Nottingham Forest v Birmingham City 01.08.2009


Lørdag 01.08.2009: Nottingham Forest v Birmingham City

Nottinghams uteliv hadde ikke skuffet, og det var først etter en dusj og en full english breakfast at jeg begynte å komme til hektene. Jeg tok en spasertur rundt i Nottingham sentrum, og fikk tatt en kikk på statuen av managerlegenden Brian Clough, som året før hadde blitt satt opp i Queen Street/King Street, få meter fra Old Market Square. Gjennom sin managergjerning i Nottingham Forest, skaffet Clough seg legendestatus i byen. Han forvandlet klubben fra en middelhavsfarer på nivå to til å bli Europas beste lag på slutten av 1970-årene. Det var denne klubben jeg i dag skulle se, men det er lenge siden glansdagene under Clough med triumfer i den gjeveste europacupen, og det Forest-laget jeg skulle se hadde tilhold i Championship.

Etter å ha krysset elva Trent, ble oppladningen igjen foretatt på Trent Bridge Inn. Det var litt mer trøkk her enn hva tilfellet hadde vært dagen før, og i motsetning til dagen før var det etter hvert også både dørvakt og servering i plastglass. Forest kom fra en 19. plass i sin første sesong tilbake på nivå to etter tre sesonger på nivået under, og Forest-folket håpet nå at de kanskje kunne kjempe om en plass i playoff. Dagens motstander Birmingham City hadde på sin side fortsatt sin jojo-tilværelse og rykket opp i Premier League denne våren, og dette var fjerde år på rad med skifte av divisjon mellom de to øverste nivåene. De få City-supporterne som hadde lurt seg forbi dørvakta var veldig usikre på hva de kunne forvente seg i Premier League etter en ikke altfor imponerende oppkjøring. Dagens treningskamp var begge klubbers siste test før alvoret startet. Det var snart tid for å gå den korte turen til City Ground, der jeg betalte mine £12 for en plass på Main Stand.

Det var Forest som virket mest på hugget tidlig i kampen, og etter en situasjon der Joe Garner nok skulle vært avblåst for måten han vant en duell på, sendte Dexter Blackstock i vei en suser. Joe Hart – på lån fra Manchester City – i Birmingham-målet måtte i aksjon med en flott redning. Ikke lenge etter fikk Blackstock sjansen igjen, men hans heading gikk like utenfor. Mot spillets gang fikk gjestene en kjempesjanse da en pasning fra hjemmelagets David McGoldrick traff dommeren og gikk rett til City-spiller Gary McSheffrey. Han fant nesten Cameron Jerome alene foran mål, men forsvarer Luke Chambers fikk i siste liten kastet seg frem og klarert til corner med en lang tå. McSheffrey (som sesongen før hadde et kort låneopphold i nettopp Forest) headet den påfølgende corneren like utenfor, men kort etter var han igjen på farten. Forest-keeper Lee Camp fikk imidlertid slått hans skudd over. Tre minutter før pause fant et innlegg Dexter Blackstock på bekre stolpe. Han headet ned til David McGoldrick, som enkelt styrte inn 1-0 til hjemmelaget. Birmingham hadde en liten periode hvor de presset på, men totalt sett var det fullt fortjent at Forest gikk i garderoben med ledelse.

Andre omgang startet ikke særlig bra for Birmingham, som måtte se sin forsvarer Martin Taylor bæres av banen på båre (han så ut til å lande noe merkelig etter å ha sendt i vei en heading som testet Lee Camp) med det som ble antatt å kunne være en alvorlig kneskade. Og ikke lenge etter måtte også spissen Marcus Bent hinke av banen. Et lite kvarter ut i andre omgang gjorde Forest et trippelbytte, der Dele Adebola var en av innbytterne. Og om ikke Forest hadde vært det førende laget frem til nå, satt Adebola nå virkelig fart i sakene. Han kom seg flere ganger til avslutninger som satt Joe Hart i Blues-målet på prøve. Hart imponerte med gode redninger på både en heading og et skudd fra Adebola i løpet av et lite minutt, før han presterte dagens redning på en av Lewis McGuigans karakteristiske langskudd. Men Birmingham slo tilbake, og på en kontring kom Damian Johnson susende ned høyrekanten. Hans innlegg fant Carsley som kom på løp mot første stolpe, og sistnevnte dundret inn utlingingen til 1-1 med ti minutter igjen av ordinær tid. Kun et par minutter senere ble imidlertid hjemmeseieren likevel fikset da Robert Earnshaw snek seg inn i feltet. Han skapte seg rom til å sende i vei et skudd som snek seg inn nede ved stolpen, og 2-1 til Forest.

Ingenting å si på at Forest vant, da manager Billy Davies’ gutter hadde vært det beste laget. Birmingham-manager Alex McLeish hadde nok fått mer hodebry. For min del gikk turen igjen tilbake til Trent Bridge Inn, og lystig lag med en Forest-delegasjon. Det var lørdag, og ikke overraskende endte kvelden igjen med en tur ut på Nottinghams heftige uteliv. Dagen etter skulle jeg videre den ikke altfor lange turen til Leicester.

 

English ground # 11:
Nottingham Forest v Birmingham City 2-1 (1-0)
Pre-season friendly
City Ground, 1 August 2009
1-0 David McGoldrick (42)
1-1 Lee Carsley (80)
2-1 Robert Earnshaw (83)
Att: 6 735
Admission: £12
Programme: £2

 

Next game: 02.08.2009: Leicester City v Real Valladolid 
Previous game: 31.07.2009: Notts County v Liverpool XI 

 More pics 

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg