Cambridge City v Cambridge United 23.07.2011

Lørdag 23.07.2011 Cambridge City v Cambridge United

Det var sommerferie, og jeg befant meg i England på 4-5 dagers ferie i Cambridge og London sammen med min mor og min nevø. Dette passet utmerket i forhold til at Cambridge City i løpet av vårt opphold skulle ta imot sine naboer i Cambridge United til treningskamp før den nye sesongen. Helt tilfeldig var det dog ikke, og jeg må innrømme å ha hatt denne kampen i tankene da vi skulle finne tidspunkt for oppholdet i Cambridge.

Derfor, etter å ha vært med på både punting på elven Cam og utflukt til den gamle RAF-basen i nærliggende Duxford (der Imperial War Museum nå har blant annet det som visstnok er landets største utstilling av fly – og spesielt militære sådan), benyttet jeg denne ettermiddagen anledningen til å besøke Milton Road (eller City Ground om du vil) for å få med meg dette byderbyet. Min nevø hadde blitt dårlig under museumsbesøket i Duxford, slik at mitt reisefølge valgte å bli igjen på hotellet – det fantastisk flotte og luksuriøse Doubletree by Hilton, idyllisk beliggende ved bredden av elven Cam. Derfor var jeg alene da jeg vendte oppmerksomheten og snuta mot kveldens kamp.

En taxi bragte meg til ønsket destinasjon, og jeg fant frem til baren hvor jeg unnet meg en pint med Strongbow mens jeg slo av en prat med noen av de etter hvert 650 fremmøtte. Siden City ble flyttet ned fra Conference South i 2008 (grunnet ikke oppfylte stadionkrav) har de vært å finne i og rundt playoff-kampen i Southern League Premier Division, og hjemmesupporterne håpet å også denne gang kjempe i toppen. Men samtidig pekte de ut et par andre klubber som favoritter. Først og fremst ble nevnt et Brackley Town som åpenbart satser hardt med frisk kapital sprøytet inn i klubben. Etter en skuffende 2010/11-sesong i Conference virket United-folket noe mer usikre på hva de ventet seg, men de uttrykte i hvert fall forhåpninger til det egenproduserte midtbanetalentet (og bysbarn) Luke Berry, som nettopp hadde fylt 19.

Gjestene fra to nivåer høyere var ikke overraskende det førende laget, og i første omgang ble City-forsvaret – og spesielt prøvespiller Ben Islam – terrorisert av Ashley Carew på høyrekanten. Både Adam Marriott, nevnte Luke Berry, og Ryan Charles kunne i tur og orden ha tegnet seg på scoringslista for gjestene da også Harrison Dunk meldte seg inn i den klubben. Dunk leverte en kjempemiss fra 5-6 meter etter flott forarbeid av Carew. På motsatt banehalvdel slet City med å komme til sjanser, og de måtte ha hjelp av United-keeper Simon Brown for å få sin første skikkelige mulighet. Hans elendige klarering gikk rett til prøvespiller Dubi Ogbonna, men sistnevntes lobb landet oppå målet. Etter halvspilt omgang kom City mer med, og Craig Hammond (som før avspark hadde mottatt en “golden boot award” for sine scoringer forrige sesong) begynte å se mer av ballen. Ironisk nok var det i denne perioden at gjestene tok ledelsen etter 32 minutter. Etter forarbeid av Marriott og Carew, sendte Luke Berry i vei et hardt og velplassert skudd som City-keeper Zac Barrett ikke hadde mulighet på. 0-1. Ogbonna fikk en sjanse til å utligne, men skjøt høyt over, og lagene gikk til pause med fortjent ledelse til United.

Det ble foretatt en rekke bytter i pausen; ikke minst fra hjemmelaget, som gjorde hele fem bytter foran andre omgang. Både Marriott og Charles misbrukte gode muligheter til å doble ledelsen, før Dunk etter 57 minutter tok seg gjennom City-forsvaret. Han spilte uegoistisk tilbake til Marriott, som enkelt kunne sette inn 0-2. United følte vel at jobben var gjort, og gjorde umiddelbart en rekke bytter, samtidig som de tilsynelatende la om til en merkelig formasjon med seks midtbanespillere og uten spisser. Åtte minutter senere sto det imidlertid 0-3, etter at innbytter Conal Platt spilte fri Marriott som sikkert satt inn sitt andre og Uniteds tredje. Etter dette kom igjen City mer inn i kampen, og med kvarteret igjen driblet innbytter Tony Burke av et par mann før han satt ballen i mål bak keeper Brown og reduserte til 1-3. Men det var kun et trøstemål, og Uniteds ledelse var aldri truet. I stedet kunne Luke Berry økt til 1-4. Hans vanvittige lobb fra langt hold seilet over keeper Barrett som snart lå sprellende på rygg, men den smalt også i tverrliggeren og ut. Dommeren blåste snart av med 1-3 som et ikke ufortjent sluttresultat.

Tilbake i baren ble det en lengre prat med City-manager Gary Roberts og formann Kevin Satchell. Roberts uttrykte noe bekymring over nivåforskjellen, men måtte samtidig etter hvert si seg enig i at Cambridge City nok er av lagene som skal kunne kjempe i toppen av Southern League. Men også han forsøkte legge favorittstempelet over på andre – som AFC Totton, Brackley Town og et par andre, i det som ser ut til å kunne bli en tøff divisjon. Men han var ikke overraskende glad for å i det minste slippe å måtte møte Hednesford Town som har byttet step 3-liga til Northern Premier League. For min del gikk omsider turen tilbake med taxi til Doubletree by HIlton. Dagen etter skulle turen gå videre til metropolen London.