Kveldens kamp skulle finne sted i Barwell, ute på bygda i det sørvestlige Leicestershire, men før jeg busset dit hadde jeg tid til å forlyste meg litt i Leicester. The King’s Head hadde fått gode skussmål, men jeg hadde ikke før kommet inn døra før en Rangers-fan hadde sett min Rangers-trøye og bondefanget meg inn i en samtale med hans kamerat som var Celtic-fan. Også stedets ‘landlord’ viste seg å være Celtic-fan, men det var når sant skal sies egentlig ikke noe dårlig vannhull av den grunn. Jeg tok meg likevel videre til The Rutland & Derby Arms etter ett glass, og samme prosedyre ble fulgt der, før jeg gikk for å komme meg med buss nummer 158. Etter å ha punget ut £4,60 for en returbillett, ble jeg med den rundt tre kvarter lange turen til Barwell, der jeg etter hvert steg av.

Barwell er en stor landsby som ved siste folketelling hadde drøyt 9 000 innbyggere, og den ligger som nevnt i det sørvestlige Leicestershire; et stykke sørvest for Leicester, og rett nordøst for den større naboen Hinckley. Barwell var frem til nyere tid et regionalt senter for skoproduksjon. Ellers var landsbyen julaften 1965 åsted for et av de mest omfattende tilfeller av meteorittregn registeret i Storbritannia. En artig historie i kjølevannet av dette omhandler en bileier som fikk sin bil knust og fikk beskjed om at forsikringsselskapet ikke dekket skaden fordi det var en «Guds handling». Han gikk deretter til den lokale presten fordi han mente kirken derfor burde sørge for erstatning; uten hell.

Jeg hadde tatt en tidligere buss en nødvendig til Barwell, fordi jeg rett og slett ville sjekke ut landsbyens puber. Denne lille pub-til-pub-runden startet ved The Red Lion, og gikk videre til The Queens Head, som er landsbyens eldste pub og visstnok også nest eldste bygning. Siste pub ble Blacksmiths Arms, og etter et glass der var det bare å tusle mot kveldens kamparena, Kirkby Road. Ruta gikk opp veien med samme navn, inntil jeg svingte til høyre inn mot stadionet. Foran dette ligger også cricketbanen til Barwell Cricket Club, og idet jeg kom dit så jeg også Barwell Sports Bar, alias The Barn. Dette var tydeligvis stedet der det lades opp, og brukes åpenbart som en bar for både fotball- og sikkert også cricketklubben.

Barwell FC ble stiftet i 1992, som et resultat av en sammenslåing mellom de to klubbene Barwell Athletic og Hinckley FC (som ikke skal forveksles med hverken tidligere Hinckley United eller dagens Hinckley AFC). Barwell Athletic spilte i Leicestershire Senior League, mens Hinckley FC spilte noe høyere opp i Midland Combination, og det var sistnevntes plass i ligasystemet den nye klubben overtok. De var i 1994 med å stifte Midland Alliance (som i 2014 igjen fusjonerte med Midland Combination og ble til dagens Midland Football League. Barwell vant Leicestershire and Rutland Senior Cup i 1997, og Midland Alliance sin ligacup i 2006, etter å ha slått Leamington i finalen. Etter å ha endt på andreplass i ligaen i 2008, vant de Midland Alliance og sikret opprykk til step 4.

Der ble de plassert i Northern Premier League Division One South, og vant tittelen på første forsøk. I stedet for spill i Northern Premier League Premier Division ble de flyttet over i Southern League Premier Division, der de etter en 7. plass i 2013 som (fortsatt) bestenotering ble flyttet over igjen til NPL etter to sesonger. Der befant de seg frem til 2018 da de igjen ble flyttet tilbake til Southern League, der de fortsatt befinner seg i det som nå er den ligaens Premier Division Central. Det er for ordens skyld identisk med non-league step 3; eller nivå sju totalt, for de uinnvidde. Der skulle de i dag mot en klubb som har gått under minst to ganger, men som siden 2017 er tilbake igjen under navnet Ilkeston Town og som nå også var nyopprykket til denne divisjonen.

Jeg hadde fått sterke signaler på at det Barwell ikke lenger produserer et fysisk kampprogram, men det var likevel en skuffelse å få dette bekreftet da jeg betalte meg inn med £10. Skuffelsen var imidlertid enda større da jeg så at Barwell har valgt å erstatte gressmatta på Kirkby Road med kunstgress. Jeg må innrømme at det ikke akkurat hjalp på entusiasmen at kveldens oppgjør ville spilles på en plastsavanne, men det var ikke noe å gjøre med. Kirkby Road domineres ellers av hovedtribunen som står midt på den ene langsiden. På denne langsiden er det også to andre overbygg, og det er også et ute på flanken av den ene kortsiden. Mesteparten av dette har kommet på plass siden 1996, i takt med klubben klatring i pyramiden.

Barwell hadde tapt sine to første ligakamper; hjemme mot Hitchin Town og borte mot Bedford Town. Ilkeston Town hadde notert seg for uavgjort både borte mot Tamworth og hjemme mot Leiston. Det var Barwell som startet best, og de fikk et tidlig straffespark. Brady Hickey gjorde ingen feil da han sendte Barwell i føringen 1-0 fra straffemerket allerede i kampens tredje minutt. Barwell hadde sjanser til å øke, før også Ilkeston Town yppet seg litt, men de store sjansene uteble, og det sto fortsatt 1-0 en ikke altfor underholdende førsteomgang. Selv om jeg kanskje burde spart pengene når en klubb på dette nivået ikke gidder å ta seg bryet med et kampprogram, valgte jeg å benytte anledningen til å få meg en burger og en Bovril.

Andre omgang fortsatte litt i samme spor som den første, med lite av store sjanser, frem til det 63. minutt, da Deen Master fant nettmaskene og økte hjemmelagets ledelse til 2-0 for deretter å bli byttet ut få minutter senere. I det 70. minutt fikk gjestene fra Derbyshire sin redusering da Zak Goodson satt inn 2-1 på bakerste stolpe. Etter dette var det Ilkeston som presset på for en utligning, men det nærmeste de kom var et skudd som ble flott reddet av Barwell-keeperen, og dermed kunne 455 tilskuere se at det endte 2-1. Det var ikke noe å nøle etter, så jeg gikk raskt tilbake mot bussholdeplassen for å ta bussen tilbake til Leicester. Nå var Kirkby Road i hvert fall besøkt, selv om jeg var litt for sent ute. Ved retur til Leicester var det bare å trekke seg tilbake og finne senga med en bok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 546:
Barwell v Ilkeston Town 2-1 (1-0)
Southern League Premier Division Central
Kirkby Road, 15 August 2022
1-0 Brady Hickey (pen, 3)
2-0 Deen Master (63)
2-1 Zak Goodson (71)
Att: 455
Admission: £10
Programme: None (online only)

Next game: 16.08.2022: Seaham Red Star v Thornaby
Previous game: 14.08.2022: Potters Bar Town v Herne Bay

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg