Penistone Church v Pontefract Collieries 04.04.2015

 


Lørdag 04.04.2015: Penistone Church v Pontefract Collieries

 

Etter å sett dagens tredje kamp hos Shaw Lane Aquaforce i Barnsley, var det snart på tide å forlate åstedet for å tilbakelegge den ikke altfor lange veien opp til Penistone, der dagens fjerde og siste kamp skulle gå av stabelen med avspark klokka 19.30. Groundhop-arrangementets offisielle buss brukte kun rundt tjue minutter til Penistone mens jeg kikket litt i programmet for den forestående kampen, og med drøyt tjue minutter til avspark kunne vi stige av foran Church View Road – hjemmebane for fotballklubben Penistone Church, som nok vil være et nytt bekjentskap for de fleste her hjemme. Penistone er en liten markedsby som i disse dager hører inn under grevskapet South Yorkshire, der den ligger 13 kilometer vest for Barnsley, 23 kilometer nordvest for Sheffield, og 47 kilometer øst for Manchester.

 

Penistone skal være Englands høyestliggende markedsby, med sentrum beliggende 747 fot (ca 230 meter) over havet. Markedsbyen med omtrent 10 000 innbyggere var tidligere åsted for et viktig kvegmarked, der levende kveg ble auksjonert, men dette ble det slutt på en gang etter årtusenskiftet. Markedet for øvrig har imidlertid fortsatt en sterk posisjon, selv om et stort Tesco supermarked de senere år har stjålet en del av businessen. Penistone er også hjemsted for et årlig landbruks-show som finner sted andre søndag i september, og som tiltrekker seg folk fra hele landet. Byen ligger forresten rett vest for Penninene, med mange turstier som går opp i dette høylandet. Landsbygda i området byr også på flott natur, kilometervis med de klassiske steingjerdene, og en rekke idylliske småsteder som knapt kan kalles landsbyer.

 

Fotballklubben Penistone Church har tatt navnet fra kirken som nå er byens eldste bygg, og mens jeg er usikker på om de har ytterligere tilknytning til kirken og menigheten, så kan det jo tyde på det når vi vet at klubben i 1906 ble stiftet etter en sammenslåing av de to klubbene Penistone Choirboys og Penistone Juniors – hvorav førstnevnte vitterlig høres ut som om det kan ha vært en klubb tilknyttet kirken. Penistone Church spilte i lokale ligaer som Sheffield Amateur League og Penistone League før de etter andre verdenskrig tok plass i The Hatchard League. Denne slo seg i 1983 sammen med Sheffield Association League for å danne den nye Sheffield & Hallamshire County Senior League, og Penistone Church var en av klubbene som der fikk være med fra starten, da de tok plass i Division Two. Etter årtusenskiftet klarte de omsider å etablere seg i denne ligaens Premier Division, og etter å ha vunnet denne forrige sesong, er de nå nyopprykket i NCEL Division One.

 

Der virker det som om de har etablert seg greit i sin første sesong på nivået, og ved starten av dagen la de beslag på 9. plassen. Nå var de dessuten ubeseiret på de sju siste ligakampene (4-3-0), og hadde kun ett tap på de elleve siste. De sto nå imidlertid overfor en tøff test når ledende Pontefract Collieries kom på besøk, og The Colls kom fra seks strake seire og kun ett poengtap på de ni siste (8-1-0). De toppet ved starten på dagen tabellen på målforskjell foran AFC Emley, som vi imidlertid hadde sett tape tidligere denne dagen. Deretter fulgte Shirebrook Town fem poeng bak, men med to kamper mer spilt, mens en større trussel virket å komme fra Clipstone, som lå fem poeng bak The Colls med to kamper til gode. Ved mitt besøk hos Pontefract Collieries i januar fikk jeg jo høre klubbsekretær Trevor Waddington fortelle hvordan han var nærmest desperat etter å få klubben opp i NPL, men det betinger at man først rykker opp i NCEL Premier Division etter 16 års fravær. Det er vel heller tvilsomt om Lincoln Moorlands Railway den gang utgjorde noen god målestokk, men likevel ble jeg imponert av et Ponte Colls som jeg fikk se vinne hele 12-2!

 

Hjemmelagets stadion Church View Road entres i det ene hjørnet, der man ser klubbhuset rett foran seg på kortsiden her. Tilskuerfasilitetene består både her og på motsatt kortside utelukkende av såkalt hard standing under åpen himmel. Det er også tilfelle på bortre langside, mens anleggets eneste tribune er å finne på den nærmeste langsiden, rett ved der vi kom inn. Dette er en flott tribune i mur, som strekker seg omtrent halve banens lengde, og som står helt inne på banehalvdelen nærmest inngangspartiet. På seksjonen nærmest inngangspartiet er det ståplasser med et par betongtrinn, mens det lenger bort er installert seter. Som sagt er dette en absolutt flott tribune, som for øvrig også har klubbens navn i «panna», og Church View Road er totalt sett et svært koselig sted å se fotballkamp.

 

Etter en liten kikk inne på anlegget inntok jeg baren, der jeg kunne betale £2,70 for en pint Strongbow og slå av en prat med noen av de mange fremmøtte. Et par hjemmesupportere uttrykte tilfredshet med det klubben har gjort så langt i sin første sesong i Northern Counties East League Division One, mens representanter for gjestene var både nervøse og forventningsfulle i forkant av kveldens kamp der en seier ville bringe de nok et lite skritt nærmere opprykk og retur til NCEL Premier Division. Dagens vertskap hadde tross alt i løpet av mars måned slått andre topplag som Clipstone og Hemsworth Miners Welfare. I motsetning til ved forrige kamp denne dagen, slapp jeg nå også å være «barnepike» for Katies flotte barn, som nå i stedet igjen var i ferd med å drive henne til vanvidd etter det som sikkert hadde vært en ekstremt lang dag for de to. På utsiden av klubbhuset hadde hjemmelaget satt opp bord med salg av en rekke effekter, og etter å ha nøyd meg med å betale £3 for en pin (i motsetning til bl.a. Russell som tydeligvis gikk til langt større innkjøp), rakk jeg akkurat å hente en ny boks Strongbow før det var tid for avspark.

 

Den siste kampen i årets NCEL Easter Hop ble sparket i gang, og det var tidlig nokså jevnspilt før gjestene snart fikk et synlig overtak. Vertskapets manager-duo Ian og Duncan Richards hadde en utfordring i form av rekke fravær, ikke minst fremover på banen der også reservespissen var i bryllup. Og etter et kvarter havnet de bakpå etter en corner fra Josh Corbett som ble headet i mål av gjestenes nykommer, midtstopperen Luke Danville. Det sto 0-1, og gjestene tok nå stadig mer over. Det virket som om baklengsmålet førte til at Penistone falt helt sammen, og med to mål i løpet av like mange minutter avgjorde Colls i praksis kampen allerede etter en drøy halvtime.

 

Lee Bennett var svært god for Colls, og han var mannen bak det andre målet da han spilte frem Liam Radford, og sistnevnte satt ballen i mål uten at hjemmekeeper Joe Green kunne lastes. Kun halvannet minutt senere var Bennett på ferde igjen med et skudd som Green måtte gi retur på. Ballen landet i beina på Aaron Moxam, og Colls’ toppscorer kunne enkelt styre ballen inn i mål. Bortekeeper Craig Parry ble sjelden satt på skikkelig prøve, og hans lagkamerater gjorde tidvis nesten som de ville ute på banen. Deres spillende manager-duo Nick Handley og Duncan Bray (hvorav ingen av de to spilte) hadde grunn til å være tilfreds med sine disipler da lagene gikk til pause på stillingen 0-3.

 

For undertegnede ble pausen først brukt til å gå til innkjøp av litt fast føde, og selv om det hørtes fristende ut med chili con carne (selvsagt servert med chips, og det finnes tydeligvis ikke mye engelskmennene ikke kan bruke chips som tilbehør til!), som ble varmt anbefalt av Russell, valgte jeg meg likevel en steak & kidney pie servert med mushy peas (ertestuing) og brun saus. Etter å ha satt til livs dette lille herremåltidet ble jeg gjort oppmerksom på at man på utsiden av baren hadde et utsalg der man også solgte Strongbow på boks for £2, altså billigere enn pinten i baren. Likevel valgte jeg sistnevnte da jeg gikk til innkjøp av påfyll før andre omgang.

 

Da jeg så Pontefract Collieries mot Lincoln Moorlands Railway i den nevnte kampen i januar, scoret Aaron Moxam hele fem av målene, og ti minutter ut i omgangen scoret han nå sitt andre for kvelden. Dette var også hans ligamål nummer 29 for sesongen, og det sto 0-4. Frustrerte Church-spillere hadde tilsynelatende gitt opp, og oppgaven ble enda vanskeligere da Danny Howe fikk direkte rødt kort for et håpløst «overfall» på Andy Catton i forbindelse med en duell. Det var tjue minutter igjen av kampen, og Penistone Church måtte fullføre med ti mann. Catton klarte å fortsette en liten stund, og fikk en slags liten hevn da han fire minutter senere sendte i vei et hardt og lavt skudd som fant nettmaskene bak den stakkars hjemmekeeperen Green.

 

Kampen var for lengst avgjort, og etter dette gikk den inn i en fase der den nærmest fremsto som en transportetappe. Men selv med en fem måls ledelse var ikke gjestene fra Pontefract ferdige. Med et par minutter igjen økte Phil Lindley ytterligere, og to minutter på overtid fastsatte Mark Whitehouse sluttresultatet til smått utrolige 0-7. Jeg hadde nå altså sett Pontefract Collieries to ganger denne sesongen – både hjemme og borte – og fasiten er to seire og en målforskjell på vanvittige 19-2! Jeg sto absolutt med en følelse av at jeg hadde sett et lag som blir å finne i NCEL Premier Division neste sesong, og når dette blir skrevet i ettertid kan jeg da også bekrefte at de to uker senere ganske riktig sikret opprykket de har ønsket seg.

 

Det var imidlertid heller ikke til å unngå at man følte litt med vertskapet som åpenbart hadde gledet seg stort til dagens kamp og folkefest. Flere personer med klubbverv som stiller opp på frivillig basis hadde tilbragt så godt som hele fredag og lørdag formiddag på å gjøre klart for storinnrykk, og de var skuffet over at man ikke hadde fått vist hva som bodde i laget. De fryktet at tilskuerne nå skulle forlate Church View Road med et inntrykk av at Penistone Church var en kasteball som ikke hadde noen verdens ting å by på. For min del var det overhodet ikke tilfellet, men kampen i seg selv var naturligvis en vond opplevelse, selv om de som nevnt tross alt hadde flere viktige brikker ute og ikke minst møtte det som de fleste andre i divisjonen hevder er divisjonens beste lag denne sesongen.

 

Lederne i Penistone Church var likevel fornøyde med arrangementet generelt, og entusiastisk kunne de fortelle at 511 tilskuere faktisk var ensbetydende med ny tilskuerrekord på Church View Road. Det var for øvrig også det nest høyeste tilskuertallet på årets NCEL Easter Hop som helhet, kun knepent slått av de 517 som dagen før hadde vært til stede på Marsh Lane i Barton-upon-Humber. Og således fikk de også noe å glede seg over tross resultatet. Den siste kampen i NCEL Easter Hop var over, og det var på tide å returnere til hotellet ved Wakefield for siste gang. Med åtte kamper over tre dager hadde det vært en travel men meget trivelig påskehelg så langt, og det er temmelig sikkert ikke siste gang jeg vil delta på slike arrangementer.

 

Jeg kjøpte med meg en boks Strongbow som niste til bussturen, som viste seg å kun ta rundt 25 minutter. Ved ankomst hotellet var det flere som uttrykte interesse for å oppsøke den nærliggende puben The New Inn, og jeg lot meg overtale til å bli med dit ned. Der koste jeg meg i selskap med blant annet Luke, Gyles, med-arrangør Laurence, Jack, og en Tranmere-fan jeg ikke husker navnet på. Men om det var Luke som dagen før hadde havnet på galeien så var det denne gang min tur. Skjønt så ille var det ikke, men da det omsider ble ringt med bjella for siste runde valgte jeg å unne meg en siste pint mens de andre spaserte tilbake til hotellet. Heldigvis gikk jeg meg ikke bort, men klarte etter hvert å stabbe meg tilbake til hotellet etter en lang dag.

English ground # 248:
Penistone Church v Pontefract Colleries 0-7 (0-3)
Northern Counties East League Division One
Church View Road, 4 April 2015
0-1 Luke Danville (15)
0-2 Liam Radford (32)
0-3 Aaron Moxam (33)
0-4 Aaron Moxam (55)
0-5 Andrew Catton (74)
0-6 Phil Lindley (88)
0-7 Mark Whitehouse (90+2)
Att: 511
Admission: Free with groundhop ticket (otherwise £5)
Programme: Free with groundhop ticket (otherwise £?)
Pin badge: £3

Next game: 06.04.2015: Arundel v Chichester City
Previous game: 04.04.2015: Shaw Lane Aquaforce v Heanor Town

More pics

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg