Fredrikstad G19 v Sarpsborg 08 G19 25.08.2022

Torsdag 25.08.2022: Fredrikstad G19 v Sarpsborg 08 G19

Fredag morgen skulle jeg igjen av gårde til England, men innen den tid skulle jeg få med meg en siste kamp her hjemme. På Fredrikstad Stadion skulle nemlig FFKs G19-lag ta imot Sarpsborg 08 til cupkamp, og det hadde Jon Erik og jeg bestemt oss for at vi skulle få med oss. Vi hadde jo en uke tidligere fått med oss Interkrets-oppgjøret mellom de to på Sarpsborg Stadion, da de hadde hatt én omgang hver, men 08 hadde trukket det lengste strået med 2-1. Nå håpet vi og FFK på revansje i cupen, og Jon Erik bestemte seg for å kjøre inn. Han plukket opp både meg og sin søster på veien, og snart kunne vi parkere i byen og gå bort til Bergmanns, som denne gang hadde blitt avtalt som møtested.

Der satt allerede klubbens SK, Linda, og snart kom som avtalt også Marius Hoff. Det ble ladet opp til kamp med Blegen-pizza og godt drikke til, før vi gikk mot stadion. Det var gratis inngang, og etter å ha gått inn hovedtribunen, gikk vi over til Sørsia for å henge opp våre flagg og ta oppstilling på Ståplass Sør, der det etter hvert også dukket opp et knippe andre supportere. Nå gjaldt det å støtte ungguttene så de forhåpentligvis kunne ta seg av særpingene og ta seg videre i cupen.

For å gjøre en lang historie kort, ble det også denne gang en kamp der lagene hadde hver sin omgang. Denne gang var det FFK som var klart best før pause, og etter ti minutter sendte Stian Bendvold rødbuksene i ledelsen 1-0. FFK hadde initiativet og burde puttet flere mål før pause, men det sto 1-0 halvveis, og hjemmelaget skulle få angre på de misbrukte sjansene. Etter hvilen var det nemlig 08 som tok stadig mer over etter en jevnspilt start, og utligningen kom ved Oskar Waagan Wisth med fem minutter igjen. Det hadde da kanskje ligget litt i kortene en liten stund, men det var likevel skuffende etter en kamp der FFK totalt sett hadde vært best. På overtid fikk de en mulighet til å gjeninnta ledelsen, men den ble misbrukt, og da gikk det mot ekstraomganger.

Vi hadde vært litt usikre på om det ville bli ekstraomganger eller om man gikk rett til straffespark, og det viste seg altså å bli ekstraomganger. Imidlertid spiller G19 tydeligvis fortsatt kun 2 x 5 minutter ekstraomganger, og akkurat det er det vel på tide å gjøre noe med nå. Dette er spillere som fint klarer ordinære ekstraomganger, og flere av de ute på banen har jo også flere kamper for sine respektive A-lag. Uansett ble det ingen flere mål i løpet av ekstraomgangene, og dermed skulle det avgjøres på straffespark. De ble dessverre tatt mot målet i motsatt ende av banen, mot en folketom tribune. FFK brant sine to første straffer, og da blir det vanskelig å vinne en straffesparkkonkurranse. Det var dermed sarpingene som vant den 3-4 og avanserte til neste runde. Nå var det bare å komme seg hjem for å pakke.

Fredrikstad G19 v Sarpsborg 08 G19 1-1 AET (1-0, 1-1) – 3-4 on pens