Corsham Town v Calne Town 16.10.2015


Fredag 16.10.2015: Corsham Town v Calne Town

 

Det var på tide å forlate Newcastle og starte den lange reisen ned til Weston-super-Mare, helt nede ved Somerset-kysten ut mot Bristol-kanalen. Men etter at jeg hadde forlatt Manhattans og temmelig røffe Wallsend med metro inn til sentrale Newcastle, hadde jeg tid til å unne meg en skikkelig frokost. Ikke på Butterfly Cabinet denne gang, men på Newcastle stasjon har Centurion Bar også tidlig matservering fra et lite utsalg inne på selve stasjonen, og jeg hadde lagt merke til at de hadde full scottish breakfast på menyen. Etter denne herlige kulinariske starten på dagen, kunne jeg sette meg på 08.43-toget mot Plymouth, som jeg ble med så langt som til Bristol Temple Meads. Derfra gikk siste etappe til Weston-super-Mare, og en halvtimes tid senere kunne jeg etter nesten fem timer og tre kvarter på reisefot stige av i badebyen.

 

Denne fredagen markerte starten på høstens Western League Ground Hop, der vi skulle gjennom sju kamper på tre dager, og det hele skulle starte med kamp i Corsham denne kvelden. Weston-super-Mare hadde blitt valgt som base da prisene i Bristol denne helgen hadde vært temmelig stive (nå har jeg inntrykk av at Bristol uansett ikke er landets billigste sted i så måte, men nå var det enda dyrere enn vanlig; muligens grunnet rugby-VM der Cardiff var en av arrangørbyene), men da problemer med mailing-listen til Groundhop UK sørget for at jeg var en av de som ikke fikk informasjons-mailen før jeg lenge etter etterlyste den, var allerede enkeltrommene utsolgt da jeg etter hvert tok kontakt.

 

Arrangørene var lenge merkelig lite hjelpsomme med opplysninger om deres valg av base slik at jeg selv kunne booke noe i nærheten, men oppfordret kun om at jeg skulle booke via dem og at de kanskje kunne fikse et enkeltrom. Kanskje holder ikke, og jeg føler meg ferdig med å dele rom med ukjente folk, så jeg endte opp med å i stedet betale £105 for tre netters kost og losji ved Edelweiss Guest House. Det ligger ikke i Alpene, slik det kan høres ut, men rett ved Weston-super-Mares seafront. Jeg hadde blitt fortalt at bussen skulle kjøre fra GroundhopUKs utvalgte hotell også denne fredagen, i stedet for å starte fra Bristol Parkway som tidligere planlagt, og etter å ha sjekket inn spaserte jeg opp mot Royal Grosvenor Hotel. De lå selvsagt i motsatt ende av byens seafront, men etter tjue minutter ankom jeg med tid nok til å unne meg en pint på Wetherspoons-puben Cabot Court Hotel som ligger vegg i vegg med det nevnte hotellet.

 

Avreise var satt til 16.30, og en halvtime før sto jeg på utsiden av hotellet og kunne hilse på første kjente groundhopper-fjes, som det etter hvert ble mange av denne helgen. Mest overraskende var det å se to kjenninger fra en helt annen kant av landet, for Harvey Harris og Peter Sixsmith er normalt å finne i Northern League-kretser, der de er kjente fjes. De skulle i løpet av helgen være gode samtalepartnere der de på bussen tok seteraden rett foran meg. Det var mange som ville spørre Harvey om Darlingtons eventuelle retur til egen by, som han ikke har tro på vil skje på lang tid ennå, og tilsvarende fikk Peter flere ganger svart på hvorfor han mener Shildons flytteplaner heldigvis nå synes å være urealistiske.

 

Bussen plukket opp ytterligere groundhoppere ved Bristol Parkway før vi omsider satt kursen vestover mot Corsham, lastet med fotball-hungrige passasjerer. Corsham er en liten markedsby i det vestlige Wiltshire, som i middelalderen slo seg opp takket være grevskapets ullhandel. Senere har man i området drevet utstrakt utvinning av såkalt Bath Stone; en type kalkstein som opp gjennom årene har vært svært populært bygningsmateriale i det sørlige England. Denne virksomheten driver man fortsatt med, men byen og dens omegn huser også en rekke militære fasiliteter, og noen av disse er å finne i gamle underjordiske ganger fra steinbruddene som ble brukt av forsvarsministeriet helt tilbake under andre verdenskrig. Corsham har i dag rundt 13 000 innbyggere, og skulle altså være åsted før første kamp på helgens Ground Hop.

 

Da vi ankom Corsham Towns hjemmebane Southbank med rundt en time og tjue minutter til kampstart, hadde hjemmefolket forberedt seg på storinnrykk, og med full Ground Hop-billett for hele helgen, var jeg blant de kun viste frem billetten på vei gjennom inngangspartiet. For en pakke som innehold skyss hele helgen (£42) pluss inngang og programmer for samtlige 7 kamper (£40) hadde jeg betalt £82. Jeg hadde brukt bussturen til å kikke litt i kveldens kampprogram, og det var et godt program som både så flott ut og var interessant med all nødvendig info. Nå var det bare å ta en nærmere kikk på deres hjemmebane.

 

Southbank ligger noe avsides til utenfor byen, og entres via innkjørselen i hjørnet på den ene kortsiden. Sett herfra er det på den høyre langsiden at man finner det meste av anleggets fasiliteter. Her er klubbhuset med sin bar etc, og bortenfor dette står midt på langsiden anleggets eneste tribune – en sittetribune som bærer navnet Southbank Stand, og som er av den moderne, prefabrikerte sorten. Bortsett fra dette er det såkalt hard standing under åpen himmel som gjelder rundt resten av anlegget, som har vært klubbens hjem siden like etter andre verdenskrig, da man bygget leiligheter på deres tidligere hjemmebane. Utenfor klubbhuset hadde for øvrig Terry fra Terry’s Badges satt opp stand med stort utvalg av pin badges, og jeg hadde før avreise fra Norge lagt inn en ordre på noen av de jeg manglet i min samling. Han hadde lagt de til side i en liten pose jeg nå fikk overrakt, og etter en kort og hyggelig prat takket jeg for handelen.

 

Neste stopp var baren, der jeg betalte £3 for en pint Thatchers Gold, som jeg nippet til mens jeg samtalte med en rekke gamle kjente. Corsham Town ble stiftet i 1884, men ble ikke tilknyttet FA før i 1893 (hvilket muligens forklarer sistnevnte årstall på deres logo). De spilte i lokale ligaer før de i 1976 var med å stifte Wiltshire Football League, og i den påfølgende sesongen vant de Wiltshire Senior Cup for første gang samtidig som de sikret opprykk til ligaens øverste nivå. I 1997 vant de igjen grevskapscupen, før de året etter vant Wiltshire Football League og sikret seg opprykk til Western League. Etter omstruktureringen sommeren 2004 ble The Reds (eller The Peacocks om du vil) flyttet opp i denne ligaens Premier Division, der de umiddelbart markerte seg.

 

Under ledelse av tidligere spiller Colin ‘Nobby’ Bush sto klubben fremfor sine beste år, og både i 2005 og 2006 endte de på andreplass i Western League, samtidig som de begge sesonger igjen vant grevskapscupen. I 2006 rasket de også med seg Western Leagues ligacup, men året etter var nok enda bedre. Da vant man omsider hele Western League, samtidig som man for tredje år på rad vant grevskapscupen. Dette var femte og foreløpig siste gang Corsham har vunnet Wiltshire Senior Cup, og da manager Bush forlot skuta for å søke nye utfordringer, gikk det snart nedover med klubben. Nedrykket kom våren 2012, og Corsham Town har siden den gang spilt i Western League Division One.

 

Det var også der det skulle kjempes om ligapoeng da Calne Town denne kvelden gjestet Southbank. Vi skulle altså være vitne til et lokaloppgjør mellom to Wiltshire-klubber, og det ble tidlig klart at publikumstallet ville være langt høyere enn normalt. Corsham Town var faktisk serielder, og sto med 8-3-3 og 27 poeng på sine 14 kamper, men kun Chippenham Town hadde spilt like mange kamper som The Reds. De hadde før helgen tre poeng ned til Hengrove Athletic som hadde spilt en kamp mindre, og henholdsvis fire og fem poeng ned til treer Cheddar og firer Wells City – begge med to kamper til gode. Calne Town befant seg nede på 15. plass (av 21 lag) med 13 poeng, men hadde kun spilt ti kamper, og hadde dermed kamper til gode på de fleste av lagene foran seg på tabellen.

 

Det var gjestene fra Calne som startet best og virket klart mest sultne. Hjemmelaget virket i store deler av kampen nokså stasjonære, og ikke minst skapte Calne Towns venstreside en god del problemer for vertskapet. I det tolvte minutt fikk The Lilywhites uttelling da Stuart Windsor headet inn 0-1, og kort etter kunne samme mann doblet ledelsen, men denne gang gikk skuddet utenfor. Også Glenn Armstrong og Mark Dolman hadde gode muligheter for gjestene, som hadde et klart overtak, og ledelsen burde vært større da lagene gikk i garderoben halvveis. Like før pause kunne imidlertid hjemmelaget fått en høyst ufortjent utligning, men Calne-keeper Steve Allison vartet opp med en god redning på langskuddet fra Dan Lardner.

 

Om Corsham-manager Jeff Roberts hadde manet til innsats i pausen, hjalp det lite, for kampen fortsatte i samme sporet etter pause, og ti minutter ut i andre omgang doblet Kris Beasley gjestenes ledelse da han ble spilt frem av Glenn Armstrong og sendte balen under hjemme-keeper Mark Billingsley. Det var først da vertene våknet litt til liv, men de lange ballene bød stort sett på få problemer for et hurtig og godt organisert Calne-forsvar. Likevel kom de seg til en god sjanse ved MattJenkins som headet like utenfor, men det kunne også kommet flere motsatt vei, for både Tom Boakes og innbytter Lee Himsworth var nære for gjestene. Med fem minutter igjen av ordinær tid fikk hjemmelaget sin redusering da en sjelden feil i Calne-forsvaret ga Dan Lardner muligheten til å smelle inn 1-2. Da fikk vi i det minste noen spennende minutter i avslutningsfasen, men Corsham klarte aldri å true Calne-målet nevneverdig etter dette, og det endte 1-2.

 

293 tilskuere var man svært godt fornøyd med, men selv om flere mente å ha sett en nokså underholdende kamp, var hjemmefansen ikke spesielt imponert over det deres gutter hadde prestert ute på banen. En kar ved min side hevdet at de hadde vært nest best hele kampen, og la hoderystende til at keeper Billingsley muligens hadde vært en av de Corsham-spillerne som løp mest denne kvelden! Manager Neurin Jones og hans Calne-gutter hadde sikret seg de lokale skryterettighetene frem til neste møte, og med det tok vi snart plass på bussen for å skysses tilbake til Weston-super-Mare via Bristol Parkway.

 

Det hadde vært en fin start på helgens Western League Ground Hop, og etter ankomst Royal Grosvenor var jeg en av de som valgte å unne seg en siste pint på Cabor Court Hotel rett ved siden av. Med avreise allerede klokka 08.45 neste morgen var det imidlertid greit å begrense seg til denne ene pinten før jeg spaserte tilbake mot mitt krypinn. Jeg hadde duppet av litt også på bussturen tilbake til Weston-super-Mare etter kamp, og etter en lang dag kom nå Jon Blund temmelig raskt etter at jeg hadde krøpet under dyna og slukket lyset.

English ground # 295:
Corsham Town v Calne Town 1-2 (0-1)
Western League Division One
Southbank, 16 October 2015
0-1 Stuart Windsor (12)
0-2 Kris Beasley (56)
1-2 Dan Lardner (85)
Att: 293
Admission: Included in Groundhop Ticket (otherwise £5)
Programme: Included in Groundhop Ticket (otherwise £1)
Pin badge: £3

 

Next game: 17.10.2015: Bitton v Street
Previous game: 15.10.2015: Easington Colliery v Chester-le-Street Town

 

More pics

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg