Keynsham Town v Westbury United 17.10.2015


Lørdag 17.10.2015: Keynsham Town v Westbury United

 

Som en del av helgens Western League Ground Hop-arrangement hadde vi denne dagen sett tre kamper, men begynte folk å bli trøtte etter den nitriste forestillingen vi hadde vært vitne til hos det trivelige vertskapet i Cadbury Heath? Noen begynte kanskje å merke at det hadde vært en lang dag, men jeg tror majoriteten av groundhopperne i likhet med undertegnede så frem mot dagens fjerde og siste kamp. Den skulle foregå i Keynsham, så det var nok en gang en kort transportetappe på noen få kilometer fra Cadbury Heath, og etter en kort busstur kunne vi stige av utenfor Keynsham Town hjemmebane Crown Field.

 

Keynsham er en liten by i grevskapet Somerset, beliggende helt oppe i den nordlige delen av grevskapet, ved grensen mot både Bristol og Gloucestershire. Forklart på en annen måte ligger Keynsham mellom Bristol og Bath, og har omtrent 16 000 innbyggere. Det har vært bosetning her helt siden i hvert fall romertiden, og man mistenker at Keynsham var romernes Trajectus. Dette skal ha vært en bosetning rundt et romersk fort som ble bygget over elven Avon. I nyere tid hadde Cadbury’s sjokolade-fabrikk filial med produksjon i byen, og dette var en hjørnesteinsbedrift frem til fabrikken i Keynsham ble lagt ned i 2011. Ellers jobber nok mange av innbyggerne i først og fremst Bristol.

 

Crown Field er et stadion jeg tidligere har besøkt, og det skjedde da værgudene stakk kjepper i hjulene for mine planer for første nyttårsdag 2013. Den gang hadde jeg hatt planer om en trippel bestående av Clevedon Town, Weston-super-Mare og Hallen, men allerede i pausen av første kamp i Clevedon fikk vi vite at de andre kampene allerede hadde blitt avlyst. Dermed ble min trippel redusert til en dobbel, etter at jeg såvidt kom meg til Keynsham Town tidsnok til å få med meg mesteparten av oppgjøret mot Calne Town. Den gang ble kampen ganske sikkert reddet av at Crown Field har kunstgress, men til tross for dette er jeg på ingen måte i nærheten av å være noen fan av dette, og det var da også hovedgrunnen til at jeg nok ikke ville returnert for en ‘revisit’ om det ikke var for det faktum at det ikke var andre alternativ denne kvelden.

 

Keynsham Town ble stiftet i 1895, og spilte i Bristol & District League, før de sakte avanserte via Bristol Premier Combination og Somerset Senior League. I 1973 fikk de være med i Western League, og har siden den gang holdt seg i den ligaen, der man har vekslet mellom spill i Premier Division og Division One. Deres beste plassering er 10. plassen i Premier Division i 2003, men de har nå spilt i Western League Division One siden 2007. Det var også ligapoeng i denne divisjonen det skulle kjempes om når de denne lørdagskvelden skulle være vertskap for Westbury United far det vestlige Wiltshire, og jeg passerte snart den ytre smijernsporten og entret Crown Field for andre gang.

 

Det har ikke skjedd stort av forandringer på Crown Field siden min forrige visitt, og det første jeg bet meg merke i i så måte var at F-en i klubbens initaler foran i «panna» på hovedtribunen har falt ned siden sist, slik at KTFC nå har blitt til KT:C. Denne hovedtribunen er tilknyttet klubbhuset, og er byr på en blanding av ståplasser og sitteplasser under et overbygg fra det nevnte klubbhuset. Ellers er det hard standing som gjelder rundt resten av anlegget. Bak det nærmeste målet står tilskuerne på en avsats som er opphøyet i forhold til banen. Laglederbenkene befinner seg på bortre langside.

 

Klubben hadde tydeligvis hatt planer om å slå på stortromma i forbindelse med helgens arrangement, og stukket inn i kampprogrammene var det et ark der man hadde tegnet opp et kart over anlegget med forskjellige fasiliteter markert av. Et artig innslag, men skuffelsen var stor da jeg fant ut at det likevel ikke var klargjort for noen hog roast nederst på nærmeste langside, bortenfor klubbhuset. Det hadde tydeligvis gått meg hus forbi, men andre groundhoppere hadde fått med seg at det hadde blitt avlyst da utstyret man skulle bruke ikke hadde vært samrabeidsvillig, slik at grisen ikke hadde rotert. Det var nok først og fremst enda mer skuffende for klubben, men som plaster på såret serverte de hamburgere for rimelige £1. Det kan man ikke klage på!

 

Mens jeg nippet til en pint Stowford Press kunne jeg bla litt mer i kveldens program, som fikk absolutt godkjent. Før denne helgen lå Keynsham Town på en 12. plass på tabellen med 17 poeng, men til tross for at det var svært tett foran de på tabellen, hadde de også spilt flere kamper enn de fleste andre av lagene rett foran. I likhet med sitt vertskap hadde også Westbury United spilt 12 kamper, men en 18. plass med 9 poeng betød at de kun hadde tre lag bak seg på tabellen. Westbury United endte for øvrig som jumbo i fjor, men unngikk nedrykk. Det er da også noen år siden noen rykket ned fra Western League (det har i stedet vært konkurser, degraderinger og klubber som har trukket seg), og i og med at man spiller med 21 klubber også denne sesongen, er det også denne gang tvilsomt om så vil skje. Og uansett virker Bishop Sutton så håpløse at de andre burde være trygge åkkesom.

 

Manager Chris Kings utvalgte hjemmehelter startet friskt, men Ben Harris skjøt over fra god posisjon, og i stedet var det gjestene som med sin første sjanse satt ballen i mål etter seks minutter. Ben Forester gjorde fint forarbeid da Grant Gunning sendte et innlegg inn i feltet, og Jordon Matthews headet ballen i bue over K’s-keeper Ashley Wintle. Et av gjestenes kallenavn er det nokså spesielle ‘The White Horse Men’, og på deres midtbane styrte James Hounsell og Matty Mantay showet mens Josh Ferguson to ganger kunne doblet ledelsen. For hjemmelaget var imidlertid Ben Harris en konstant trussel når de kom fremover, men han viste at siktet ikke var helt riktig innstilt da han flere ganger avsluttet utenfor.

 

Keynsham Town avsluttet omgangen best, og gjestene kan takke sin keeper Charlie Heydon for at de gikk til pause med ledelse. Først parerte han avslutningen fra Sam Duggan, før han like etter reddet strålende da Jason Adams på nærmest blank goal fikk headet et frispark på mål. Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 0-1, og de grønnes manager James Goodard hadde naturlig nok mest grunn til å være fornøyd. Jeg må igjen si at fotball på kunstgress for meg ofte ikke blir helt det samme. Jeg kjenner personer i England som til og med nekter å akseptere at det i det hele tatt er fotball. Så langt skal jeg overhodet ikke gå, men det er en kjensgjerning at det ofte blir en helt annen type kamp. Men dessverre vil det bare bli mer og mer av dette i tiden fremover, og jeg har overhodet ikke noe problem med å se at det er gunstig (ikke minst økonomisk) sett fra klubbenes ståsted.

 

Det skal også innrømmes at de i hvert fall var en spennende kamp, og etter pause tok hjemmelaget initiativet og presset på for en tidlig utligning. Det var etter hvert helt utrolig at Westbury klarte å stå imot så lenge som de gjorde, for først traff vertene stolpen da et skudd fra Sam Harris endret retning. Deretter skjøt Tom Johnson over fra god posisjon etter at et frispark inn i feltet ikke ble klarert, og like etter var keeper Heydon igjen i ilden med en flott redning da han vippet skuddet fra Sam Duggan over tverrliggeren. I stedet kunne både Jordon Matthews og Ben Forester doblet ledelsen på kontringer. Spesielt sistnevnte hadde en god sjanse, men hjemmekeeper Wintle holdt vertskapet inne i kampen med en glimrende redning.

 

Initiativet lå nå imidlertid fortsatt hos vertene, som trodde de hadde utlignet da Rob Sheriton headet i mål, men dommeren hadde vinket for offside. Da utligningen omsider kom, var det i form av en scoring som var verdt ventetiden. Innbytter Bertrand Abang sendte i vei et fantastisk langskudd som fant veien til nettmaskene oppe i krysset, utakbart for keeper Heydon. Keynsham fikk blod på tann og giret opp ytterligere et hakk. Tom Harris skjøt like utenfor, Tom Johnson headet like over, og Ben Harris presterte å avslutte utenfor da han ble spilt gjennom alene med keeper. Det var en defensiv feil som til slutt ga vertene ledermålet med snaut fem minutter igjen av ordinær tid. Nathan Hallett-Youngs forsøk på å klarere endte med at ballen havnet hos Tom Harris, og denne gang gjorde han ingen feil da han satt inn 2-1.

 

Kanskje trodde Keynsham at jobben nå var gjort, men Westbury nektet å gi seg, og sendte frem mye folk i håp om en sen utligning. Etter en liten periode med Westbury-press gjorde de et siste desperat forsøk ved å sende ballen inn i Keynsham-feltet. Tony McElhone avsluttet på mål, men keeper Wintle reddet glimrende. Returen havnet hos James Hounsell, men hans avslutning ble blokkert, og ballen trillet ut på mot sidelinjen. Der kom Dan Moore og sendte igjen ballen inn i feltet, der den uheldige Jason Adams headet ballen i eget mål med sekunder igjen av ordinær tid. 2-2 og poengdeling etter en dramatisk avslutning på Crown Field.

 

Før vi forlater Crown Field skal det nevnes at jeg har sett eldre bilder der hovedtribunen var malt i svarte og gule striper, og jeg må innrømme at jeg synes den fremsto fjongere slik. Vel, etter dagens fjerde kamp var det uansett på tide å forlate Crown Field og Keynsham og sette kursen tilbake mot Weston-super-Mare – via et stopp for å plukke opp noen personer ved Bristol Parkway som hadde benyttet resten av dagen annerledes etter dagens første kamp. Det hadde vært en lang dag, og jeg unnet meg en times tid på øyet på veien tilbake til Weston, der jeg ble overtalt av Peter Sixsmith og Tranmere-supporteren Steve fra Wirral til å ta en pint ved en av byens puber før jeg returnerte til hotellet. Det var imidlertid bare å komme seg i seng nokså raskt, for morgendagen ville by på nok en tidlig start og mer av det samme.

Revisit:
Keynsham Town v Westbury United 2-2 (0-1)
Western League Division One
Crown Field, 17 October 2015
0-1 Jordon Matthews (7)
1-1 Bertrand Abang (71)
2-1 Tom Harris (86)
2-2 Jason Adams (og, 90)
Att: 224
Admission: Included in Groundhop Ticket (otherwise £5)
Programme: Included in Groundhop Ticket (otherwise (£1)

 

Next game: 18.10.2015: Chipping Sodbury Town v Bishop Sutton
Previous game: 17.10.2015: Cadbury Heath v Cribbs

 

More pics

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg