Bognor Regis Town v Reading XI 22.07.2014

 

Tirsdag 22.07.2014: Bognor Regis Town v Reading XI

 

Jeg slo fra meg tanken om en utflukt til Northern Quarter og frokost på Home Sweet Home. Latskapen lenge leve, tenkte jeg, og betalte £1,20 for å ta Manchester Metrolink den ene holdeplassen fra New Islington til Manchester Piccadilly. Her kjøpte jeg i stedet inn frokost i form av smørbrød og juice fra Sainsburys før jeg satt meg på toget til London Euston. Derfra tok jeg tubens Victoria Line sørover til Victoria, hvor jeg omsider satt meg på toget til Bognor Regis. Southerns tog nedover til sørkysten er gjerne spesielle i den forstand at de deler seg underveis, og mens de fire første vognene skulle til Eastbourne så skulle de fire siste til Bognor Regis, så det gjaldt å finne frem til rett del av toget, selv om konduktørene er svært flinke til å spørre passasjerene om hvor de skal og rettlede de.

 

Jeg måtte selv innta den rollen for å hjelpe en rekke passasjerer, men snart var vi på god vei sørover, og rundt klokka tre kunne jeg endelig sjekke inn på Royal Hotel, flott beliggende med strandpromenaden og stranda som nærmeste nabo på andre siden av veien. Jeg bodde også her da jeg besøkte Littlehampton Town tidlig forrige sesong, og husket veien opp til Wetherspoons-puben The Hatters Inn, der jeg etter hvert gikk for å innta en pubmiddag i form av en large mixed grill. Wetherspoons hadde under min tur sin cider-festival gående, så det var en fin anledning til å teste ytterligere et par av festival-ciderne. Den walisiske Gwent y Ddraig Pyder og Westons Twist Raspberry ble testet denne gang, og fikk godkjent.

 

Heten gjorde seg fortsatt til de grader gjeldene at jeg deretter rett og slett valgte å hoppe i havet – eller rettere sagt den engelske kanal. Heldigvis hadde jeg tatt med badeshorts, og etter å ha skiftet til denne kunne jeg bare krysse veien for å ta meg ned på stranda og vasse uti. Vannet holdt overraskende høy temperatur – godt over 25 grader vil jeg anslå – og var faktisk ikke spesielt avkjølende, men deilig var det. Jeg ble liggende å plaske en halvtimes tid, og ble heldigvis aldri trukket ut av skumle strømninger og skylt i land i det vemmelige landet på den andre siden av kanalen.

 

Men det var nå engang fotballen jeg hadde kommet for, og det var snart på tide å vende snuta mot Nyewood Lane, der hjemmelaget Bognor Regis Town skulle ta imot et Reading XI som skulle vise seg å være Readings U21 lag. Turen på rundt 15 minutter ble tilbakelagt til fots, og der jeg spaserte opp Nyewood Lane dukket snart anlegget med samme navn opp på min venstre hånd. Readings spillerbuss drev og knotet utenfor idet jeg ankom, og nikkene jeg fikk fra personer i lagledelsen skyldtes nok Reading-drakta jeg med blandede følelser hadde tatt på meg denne dagen. Jeg betalte mine £6 for inngang, og fikk for fjerde dag på rad beskjed om at det ikke var noe kampprogram – denne gangen var unnskyldningen ferie hos trykkeriet.

 

Jeg har en stund sett frem til et besøk hos Bognor Regis Town; ikke først og fremst grunnet klubbens stadion, men fordi jeg rett og slett synes det virker som en meget interessant klubb. Det er heller ikke noe galt med Nyewood Lane, som er et fint stadion, uten at den utmerker seg som noe helt spesielt.Jeg kom inn i det ene hjørnet, ved kortsiden som huser klubbhuset og dens bar. Før jeg satt kursen dit foretok jeg imidlertid den faste runden rundt anlegget, med klokka.

 

Foran meg på venstre hånd hadde jeg nærmeste langside med dens tribuner, og det var opp langs denne jeg startet rundturen. Det var her jeg fant mest karakter i tribunefasilitetene, i delen med ståtribune nærmest det vi kan kalle Clubhouse End. Men samtidig fremsto også denne delen nå som en meget rotete bod eller søppeldynge, der det sto oppbevart en mengde gammelt skrot. Bortenfor denne er det to sittetribuner i henholdsvis leca og mur, mens det bortenfor dette igjen kun er såkalt hard standing. På bortre kortside er det en ganske standard ståtribune som strekker seg i hele banens bredde, og på taket av denne er det montert en lystavle som nå ønsket velkommen til Nyewood Lane.

 

Samme type sttribune er det på midten av bortre langside, men man på nærmeste kortside har en ståtribune under åpen himmel. Her er det utenfor klubbhuset tre-fire betongavsatser og det er også et par benker, så selv om man ikke har tak over hodet er det her mange samler seg da det er det eneste stedet det er lov til å drikke alkohol utendørs inne på anlegget. Det som ellers slo meg er det vanvittige antall søppelbøtter som finnes på anlegget. De står radet opp bortover med en usedvanlig hyppig tetthet på samtlige av tribunene, så her er det i hvert fall ingen unnskyldning for å kaste søppel.

 

Jeg oppsøkte baren og betalte £3 for en pint med Somersby, før jeg slo meg ned ved et bord der jeg fikk selskap av en kar som av alle ting viste seg å være Brighton-supporter. Han hadde blitt med en kompis som var Bognor-supporter, og snart fikk vi selskap av et par av den sorten. The Rocks hadde jo en god sesong sist i den tøffe Isthmian League Premier Division, der de endte på tredjeplass før de røyk ut med 1-2 hjemme for Lowestoft Town i playoff-semien. Jeg hadde regnet med at de igjen ville satse på opprykkskamp, men hjemmesupporterne kunne fortelle at de har mistet en rekke spillere. Faktisk skal de ha blitt såpass ribbet at de nå mente det kunne bli en kamp for å overleve i divisjonen. Og de sa da også at de ville være fornøyde om de holder plassen. Så fort kan det altså snu..

 

Når favorittene imidlertid skulle utpekes var det ikke uventet lag som Kingstonian, Dulwich Hamlet og Maidstone United som ble nevnt, men spesielt trakk de frem Margate som nå skal ha fått en solid dose kapital sprøytet inn i klubben og etter sigende skal operere med et budsjett som mange av klubbene i Conference hadde blitt grønne av misunnelse over. For Bognor Regis Town sin del har de jo tidligere vist at man har kapasitet til å trekke tilskuertall som anses som meget bra på dette nivået, og det ville være synd om klubben igjen skulle ramle ned på step 4.

 

Før jeg rakk å orientere meg frem til en Sarah som visstnok skulle kunne være behjelpelig med en pin til min samling, var det på tide å starte kampen. Jeg fikk rasket til meg en stensil med lagoppstilling, og måtte erkjenne at jeg ikke kjente til en eneste av spillerne i Reading-laget, som dessverre også inneholdt en (ifølge undertegnede) altfor stor mengde utenlandske navn. Allerede fra start ble hjemmelaget presset bakover av Readings unggutter. The Rocks ble løpende mellom og jage ball, og når de selv hadde ballen ble den snart vunnet tilbake av Reading-spillerne. De grønne og hvite hadde i det hele tatt problemer med å komme seg ut av sin egen halvdel med etablert spill, og kunne fort blitt straffet tidlig. Men Conor Shaugnessys skudd gikk like over, og Rocks-keeper Chris Winterton fikk avverget da spissen Dominic Samuel ble spilt gjennom.

 

I det 13. spilleminutt kunne imidlertid ikke Winterton hindre Samuel, som sikkert satt inn 0-1 etter et flott raid og innlegg fra høyreback Nana Owusu. Vingen Tariqe Fosu hadde spilt for førstelaget i deres treningskamp mot Yeovil Town på lørdagen, og han sendte nå i vei et skummelt skudd. Det ble imidlertid blokkert i feltet, og ballen falt til Liam Kelly som sneiet tverrliggeren med sitt skudd. Tre minutter før pause doblet Reading ledelsen. Denne gangen var det islendingen Sammi Fridjonsson som raidet nedover venstrekanten, og igjen var det Dominic Samuel som styrte innlegget i mål til 0-2. Da Reading-keeper Dan Lincoln helt på tampen av omgangen måtte i aksjon for å avskjære et farlig innlegg fra Darren Wheeler, var det vel faktisk bortimot første gang i kampen han hadde måttet gripe inn.

 

0-2 sto seg til pause, og den ble brukt til å på påfyll i glasset. Mens jeg sto der i køen kom plutselig denne Sarah, som kunne fortelle at klubbsjappa var under ombyggingen og at alt for tiden var et svare rot der det lå i kasser. Dette forklarte for øvrig også inntrykket av bruken av den tidligere nevnte tribunedelen som oppbevaringsplass for diverse saker og ting. Men hun tok adressen min og lovet meg å sende en pin så snart de fikk opp sjappa til sesongstart. Det var for øvrig en god del tilreisende fra Reading som hadde benyttet sjansen til en utflukt til the seaside, og selv om de ikke la all verden i resultatet denne kvelden virket de fornøyd med det ungguttene til Martin Kuhl hadde gjort de første 45 minuttene.

 

Reading hadde vært nokså overlegne i første omgang, men andre omgang ble mer jevnspilt. Bognor fikk sin største sjanse for kampen da Charlie Oatway fyrte av et skudd som suste like utenfor stolpen. Og like etter skjøt Harvey White over fra god posisjon. I stedet kunne Reading økt ytterligere da Liam Kelly sendte i vei en volley som smalt i tverrliggeren. Returen falt ned hos Dominic Samuel som hadde mulighet til et hattrick, men han headet ballen rett i klypa til keeper Winterton. Reading hadde uansett ballen i nettet for tredje gang, men Fridjonssons scoring ble annullert for offside, før samme mann skjøt like over rett før slutt.

 

0-2 var slett ikke et urettferdig sluttresultat, men jeg er veldig usikker på hva dette sa om Bognor Regis Town før sesongstart. Det de viste denne kvelden var til tider forferdelig svakt, spesielt i første omgang. Og kanskje skal manager Jamie Howell få litt å stri med denne sesongen. Selv valgte jeg å bli igjen for et siste glass eller to, og slo av en prat med en person i Rocks-apparatet. Hverken han eller noen andre kunne imidlertid fortelle meg kveldens tilskuertall som tydeligvis ikke ble registrert offisielt, men de anslo rundt 200 – noe som stemmer sånn noenlunde med min manuelle telling. Jeg hadde påtatt meg den utakknemlige oppgaven å telle over 200 personer manuelt, med personer som gikk ut og inn av baren, samt det problem at man ikke alltid vet hvem som er betalende tilskuere og hvem som er en del av støtteapparat etc. Men jeg kom til 228, og det skal ikke være så altfor galt.

 

Jeg takket omsider for meg og ønsket lykke til, og ble på vei ut selv takket av en kar i Reading-apparatet som kom bort og fortalte at han satt pris på fremmøtet, før han spurte om jeg ble å se på deres neste bortekamp mot Boreham Wood tre dager senere. Det måtte jeg svare benektende på da jeg den fredagen ville befinne meg i Taunton. Og med det vandret jeg tilbake til Royal Hotel der jeg for høflighets skyld tok en siste pint i hotellens bar før jeg fant senga. En ny lang reise sto på programmet morgenen etter.

English ground # 177:
Bognor Regis Town v Reading XI 0-2 (0-2)
Pre season friendly
Nyewood Lane, 22 July 2014
0-1 Dominic Samuel (13)
0-2 Dominic Samuel (41)
Att: 228 (hc)
Admission: £6
Programme: None
Pin badge: £3

 

Next game: 23.07.2014: Great Yarmouth Town v Norwich United
Previous game: 21.07.2014: Warrington Town v 1874 Northwich

More pics

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg