Høybråten og Stovner v Ellingsrud 15.09.2021

 

Onsdag 15.09.2021: Høybråten og Stovner v Ellingsrud

I og med at FFKs bortekamp mot KFUM startet såpass tidlig som klokken 17.00, åpnet det for muligheter for en dobbel i hovedstaden denne onsdagen. Det var tidlig to lokaloppgjør som blinket seg ut. Sør i Oslo skulle Klemetsrud ta imot Hauketo, og Tom Børkeeiet (som jeg snakket med gjennom gjerdet i pausen på Ekeberg) fortalte at han hadde minner fra nettopp dette oppgjøret som under hans besøk hadde endt i fullstendig masseslagsmål og avblåst kamp. Det hørtes heftig ut, men på dette tidspunktet hadde jeg egentlig allerede bestemt meg for å få for et annet lokaloppgjør; nemlig det på Høybråten Stadion, der Høybråten og Stovner skulle ta imot Ellingsrud.

Turen gikk til fots over Ekebergsletta, gjennom skogholtet ved Ekeberg skole, og til Simensbråten, der jeg hoppet på bussen som skulle ta meg til Bryn stasjon. Toget derfra var selvsagt forsinket, men ikke mer enn at jeg ville rekke kampstart med god margin etter å ha hoppet av på Haugenstua stasjon. Høybråten ligger jo øverst i Groruddalen, i det nordvestlige Oslo, men der man gjerne tenker på Groruddalen som blokkbebyggelse, var det et villastrøk jeg nå gikk gjennom. Jeg ankom kveldens kamparena med i underkant av ti minutter til avspark, og traff der på Jørgen Knutsen og etter hvert også et par andre banehoppere fra Romerike.

Han kunne fortelle at Høybråten Stadion i fjor ble offer for brann, og at klubbhuset da ble totalskadet. Det forklarer kanskje hvor man nå har en brakke litt merkelig plassert i forhold til noen benkerader i tre, som er det eneste av tilskuerfasiliteter rundt kunstgressbanen. Høybråten og Stovner var vel også en av klubbene som var med i satsingsprosjektet Groruddalen BK, som gikk over i historien i 2008 etter få år. Nå spiller de i 6. divisjon Oslo avdeling 2, der de toppet tabellen som ett av fire lag med 9 poeng etter fire kamper. Kveldens motstander Ellingsrud lå to poeng bak, men det var hjemmelaget som hadde initiativet allerede fra starten.

Jeg skal denne gang gjøre det veldig kort og greit, og nøye meg med å si at det sto 3-0 til pause, og da virket det egentlig allerede avgjort, for vertene hadde også vært nærmere 4-0 enn det gjestene var redusering – blant annet med et kanonskudd i tverrliggeren. Med snaut tjue minutter igjen reduserte imidlertid Ellingsrud til 3-1, men et eventuelt fornyet håp ble raskt knust da HSIL få minutter senere gjenopprettet tremålsledelsen, og på overtid ble sluttresultatet fastsatt til 4-1 fra straffemerket. I stedet for å dra tilbake til Fredrikstad på et tidspunkt da bussene ville ha sluttet å gå, valgte jeg å heller dra til Drøbak for å overnatte hos min mor der. Lokaltoget tilbake til Oslo S var imidlertid ikke helt overraskende forsinket, og denne gang var forsinkelsen nok til at jeg mistet bussen jeg hadde blinket meg ut, og heller vente på neste buss en halvtime senere. Men jeg kom da i det minste frem til slutt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norwegian ground # 164:
Høybråten og Stovner v Ellingsrud 4-2 (3-1)
6. divisjon Oslo avd. 2
Høybråten Stadion, 15 September 2021
1-0 Fredrik Lona Gundersen (18)
2-0 Bavann Senthilvasan (33)
3-0 Tommy Le (42)
3-1 Amonthep Kunlawanna Kristiansen (72)
4-1 Preben Trones Kumarasamy (76)
4-2 Patrick Einarsen Ullern (pen, 90+4)
Att: 55
Admission: Free

Next game: 17.09.2021: Ørje v Mysen
Previous game: 15.09.2021: KFUM Oslo v Fredrikstad

More pics

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg