Rygge v Ekholt 23.10.2021

 

Lørdag 23.10.2021: Rygge v Ekholt

Noen vil nok si at 23. oktober er vel tidlig for å innlede julebordsesongen, men denne lørdagen var det uansett duket for julebordet til Leeds-supporterne i Fredrikstad Whites, og selv om jeg ikke er noen Leeds-supporter, var jeg bedt av gode kompiser som arrangerer og som insisterte på å ha meg med. Før den tid hadde jeg tenkt meg på kamp, og jeg hadde egentlig kikket mest på oppgjøret Lisleby v Ås i 4. divisjon, men begynte etter hvert å lyste mer på lokaloppgjøret Rygge v Ekholt i 6. divisjon. Ikke bare var det et lokaloppgjør, men det ville også være en ren seriefinale der vinneren ville sikre seg både avdelingstittel og direkte opprykk til 5. divisjon.

Slike kamper er alltid spennende, så jeg bestemte meg for å sette kursen mot Rygge for å lade opp til julebordet med kamp der. Det skjedde ved hjelp av buss inn til Fredrikstad og deretter tog derfra til Rygge. Det var faktisk så godt som i rute, slik at jeg ankom Rygge med en times tid til avspark, og kunne kikke meg rundt på Rygge Stadion, der det allerede var aktivitet. Man forventet folkefest, og derfor hadde man også fyrt opp grillen i tillegg til det vanlige kioskutsalget. Det begynner å bli en stund siden jeg sommeren 2016 så Torp vinne her på Rygge Stadion, men bortsett fra at man hadde slått på stortromma grunnet den viktige kampen og forventningene om storinnrykk, var det egentlig lite som hadde endret seg i forhold til slik jeg husket det.

Det skulle vel nesten være unødvendig å nevne at banen dessverre har kunstgress, men det er etter forholdene gode tribunefasiliteter på den ene langsiden, der man også har klubbhuset rett ved siden av tribunen. I underetasjen, på nivå med banen, har man garderobene, mens kiosken befinner seg oppe i etasjen over. Rundt banen for øvrig er det ingen fasiliteter på de andre tre sidene. Da de etter hvert hadde fått skikkelig futt på grillen, kortet jeg i likhet med et par andre tidlig fremmøtte ned ventetiden med litt mat derfra mens spillerne varmet opp og folk strømmet sakte men sikkert til Rygge Stadion.

Rygge Idrettslag ble stiftet i 1932, og det er ikke all verden jeg kan fortelle om deres historie og bedrifter på fotballbanen, men jeg husker jo at jeg selv spilte mot de noen ganger i mine yngre dager. De spilte åpenbart i 4. divisjon frem til nedrykket i 2014, og da jeg som nevnt hadde sett de i 2016, spilte de i 5. divisjon. De har altså rykket ned igjen siden den gang, men var noe ute etter en retur til 5. divisjon. Der ville imidlertid lokalrivalen Ekholt ha et ord med i laget, og det var de som hadde initiativet i avdelingen, i den forstand at de ville sikre seg opprykk med uavgjort, mens Rygge på sin side var avhengig av seier.

Jeg aner ikke hva tilskuerrekorden på Rygge Stadion lyder på, men det er nok i hvert fall lenge siden det har vært såpass mange på kamp her som det det var denne lørdagen. Det strømmet fortsatt på med folk da kampen ble sparket i gang, og jeg ga flere ganger opp i mine forsøk på å telle tilskuerne. Det er uvisst hvordan klubben hadde såpass kontroll at de etter hvert kunne offentliggjøre et tilskuertall på 426, men man får satse på at de hadde tunga rett i munnen. Det er ikke altfor langt unna anslaget på drøyt 500, som en kar jeg et øyeblikk ble stående litt ved siden av tippet.

Jeg gikk tidlig i første omgang over på bortre langside, der jeg snart kom i snakk med Lasse Trulsen, som blant annet er tidligere trener for Torp. Han var nå tydeligvis utsendt for å se på en potensiell kvalik-motstander for torpingene, selv om han nå virket litt pessimistisk på Torps vegne etter tapet for Trosvik et par dager tidligere. Vi fikk uansett se en tett og jevn omgang som bar tydelig preg av at det sto noe på spill. Fem minutter før pause fikk vertene nettkjenning med et skudd som duppet i mål, og ikke overraskende var det Henrik Wold som var målscorer. Det så ut til at vertene ville gå i garderoben med en ledelse, men på overtid av omgangen ble vi servert et praktmål av Christian Bretun Ahlsen som levde opp til etternavnet da han utlignet til 1-1 på en flott volley.

Med det var vi tilbake til en situasjon der Ekholt var fornøyd med tingenes tilstand, mens Rygge på nytt måtte jage et mål etter hvilen. Klokka tikket i favør av gjestene, og Rygge-benken ble mer og mer frustrert etter hvert som tiden gikk uten ny nettkjenning. Spesielt var gemyttene i kok da de med et lite kvarter igjen ropte på straffe uten at de fikk gehør hos kamplederen. Med drøyt ti minutter igjen kunne de likevel juble da Ole-Martin Wold på nytt sendte Rygge i ledelsen med 2-1, og nå var det Ekholt som måtte fremover. Det straffet seg da Rygge med fem minutter igjen økte til 3-1 ved Thomas Gammelsrød Olsen, og nå sto stemningen i taket blant hjemmefansen.

Det endte til slutt også 3-1, og et ferdigspilt Rygge var med det klare for 5. divisjon som avdelingsvinner. Ekholt hadde på sin side en kamp igjen, og måtte nå mobilisere for å få med seg noe derfra for å ikke miste også kvalik-plassen til Tune. Og motstander i den kampen ville være…nettopp Tune! Den var jeg allerede fristet av, men mens Rygge-spillerne nå feiret ute på kunstgresset, var det for meg snart på tide å komme seg med toget og komme seg på julebord. Ikke helt overraskende endte det på Rodgers Pub.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Revisit:
Rygge v Ekholt 3-1 (1-1)
6. divisjon Østfold avd. 1
Rygge Stadion, 23 October 2021
1-0 Henrik Wold (41)
1-1 Christian Bretun Ahlsen (45+1)
2-1 Ole-Martin Wold (80)
3-1 Thomas Gammelsrød Olsen (86)
Att: 426
Admission: Free

Next game: 24.10.2021: Grorud v Fredrikstad
Previous game: 22.10.2021: Borgen v Råde

More pics

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg