Jammerbugt FC v Hobro IK 18.08.2021

 

Onsdag 18.08.2021: 18.08.2021: Jammerbugt FC v Hobro IK

De to neste kampene skulle foregå på Vendsyssel, som er den nordligste del av Jylland, og derfor var det selvsagt på sin plass i forflytte meg fra Vejle til en mer praktisk base. Det er kanskje ikke helt overraskende at valget i så måte falt på Aalborg, og jeg hadde sett frem til et nytt opphold i byen der (jeg skal gjerne innrømme at i hvert fall noe av grunnen til dette var Jomfru Ane Gade og utelivet der). Så med Aalborg som destinasjon forlot jeg etter frokost Vejle med 10.28-toget som jeg på forhånd hadde betalt 80 danske kroner for å få være med. Rundt to timer og tjue minutter senere steg jeg av i Aalborg ti minutter før klokka slo ett.

Siden det var litt tidlig med tanke på å få sjekket inn, bevilget jeg en naturlig rast på Mallorca Bar, rett overfor stasjonen, men gikk snart videre for å i hvert fall slenge fra meg bagasjen. Det fikk jeg gjort, siden rommet på Hotel Jomfru Ane ganske riktig ikke var klart ennå. Jeg hadde der betalt 1 014 danske kroner for to netters overnatting med frokost inkludert, og som navnet tilsier ligger det på nevnte Jomfru Ane Gade. Derfor var det ikke helt unaturlig å ta seg en øl på Den Nordjyske Ambassade før jeg tuslet videre til John Bull Pub, som jeg hadde fått anbefalt. Etter et deilig måltid på Café Min Olivia returnerte jeg for å sjekke inn, og fikk nå installert meg på rommet.

Kampen jeg hadde blinket meg ut denne dagen var oppgjøret mellom Jammerbugt FC og Hobro IK oppe i Pandrup, der jeg ville feire et aldri så lite jubileum med min besøkte bane nummer 800, men der så det ikke ut til å være all verdens å fordrive tiden før kamp tiden med i området rundt banen, så det var grunnet til at jeg ikke hadde stresset rett dit opp. Jeg hadde nå sett meg ut en buss klokken 16.54, og når den ville bruke rett i overkant av 40 minutter dit opp, ville jeg ankomme med omtrent 25 minutter til avspark klokken 18.00. Det passet egentlig fint, og jeg rakk til og med en Tuborg på Den Røde Lygt rett ved bussholdeplassen før jeg hoppet på bussen og ble med nordvestover.

Pandrup ligger i et område som nok er kjent for mange nordmenn som har feriert på Jylland. Den lille byen med snaut 3 000 innbyggere ligger eksempelvis 8 kilometer sydøst for Blokhus og 19 kilometer syd for Løkken. Pandrup var tidligere en stasjonsby med stasjon på jernbanelinjen Hjørring – Blokhus – Aabybro som ble åpnet i 1913, men denne ble nedlagt i 1963, og det var grunnen til at jeg hadde måttet ta bussen. Pandrup var fra 1980-årene faktisk også sentrum for produksjon av mobiltelefoner i Danmark, men denne ble etter hvert kjøpt opp av Bosch Telecom som senere flyttet produksjonen ut av landet.

Det var ikke mange meterne å gå fra bussholdeplassen til Jetsmark Stadion, og etter å ha vist vaksinepass og den forhåndskjøpte kampbilletten, slapp jeg raskt innenfor. Billetten pålydende 75 danske kroner inkluderte ikke bare et 12-siders kampprogram, men også en kupong som kunne byttes mot en halvliter øl (eller for den saks skyld en brus)! Nå følte jeg virkelig på at det var deilig å se fotball i Danmark, og det er vel for øvrig en og annen av klubbene som klager over at kampprogram er et tapsprosjekt som kanskje burde tatt en prat med Jammerbugt FC! Jeg led i hvert fall ikke av hjemlengsel nå, for å si det slik..

Jammerbugt FC ble i 2008 stiftet som en såkalt eliteoverbygning av Jetsmark IF, og da under navnet Blokhus FC. Det var i 2013 at man bestemte seg for å endre navnet til dagens navn. Året før hadde de sikret seg opprykk til 2. Division, som da fortsatt var inndelt i to regionale avdelinger. Det var den fortsatt frem til og med sist sesong som endte i våres, og Jammerbugt vant da sin avdeling slik at de sikret seg opprykk til 1. Division og nå dermed spiller på det nest øverste nivå av dansk fotball. Det er sannelig ikke verst av en liten klubb fra et lite sted ute i provinsen i det ofte forblåste vestlige Vendsyssel.

Dette har nok åpenbart også ført til en del utfordringer ved Jetsmark Stadion knyttet til reglementet og stadionkrav. Jeg vet ikke om DBU deler ut dispensasjoner like ivrig og rundhåndet som sine kolleger i NFF her hjemme, men jeg mistenker at Jammerbugt FC må ha blitt tilgodesett med en solid porsjon velvilje i så måte. Ikke at det allerede er et minst like godt egnet anlegg som flere av klubbene som i Norge spiller (og gjerne har spilt) år etter år på forskjellige dispensasjoner på både nivå to og tre, men det er likevel en nokså enkel affære til dansk nivå to å være, og det var da også visse originale løsninger å se.

Anlegget domineres nå egentlig av bygget som det ligger inntil på den ene langsiden, og som rommer garderober etc. Det er et nytt kompleks som også huser blant annet en kafeteria som har en balkong ut mot banen. På området mellom dette og selve banen hadde de rett og slett satt ut vanlige stoler for publikum å sitte på! Det samme var tilfelle bak det bortre målet. Anleggets eneste ordentlige tribune er en liten sittetribune midt på bortre langside som nok ikke rommer altfor mange titalls mennesker. Her finner man også laglederbenkene, og også her var det satt ut ekstra stoler i de tekniske områder. Det var egentlig en viss sjarm over det hele, tross alt.

Jeg måtte selvsagt benytte meg av bongen som jeg byttet inn i en gratis øl, og kunne snart nippe til den mens jeg kikket litt i programmet og tok en kikk på tabellen der. Den var til og med så oppdatert at den hadde fått med seg resultatet i Fredericia kvelden før, og det var nettopp FC Fredericia som nå toppet ett poeng foran Lyngby og Helsingør. De to sistnevnte hadde dog én kamp til gode. Jammerbugt sto med 1-1-2 og dermed fire poeng etter sine første fire kamper i divisjonen, mens gjestende Hobro kun sto med halvparten av vertenes poengfangst hittil og fortsatt ventet på sin første seier.

Hjemmelaget startet best det første kvarteret, men Hobro kjempet seg inn i kampen og tok ledelsen i det 28. minutt. Et innlegg fra Don Deedson Louicius så ut til å bli hælsparket i mål av Danny Amankwaah, og dermed 0-1. Mannen med målgivende holdt selv på å doble ledelsen kort etter da han i en forrykende kontring rundet tre hjemmespillere før hans avslutning ble reddet av keeper. Fem minutter etter ledermålet slo Jammerbugt tilbake og utlignet etter at et høyt innlegg ble headet inn i feltet, der Frederik Høgh på akrobatisk vis sparket den videre inn i nettet. 1-1, og det sto seg også til pause, da det var på tide å prøve pølsene.

Andre omgang startet i et nokså høyt tempo, men de to lagene var flinke til å demme opp for hverandre, og det var først da vi hadde passert timen at man igjen fikk se noen sjanser av betydning. Vertene ropte etter hvert også på straffe da Mathias Haarup mente seg albuet i ansiktet under en duell i feltet, men dommeren vinket spillet videre. Typisk for omgangen var at lovende angrep gjerne ebbet ut i ingenting da det manglet noe i det siste trekket. Med ti minutter igjen er dog Hobro nære på da Oliver Klitten kommer først på ballen og forsøker å chippe over keeper som imidlertid får en hånd på ballen. Etter et Hobro-press i sluttminuttene, blåste dommeren omsider av med 1-1 som sluttresultat.

Det var litt tid å vente på bussen tilbake til Aalborg, så da rakk jeg å spasere de 15-20 minuttene ned til nabolandsbyen Kås, der jeg rakk på både én og to Tuborg på Hyggekroen (som virket å leve opp til sitt navn) før bussen kom. Vel tilbake i Aalborg ville jeg sjekke ut The Missing Bell Brewpub, som hører til Søgaard Bryghus, og det var et god valg. De stengte dog nokså tidlig, så da endte kvelden selvsagt på Jomfru Ane Gade, der jeg forlystet meg noen timer på en rekke av party-gatens utesteder. Jeg vaklet vel omsider i seng like før klokken tre en gang, om jeg ikke tar helt feil, men det må man vel nesten regne med når man har gaten der som base.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danish ground # 29:
Jammerbugt FC v Hobro IK 1-1 (1-1)
1. Division
Jetsmark Stadion, 18 August 2021
0-1 Danny Amankwaa (28)
1-1 Frederik Høgh (33)
Att: 423
Admission: 75 DKK (included a beer and a programme!)
Programme: Free with admission

Next game: 19.08.2021: Vendsyssel FF v AC Horsens
Previous game: 17.08.2021: FC Fredericia v Esbjerg fB

More pics

This trip on the map

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg