Yaxley v Peterborough Northern Star 28.03.2014

 

Fredag 28. 03.2014: Yaxley v Peterborough Northern Star

 

Inderne på White House View Guest House vartet opp med en full english breakfast før de ringte etter en taxi for meg, og snart hadde drosjekusken sluppet meg av utenfor Oxford togstasjon. Etter en times tid på toget hoppet jeg av på London Paddington og gikk løs på den kjipe strekningen med Circle Line til Kings Cross. Derfra tok jeg toget til Peterborough, hvor jeg ankom etter rundt to timer og tre kvarter på reisefot. Jeg valgte å ta en taxi til Queens Walk Guest House, der en fyr sto utenfor og forbannet stedets landlord som nektet for å ha mottatt noen reservasjon over telefon. Men snart fikk jeg sjekket inn, og tok meg til rette på det komfortable rommet der jeg la meg ned på sengen for å lese litt.

 

Peterborough Uniteds hjemmebane London Road ligger rett borti veien fra der jeg hadde innlosjert meg, og da jeg spaserte inn mot sentrum tok jeg en runde rundt anlegget for å se hva slags vandalisme de har bedrevet med rivingen av ståtribunen Moy’s Terrace, som dessverre skal erstattes av en ny sittetribune. Det var et trist skue der den var jevnet med jorden, og anleggsarbeidere var i full sving der den flotte tribunen en gang sto. Dessverre er planen å fortsette med ytterligere rasering med erstatning av også London Road Terrace, slik at Posh vil føye seg inn i den lange rekken av klubber som har fjernet siste rest av ståtribuner.

 

Da jeg besøkte Peterborough for å se Posh i treningskamp sommeren 2009, spaserte jeg aldri rundt i sentrum, og siden har jeg kun byttet tog i byen en rekke ganger. Nå fikk jeg også erfare at byen har et trivelig indre sentrum, der en rekke selgere av supportereffekter var en påminnelse om at Peterborough United to dager senere skulle spille finale i Football League Trophy mot Chesterfield (en finale de for øvrig vant). Om jeg ikke fikk umiddelbar følelse av vill cupfeber i byen denne fredag ettermiddagen var i hvert fall selgerne et tydelig tegn på at interessen var der. Jeg hadde ikke spist siden frokost, så før jeg oppsøkte byens bussterminal valgte jeg meg Drapers Arms som åsted for inntak av en middag i form en mixed grill – størrelse large.

 

Akkompagnert av konstant og hysterisk ungeskrik fraktet buss nummer 5 meg den drøyt 20 minutter lange melkeruta ut til Yaxley, rett utenfor den sørlige utkanten av Peterborough. Etter å ha funnet løsningen på hva slags rute bussen fulgte rundt i Yaxley, kunne jeg med snaue halvannen time til kampstart hoppe av og gå de drøye ti minuttene langs en mørk landevei og en minst like mørk og tilsynelatende endeløs oppkjørsel som førte til Yaxleys hjemmebane Leading Drove. Her var det allerede aktivitet med en god del biler på parkeringsplassen, og telleapparatene hadde visst akkurat blitt bemannet slik at jeg kunne avlevere £6 i inngangspenger. Ytterligere £1 ble byttet mot et kampprogram som når sant skal sies var noe tynn suppe.

 

Jeg vurderte faktisk mineralvann som forfriskning, og dette ble forsterket av at den eneste cideren de hadde var flasker med Magners. Dermed var det en boks Cola jeg lesket strupen med da jeg bladde meg gjennom all reklamen for å lese de få programartiklene som åpenbart var klippet fra nettsider og lokalmedias forhåndsomtale av lokaloppgjøret mot Peterborough Northern Star, som altså var kveldens motstandere. Begge har vel tatt mål av seg av å være Peterboroughs beste non-league-klubb, men i øyeblikket var det hjemmelaget som ut fra tabellen hadde den rangen. Deres målsetning var nå å sikre en plass blant de seks beste, og det så i utgangspunktet ut som en absolutt overkommelig oppgave.

 

På forhånd hadde jeg lest at Yaxley for flere år siden offentliggjorde store ambisjoner om betydelig oppgradert anlegg og kraftig klatring i pyramiden. Det er i hvert fall helt klart at de ikke har spart på konfekten når man bygget nytt klubbhus, for det er virkelig flott på en moderne måte. Selv klubblogoen i glassdørene i den staselige hovedinngangen hadde de. Leading Drove er imidlertid fortsatt nokså enkelt hva gjelder tribunefasiliteter, men en klubbrepresentant ble lettere forfjamset da jeg spurte om hva som hadde skjedd med disse planene. Muligens ble han noe fornærmet, for han påpekte raskt at de hadde brukt masse penger på flunkende nytt klubbhus og diverse treningsbaner et sted ute i mørket bak stadionet. Da jeg fulgte opp med å spørre om ambisjonen fortsatt var å klatre i pyramiden svarte han at slikt koster mye penger, før han unnskyldte seg og ilte inn på det jeg antar var et kontor.

 

Inngangspartiet på Leading Drove er i hvert fall ikke nymotens, med et gammelt telleapparat montert på siden av en sliten gammel tre-bu. Denne lille bua fungerer tydeligvis også som programutsalg med noen baljer av kampprogrammer, men det er kun plass til et par personer om gangen, inkludert mannen som betjener den. Man kommer inn på Leading Drove midt på den ene langsiden, ved siden av anleggets eneste ordentlige tribune – en sliten gammel affære med en benkerad inni, og som strekker seg herfra og ned mot kortsiden til venstre. Lenger opp i motsatt retning står det som kun kan karakteriseres som et busskur som gir ly til et mindre antall tilskuere. Nederst i hjørnet ved den tidligere nevnte kortsiden ligger det nye klubbhuset i mur. På motsatt langside finner vi igjen en av disse busskurene, og ellers rommer den kun de to laglederbenkene. Bortsett fra dette består fasilitetene (eller mangelen på slike) simpelthen av hard standing – inkludert hele bortre kortside. Store deler av anlegget er også omkranset av en enorm hekk, og det var ikke før et stykke uti kampen at jeg forsto at redskapen en mann hadde på enden av et langt skaft var for å plukke baller ned fra hekken.

 

Ved to møter de to lagene imellom tidligere i sesongen hadde Northern Star vunnet begge, men de var nå uten seier i 2014. Det var før kamp åpenbart at en rekke av de to lags spillere kjente hverandre godt, og mange har tydeligvis spilt for begge klubber. Og kanskje var det en inngående kjennskap til hverandre som var medvirkende til at første omgang ble en tett og sjansefattig affære der det var mest dueller og spill på midtbanen. Jeg merket meg imidlertid raskt Yaxleys spiller nummer 11, lysluggen Rob Hughes. Han var stadig et uromoment som sto bak mye av det The Cuckoos hadde å komme med offensivt. Men selv om det var vertene som nok var det førende laget, var det muligens gjestenes Josh Sanders som kom nærmest scoring i første omgang da hans avslutning gikk i nettveggen. Angriperen Sanders var for øvrig en av fire Star-spillere som hadde deltatt i reservelagets finaleseier over Northampton Spencer i en mindre cupturnering kun to dager i forveien.

 

Mens jeg benyttet pausen til å leske strupen med en j2o samtalte jeg litt med et par supportere, og United Counties League var tema. Det var min debut i denne ligaen, og jeg var litt interessert i hva de mente om nivået sammenlignet med de andre ligaene på step 5, men de virket vel ikke helt oppdatert på de andre ligaene. Imidlertid var det overhodet ingen tvil om at Spalding United ble utropt til divisjonens klart beste lag – til tross for at Yaxley kun tapte knepent i seriekampen i det sørlige Lincolnshire. Det vises jo også klart på tabellen, der Spalding allerede var mestre og klare for step 4. Men det var blandene følelser hva gjalt de suverene mestre, som av noen ble beskyldt for å ha kjøpt seg til tittelen. Men slik vil det vel alltid være.

 

Det ble tidlig klart at andre omgang ville bli mer innholdsrik, og tidlig i omgangen fikk nevnte Rob Hughes kjempetreff da han fyrte løs fra bortimot 30 meter. Skuddet utmanøvrerte Star-keeper Dan George og suste i nettmaskene oppe i hjørnet. Og få minutter senere ble ledelsen doblet til 2-0 da Scott Carson headet inn et innlegg fra John-Paul Duncliffe. Yaxley virket å ha full kontroll og presset for et tredje, men mistet plutselig drivet over spillet sitt, og gjestene reduserte ved tidligere Yaxley-spiller Nicky Deavey som styrte inn 2-1 bak hjemmekeeper Aaron Butcher. Samme mann headet inn utligningen til 2-2 kun tre minutter senere, og Yaxley skulle straffes ytterligere av en tidligere kjenning. For da Kieron Davies ble spilt gjennom av Matt Sparrow, rundet keeper Butcher og satt ballen i mål hadde ikke bare Peterborough Northern Star foretatt en snuoperasjon på kun åtte minutter. Da også Davies er tidligere Yaxley-spiller ble de også til de grader straffet av sine egne denne kvelden. Star-manager Darren Jarvis var i ekstase, mens hans motpart Brett Whaley fortvilte på Yaxley-benken.

 

Resten av kampen ble en spennende affære der Yaxley presset på mens gjestene holdt stand og forsøkte å få klokka til å gå. Og da dommeren blåste av kunne de tilreisende feire kalenderårets første ligaseier. Selv falt jeg omsider for fristelsen og kjøpte meg en pint Carlsberg som jeg nøt mens spillerne begynte å komme inn. Det var nesten litt av den samme følelsen jeg hadde da jeg forrige sesong så lokaloppgjøret Cleethorpes Town v Grimsby Borough, ved at de to klubbenes spillere som sagt omgås tett og mange er tydeligvis kompiser på tvers av lagtilhørighet. Det stundet mot avreise for min del, og flere personer som fant ut av mitt norske opphav og nå for alt i verden ville vite hva jeg mente om et trøstesløst uinteressant emne som Ole Gunnar Solskjær og hans managerinnsats i Premier League gjorde at det ble fremskyndet noe.

 

Jeg strøk på dør og med livet som innsats gikk jeg i bekmørke tilbake samme vei jeg hadde kommet, uten antydninger til veiskulder. Jeg tok oppstilling ved bussholdeplassen vis-à-vis der jeg hadde blitt sluppet av tidligere, og ventet på buss nummer 5s siste avgang tilbake til Peterborough. Mens jeg intetanende sto der kom plutselig nevnte buss i motsatt retning enn jeg hadde forespeilet, og det var først da den hadde passert at jeg forsto at det var min buss som tydeligvis bruker holdeplassen på samme siden av gata for begge retninger. Jeg hadde slitt med mobildekning på mobilen siden jeg ankom Yaxley, men i nødens stund klarte jeg å få søkt meg frem til et taxinummer i Yaxley. Dermed endte kvelden med taxitur tilbake til Queens Walk Guest House, men det kunne vært adskillig verre enn taxiregningen på £7.

 

English ground # 152:
Yaxley v Peterborough Northern Star 2-3 (0-0)
United Counties League Premier Division
Leading Drove, 28 March 2014
1-0 Rob Hughes (60)
2-0 Scott Carter (65)
2-1 Nick Davey (79)
2-2 Nick Davey (81)
2-3 Kieron Davies (86)
Att: 145
Admission: £6
Programme: £1

 

Next game: 29.03.2014: Saffron Walden Town v Long Melford
Previous game: 27.03.2014: Abingdon Town v Highworth Town

More pics

 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg