Roche v St. Newlyn East 27.04.2022

 

Onsdag 27.04.2022: Roche v St. Newlyn East

Etter å ha startet turen i Mansfield, hadde jeg nå fått en sårt tiltrengt dose med søvn før jeg var tidlig oppe for å ta fatt på en lang ferd sørvestover. Den startet med at jeg kom meg med 07.31-toget som brukte rett i overkant på å frakte meg ned til Nottingham, der jeg kjøpte inn litt frokost før jeg toget videre. Etter et nytt togbytte ved Birmingham New Street, kunne jeg få meg litt mer søvn på den lange veien ned til et Bristol Temple Meads og omsider videre til med nytt tog til Plymouth, der jeg steg av og gikk for å sjekke inn ved One Caprera Guest House, et lite steinkast fra jernbanestasjonen. Jeg hadde betalt £56,61 for overnatting, og ble tatt godt i mot av den vennlige vertinnen som raskt sjekket meg inn og viste meg rommet, der jeg slang fra meg pikkpakket.

Plymouth var imidlertid ikke åsted for min kamp denne kvelden, for den skulle finne sted enda lenger sørvest, nede i Cornwall. Under planleggingen av turen hadde jeg lenge kikket på en kamp i den walisiske pyramiden, der Garw SBGC skulle ha hjemmekamp, men jeg ble oppmerksom på at den muligens ikke ville bli spilt på deres fantastiske hjemmebane Blandy Park. Klubben kunne bekrefte at så var tilfelle på grunn av arbeid ved banen, men at de ville være tilbake der neste sesong. Dermed får det bli ved en senere anledning, men i stedet fant jeg ytterligere et interessant alternativ som jeg endte opp med å bestemme meg for.

Det dreide seg om en kamp på Trezaise Road i Roche, der hjemmelaget Roche FC skulle ta imot St. Newlyn East i East Cornwall Premier League. Det betød at jeg måtte komme meg videre fra Plymouth, og selv om jeg tok meg selv i å ønske at jeg hadde litt mer tid der i byen, måtte jeg videre med 15.47-toget, men unnet meg først en svipptur innom puben The Newmarket Arms, der det tydeligvis ble arrangert en bursdagsfest og var lystig lag. Jeg kom meg tilbake til stasjonen der jeg kom meg med toget som planlagt, og ble med så langt som til St. Austell, der jeg hoppet av etter en snau time. Bussen som skulle ta meg videre var rundt 10 minutter forsinket, uten at det var noen krise, og jeg betalte snart for en returbillett til Roche.

Bussturen tok et kvarters tid, og gikk gjennom et område som er sentrum for utvinning av såkalt china clay, eller kaolin. En kikk på området fra lufta i eksempelvis Google Maps viser forresten tydelig sporene det har satt på terrenget. Roche (uttales som det engelske ordet ‘roach‘) er en liten landsby som ligger et stykke nord-nordvest for St Austell. Den heter Tragarrek på kornisk, og uavhengig av om man benytter dette språket eller engelsk, har nok landsbyen fått navn etter en ‘granittklippe’ som skulle figurere som et noe spesielt bakteppe for kveldens kamp. Etter å ha steget av et steinkast fra Trezaise Road, måtte jeg bare ta en tur innom for å ta en kikk på et anlegg som tiltrekker seg banehoppere først og fremst takket være geologien snarere enn anleggets fasiliteter for øvrig.

Der så jeg straks den 20-25 meter høye ‘klippen’ Roche Rock i bakgrunnen, og på toppen av den er faktisk ruinene av det som skal ha vært et kapell eller en kirke som antas å være bygget der på 1400-tallet. Jeg bestemte meg for å først ta turen innom landsbypuben The Rock Inn for så å returnere for en nærmere kikk i god tid før avspark klokka 18.45. Etter å ha testet en ny Thatchers-variant var jeg tilbake med rundt tre kvarter til kampstart, og gikk nå for å utforske. Roche Rock er visst et populært sted for blant annet fjellklatrere, og så var tilfelle også denne dagen. Etter å ha forsert en stor eng på nabotomta til fotballbanen passerte jeg et par av disse som var i ferd med å forsere en av klippeveggene, men jeg valgte en enklere vei til toppen vei å følge en sti, og kom meg snart til toppen der jeg hadde flott utsikt over kveldens kamparena der man nå tydeligvis var i gang med oppvarmingen.

Det er ikke altfor enkelt å finne noe særlig info om Roche, men klubben var blant annet i hvert fall med å stifte Cornwall Combination i 1959, men trakk seg fra denne ligaen etter to sesonger. De dukket deretter opp i East Cornwall Premier League på begynnelsen av 1990-årene. Deres beste ligaplassering i denne ligaen stammer fra første halvdel av det tiåret, da de to ganger ble nummer to. I 2006 endte klubben nest sist, og ble flyttet ned i ligaens nye Division One, men etter at man i 2019 stiftet den nye St. Piran League som tok noen av dens medlemsklubber, returnerte man til én divisjon. East Cornwall Premier League er nå for øvrig ensbetydende med non-league step 8, eller nivå 12 totalt om man vil.

Rent bortsett fra det noe spesielle bakteppet, er det ikke noe veldig spesielt med Roche sin hjemmebane Trezaise Road, som er en temmelig spartansk bane. Ifølge Peter Miles¨eminente bok «Homes of Non-League Football» har klubben kun spilt her siden 1988, etter å tidligere ha benyttet en bane ved navn Church Playing Fields. Ved innkjørselen har man bak det ene målet et klubbhus, der spillerne nå var på vei igjen i garderobene da jeg hadde kommet meg ned igjen fra min ‘topptur’. Rundt banen er det et ‘gjerde’ av typen britene kaller post-and-rail, og det står en laglederbenk på hver sin side av banen. Ved hjelp av dommeren og en klubbrepresentant fikk jeg også tatt en rask kikk og fotografert lagoppstillingene slik at forhåpentligvis også ville kunne være i stand til å identifisere aktørene der ute på den flotte gressmatta.

På toppen av tabellen var det en duell mellom Gunnislake, Torpoint Athletics tredjelag, og Altarnun, med St Minver like bak. For Roche sin del la de beslag på 10. plass av de fjorten i ligaen (hvorav ett også hadde trukket seg), med 17 poeng på sine 23 kamper. Tretten poeng og to plasser foran vertene lå dagens bortelag St. Newlyn East, og det var også de som tok ledelsen i det 17. minutt, da Owen London var frempå på en retur og satt inn 0-1. Fire minutter senere utlignet hjemmelaget, og det kom etter at keeperen måtte gi en retur som Tim Peers omsatte i scoring. I det 36. minutt hadde vertene snudd kampen da Tyler Trudgeon satt inn 2-1, og samme mann ble fire minutter senere spilt gjennom og økte til 3-1, som også sto seg til pause.

Hjemmelaget ble imidlertid redusert til ti mann sekunder før dommeren blåste for halv tid, og det var et direkte rødt kort Jamie Robinson fikk se etter en skikkelig dytt på en av bortelagets spillere. Nå var jeg spent på hvordan det ville påvirke kampbildet og om det ville kunne snu kampen i gjestenes favør igjen etter hvilen. Uten noen bar var det bare å vente pent på at spillerne skulle komme ut igjen, og jeg slo raskt fra meg tanken om å raskt returnere til The Rock Inn for en lynrask pause-forfriskning. Det var en riktig beslutning, for vi var snart i gang igjen, og da gikk det ikke lenge før Roche igjen var på farten.

Til tross for at de nå var i undertall, brukte hjemmelaget kun rundt 15 sekunder på å øke til 4-1 etter at dommeren hadde blåst i gang andre omgang, og Alexander Hamley var målscorer. Fire-fem minutter senere var de også nære på igjen, da Tim Peers traff stolpen. I det 66. minutt sørget Jack Morris for 5-1 med et spektakulært langskudd, og drøyt ti minutter senere headet Tim Peers inn 6-1. Samme mann noterte seg for hattrick da han i det 82. minutt ble spilt gjennom og lobbet over keeper. Gjestene pyntet noen minutter senere litt på resultatet da Brett Prentice headet inn en corner, men da sluttsignalet gikk, var det med 7-2 som sluttresultat, og en overbevisende seier for hjemmelaget Roche.

Det hadde vært en underholdende kamp i en liga jeg vel ikke hadde sett kamp i tidligere, og jeg hadde virkelig kost meg på Trezaise Road. Etter at jeg hadde takket for meg og ønsket lykke til videre, spaserte jeg tilbake til The Rock Inn. Siden jeg måtte vente litt på bussen tilbake til St. Austell, benyttet jeg nemlig ventetiden til å forsøke ytterligere to nye Thatchers-varianter der. Deretter var det på tide å komme seg med bussen tilbake til St. Austell, der toget snart kom for å frakte meg tilbake til min base i Plymouth. Det begynte å bli sent, og jeg hadde igjen en tidlig start og lang reise dagen etter, så jeg gikk for å finne senga umiddelbart.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

English ground # 534:
Roche v St. Newlyn East 7-2 (3-1)
East Cornwall Premier League
Trezaise Road, 27 April 2022
0-1 Owen London (17)
1-1 Tim Peers (21)
2-1 Tyler Trudgeon (36)
3-1 Tyler Trudgeon (40)
4-1 Alexander Hamley (46)
5-1 Jack Morris (66)
6-1 Tim Peers (77)
7-1 Tim Peers (82)
7-2 Brett Prentice (85)
Att: 29 (h/c)
Admission: Free
Programme: None

Next game: 28.04.2022: Glapwell v Crowle Colts
Previous game: 26.04.2022: Mansfield Town v Stevenage

More pics

This trip on a map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg